Skip to content

Historien om støvsugeren

En støvsuger er en elektronisk husholdningsmaskine, hvis formål er opsamling af husstøv og snavs fra møbler, tæpper og gulve både i hjemmet og på arbejdspladser ved tilslutning til el nettet.

Støvsugeren fungerer ved hjælp af en pumpe, der danner et vakuum i et rør og ved hjælp at dette vakuum suges luften med støv og snavs ind gennem et mundstykke via en slange ind i posen som er placeret umildbar bag slange indsugningen luften passerer gennem nogle fine filtre, og efterlader de mikroskopisk fine støvpartikler i posen.

Støvsugeren har mange år på bagen

Den første elektriske støvsugere blev opfundet i USA i 1868 og ca. 40 år senere begyndte man den egentlige industrielle seriefremstilling.

Her I Danmark var støvsugeren mindre udbredt og ikke hver kvindes eje, det var noget man så hos middelklasserne, indtil starten af 1910 hvor en kendt dansk fabrikant begyndte at producere støvsuger.

Det tog kun 20 år og to hele verdenskrige, så var støvsugeren allerede meget udbredt og bare 50 år efter, kom den første danske serie producerede støvsuger på markedet, med super fantastiske salgs fiduser.

Ved at bruge sin brugte støvsuger som udbetaling, fik man en ny til favorabel pris. Den gamle støvsuger, blev efterset og fik skiftet kul og kunne sælges igen, det betød af mange flere kom i besiddelse af en støvsuger faktisk havde 96 % af alle husstandene en støvsuger i 60érne.

Flere forskellige typer støvsugere

Der fås støvsugere til både private og til industrien, og der findes rigtig mange modeller, der er noget for enhver.Hvis du er i tvivl om hvilken støvsuger der bedst for netop dig, så kan du tage et kig på denne støvsuger test.

I løbet af tiden har producenterne set behovet for trådløse løsninger, og de selvkørende robot støvsugere dukker op i handlen, hvor de modtages med blandede følelser.

I de store kontor virksomheder og fabrikker er central støvsugeren en fast etableret enhed, hvor sugerøret er indbygget i væggen, gulv eller loft og udtagene placeret hvor det giver bedst mening. Slangen monteres på udtaget og derved er der allerede tænkt på rengørings personalet som ikke skal slæbe afsted med rengørings vogn og støvsuger, men kan klare det hele ved at medbringe rør og mundstykke på rengørings vognen.

Industristøvsugeren kan anvendes til både våd og tør sugning, dvs. den anvendes til opsugning af væsker eller til at suge støv og partikler op med. Maskinen er populær blandt håndværkere, skadeservice firmaer og i industrien, pga. maskinens alsidige robusthed.

Motordelen adskiller de elektriske dele fra suge turbinen med et bypass system, som leder vand og fugt udenom de elektriske anordninger og direkte ned i opsamlings containeren.

Ved opsugning af væsker tages filtret ud af maskinen og væsken vil blive opsamlet i støv containeren der, uden filter, fungerer som opsamlings spand.

Våd-tør sugeren er ikke kun for industrien, men kan erhverves af alle der har interesse i en 2 i 1 maskine, og den kan faktisk være en nyttig investering, hvis du døjer med tilstoppede afløb, hvad enten det er ude eller inde.

En almindelig støvsuger kan ikke anvendes til at suge vand eller fugtig snavs op, efter f.eks. Oversvømmelser, tilstoppede afløb eller efterårs løv, våd og tør sugeren klare det hele.

 

Efterlad en kommentar