Neato robotstøvsuger

Nr. Navn Model Bedste pris
1 Neato Botvac D7

 

Neato Botvac D7

Se laveste pris
2 Neato Botvac D6

 

Neato Botvac D6

Se laveste pris
3 Neato Botvac D4

 

Neato Botvac D4

Se laveste pris

Neato Robotics er en relativ ny producent af robotstøvsugere. Virksomhedens første robotstøvsuger blev introduceret på markedet så sent som i 2010, men på ganske få år har Neato robotstøvsugere indtaget betydelige markedsandele, og markerer sig løbende med en række flotte placeringer i forskellige uafhængige tests. Også i forbrugeranmeldelser på diverse webshops og udsalgssteder klarer disse støvsugere sig rigtig godt.

De mest kendte robotstøvsugere som f.eks. Roomba-modellerne dækker rummet efter et koordineret tilfældighedsprincip, hvor støvsugningen foregår på kryds og tværs. Støvsugerrobotterne fra Neato fungerer i stedet med en avanceret laserscanner, der kortlægger rummet, og gør det muligt for støvsugeren at arbejde mere effektivt. Det giver anledning til færre kollisioner med møbler og vægge, og Neato-robotterne kan arbejde mere målrettet og i lige linjer.

Neato-støvsugerrobotterne bygger på fundamentet fra tidligere producenter af støvsugerrobotter, og tilbyder som udgangspunkt mange af de samme features, som tidligere er set. Neato har dog på flere af modeller tilføjet nye og spændende features, f.eks. muligheden for at downloade ny firmware og opgraderinger og fjernbetjening via mobiltelefonen. Neatos robotstøvsugere ligger typisk i pisklassen fra 2.000 til 6.000 kroner.

Markedets bedste Neato robotstøvsugere

Vi har gennemgået en række officielle og uafhængige tests af robotstøvsugere, og også skævet en del til de mange brugeranmeldelser, der kan findes rundt om på nettet. Resultatet præsenterer vi i en oversigt herunder, hvor vi lister de fem bedste Neato-modeller på markedet pt. i vilkårlig rækkefølge.

Neato Botvac D85 robotstøvsuger

neato-botvac-d85-robotstovsuger_001

Forhandler Pris
Se laveste pris

 

Det svenske ”Bäst-i-test” kårede Neato Botvac D85 som værende det bedst køb i feltet på seks testede robotstøvsugere.

I testen fremhæves bl.a. det meget lave støjniveau og en imponerende dækningsområde på helt op til 300 m2.

Botvac D85 robotstøvsugeren fra Neato er udstyret med laser, som scanner rummet og planlægger rengøringen.

Det gør støvsugningen mere effektiv, og på den måde spares der på batteriet og opnås et større dækningsområde.

Robotten har batterikapacitet til 60-90 minutters støvsugning, afhængigt af underlaget.

Når batteriet er tømt, kører Botvac D85 automatisk tilbage i laderen, hvor en opladning tager 2-3 timer, før den igen er klar.

Neatos Botvac D85 leveres med en speciel kombinationsbørste, der er designet med henblik på ekstra effektiv opsamling af dyrehår, og som samtidig larmer mindre i kontakten med gulvet.

Dyrehår, støv og snavs opsamles i ekstra stor poseløs støvbeholder, der kan tømmes efter behov.

Neato Botvac Connected robotstøvsuger

neato-botvac-connected-robotstovsuger_001

i samarbejde med PriceRunner

 

Botvac Connected er en af topmodellerne fra Neato, og den muliggør bl.a. tilslutning til hjemmets Wi-Fi og fjernbetjening via en app på mobiltelefonen.

App’en, der fås til både iOS og Android, giver dig mulighed for at starte, stoppe og pause støvsugningen, styre robotten rundt og gør det muligt at følge med i, hvad støvsugeren er i gang med.

Du kan dog trygt overlade den til at gøre arbejdet selv, for den avancerede teknologi leverer et perfekt resultat hver gang.

Botvac Connected robotstøvsugeren fra Neato kan operere i to modes.

De fleste vil nok foretrække ”Eco-mode”, der dels giver en mere energisparende rengøring, og dels reducerer støjen fra støvsugningen.

Man kan som alternativ vælge ”Turbo-mode”, som rengør ekstra grundigt og hurtigt, men også støjer mere.

Robotstøvsugeren er monteret med et moderne Lithium Ion-batteri, som giver en driftstid på op til to timer på en opladning.

Hvis robotten ikke bliver færdig med rengøringen inden da, returnerer den selv til opladeren, fortager opladning, og fortsætter derefter rengøringen, hvor den slap. Alt foregår helt automatisk.

Neato XV Signature robotstøvsuger

neato-xv-signature-pro

Støvsugerrobotten XV Signature fik betegnelsen ”Godt køb” i en test af det svenske forbruger-organ ”Råd & Rön”.

Heller ikke forbrugerne har været karrige med stjernerne i diverse anmeldelser på de webshops, der sælger modellen, selv om XV Signature er en af de mere prisbillige modeller fra Neato.

Robotten udmærker sig ved allergivenlig støvsugning, ikke mindst i kraft af et effektivt filter, som fanger de fleste allergener og mikroskopiske støvpartikler.

I forhold til tidligere modeller er XV Signature desuden forsynet med en større kassette til opsamling af snavs. Kassetten er poseløs, og skal blot tømmes efter behov.

En smart detalje ved denne robtostøvsuger er et to meter langt medfølgende magnet-bånd, der kan bruges som en usynlig væg, hvis der er steder, man ønsker at afspærre for robotten.

Så snart XV Signature nærmer sig magnetbåndet, vil de indbyggede sensorer registrere båndet, og få støvsugeren til at vende om.

Neato Botvac D75 robotstøvsuger

Neato Botvac D75

 

Blandt de mere avancerede modeller fra Neato finder vi Botvac D75, som har flere forbedringer i forhold til tidligere.

F.eks. er sugeevnen forbedret med hele 50 %, og det er i denne model desuden muligt at opgradere softwaren, efterhånden som der kommer nye features og forbedringer fra Neato.

Også luftfiltreringen er forbedret, idet Botvac D75 er udstyret med et særligt ”Pet and Allergy”-filter, der opsamler op til tre gange flere mikroskopiske støvpartikler end de almindelige filtre.

Den poseløse støvbeholder rummer 0,7 liter, og robotten giver selv besked, når det er tid for en tømning.

Det er desuden muligt at programmere Neato Botvac D75 via et brugervenligt LCD-display og betjeningsknapper. Du kan med andre ord få støvsugerrobotten til at klare rengøringen på tidspunkter, hvor du ikke er hjemme.

Hvis robotten ikke når hele støvsugningen på en enkelt opladning, kører den selv i opladeren, og fortsætter, hvor den slap, nar opladningen er fuldført efter 2-3 timer.

Neato XV Signature Pro robotstøvsuger

neato-xv-signature-pro

Svenske ”Bäst-i-test” testede i 2015 en række forskellige robotstøvsugere, og her klarede XV Signature Pro sig overraskende godt!

Den indtog en delt andenplads i testen, sammen med den dobbelt så dyre Roomba 880.

XV Signature Pro er udstyret med Helix-børste og allergifilter, som opfanger op til tre gange så meget støv og dyrehår som normalt.

Filteret holder længe, men der medfølger ekstra filter i pakken, og yderligere filtre fås som reservedele.

Denne robotstøvsuger er desuden udstyret med den Neatos nye firmware-funktion. Via det medfølgende USB-kabel er det muligt at downloade softwareopdateringer fra Neato, efterhånden som programmet og funktionerne udvikles yderligere.

Som de øvrige robotstøvsugere fra Neato, er også XV signature Pro udstyret med et laser-baseret navigationssystem, som umiddelbart efter start går i gang med at kortlægge rummet og møblernes placering.

Informationerne lagres i støvsugerens hukommelse, og gør den i stand til at ”planlægge” og udføre arbejdet mere energi-effektivt. På den måde kan den overkomme et areal på helt op til 300 m2.

Er Neato-robotstøvsugere bedre end konkurrenterne?

Der er ingen tvivl om, at iRobot med sin Roomba har domineret markedet fra 2002 og en del år frem, og at tilstanden i denne periode har kunnet betegnes som monopollignende. Kritikere har ment, at iRobot ikke har fokuseret tilstrækkeligt på udviklingen af Roomba, og det menes iflg. iagttagere at være en af årsagerne til, at Neato blev stiftet. Man ønskede at levere et bedre produkt. Mange af de kendte mærker er imidlertid også kommet på banen de senere år, og iRobot har igen sat mere fokus på udviklingen af Roomba.

Tager man udgangspunkt i diverse uafhængige test, er der ingen klar indikation af, at Neato er markant bedre end konkurrenterne. Det er dog uomtvisteligt, at robotterne fra Neato generelt figurerer højt i både uafhængige testresultater og forbrugeranmeldelser, og tager man prisen i betragtning, hører Neato formentlig til blandt de bedste bud på robotstøvsugere med fornuftigt forhold mellem pris og kvalitet.

Hvordan fungerer en Neato robotstøvsuger?

Både for Neato-støvsugerne og andre robotstøvsugere gælder det, at der ikke er plads til en kraftig motor, som det ses på konventionelle støvsugere. Dette problem løser Neato på samme måde som konkurrenterne. Først og fremmest koncentreres suget i en meget smal stribe, således at sugestyrken optimeres. Der er dog også tilføjet roterende børster, som hjælper med at opsamle støv og snavs. Den sidste parameter er selve støvsugningshastigheden, som er langsommere end ved manuel støvsugning. Den reducerede hastighed gør ”sugetiden” på et specifikt gulvområde længere, og dermed mere effektiv.

Det, der adskiller Neatos robotstøvsugere fra de fleste konkurrenter, er den unikke og patenterede laserteknologi, der foretager en 360 graders scanning af omgivelserne. Scanningen bruges af robotten til at danne et virtuelt ”landkort” over rummet og møblernes placering. Det gør robotten i stand til at navigere mere intelligent, og derved spares der strøm med øget rækkevidde til følge.

Hvor meget larmer en robotsøvsuger fra Neato

Neato har gjort meget ud af at reducere støjen fra robotstøvsugningen ved støvsugning af trægulve, men det generelle støjniveau ligger lidt over gennemsnittet for konkurrenterne. I praksis er det dog ikke så afgørende, da de fleste vælger at bruge muligheden for programmering, således at støvsugningen kan foregå, når man ikke selv er hjemme. Visse modeller af Neatos robotstøvsugere har dog en særlig ”Eco-mode”, som reducerer støjen betydeligt.

Kan Neatos robotstøvsugere forcere dørtrin og andre forhindringer?

Som de fleste andre støvsugerrobotter, er Neatos robotter ikke terrængående som sådan, men de klarer alligevel en del forhindringer uden problemer. Høje dørtrin eller specielt udformede dørtrin med glatte skrå kanter kan dog være et problem at forcere for robotterne, og i sådanne tilfælde må man manuelt placere den i det ønskede rum.

Robotstøvsugerne fra Neato klarer normalt støvsugning på løse tæpper, men frynser og vedhæng kan være et problem. Fold eventuelt frynserne ind under selve tæppet før støvsugningen påbegyndes. Generelt anbefales det at overvåge de første par støvsugninger, så man får et godt overblik over eventuelle problemområder, som så normalt let kan elimineres fremadrettet.

Hvor meget vedligehold er der på robotstøvsugeren

Det er vigtig at være opmærksom på, at en robotstøvsuger generelt er et stykke meget avanceret mekanik med mange bevægelige dele. Dette gælder for alle mærker, og således også for robotterne fra Neato. Afhængigt af brugsmønsteret kan en robotstøvsuger holde en årrække, men forvent ikke en levetid på 20-30 år, som man f.eks. har set med gamle Nilfisk-støvsugere.

Levetiden afhænger dog i meget høj grad af vedligeholdelsen. Du skal ikke hverken smøre eller rense robottens indvendige dele, men det tilgængelige område og de roterende børster skal holdes rene og renses for akkumuleret støv, hår, tråde og lign.

Sliddele som børster og batteri kan også forventes at skulle skiftes undervejs. Alt afhænger selvfølgelig meget af brugsmønstret og forholdene. Nogle støvsuger et stort område hver eneste dag, mens andre nøjes med en ugentlig rengøring i en mindre lejlighed.

Hvor allergivenlig er støvsugning med Neato robotstøvsugere?

Generelt er støvsugning med Neatos støvsugere relativt allergivenlig, sammenlignet med konventionelle støvsugere. Først og fremmest er der ikke så stor hastighed på udstrømningsluften, og der gør spredningen af mikroskopiske støvpartikler og allergener mindre. Den lavere lufthastighed gør det også lettere for de indbyggede filtre at opfange og tilbageholde mikro-partiklerne.

En del af Neatos robotstøvsugere leveres desuden med særlige filtre, der er optimeret med henblik på allergivenlighed, akkurat som det kendes fra f.eks. HEPA-filtre. De særlige Neato-filtre opfanger op til tre gange flere småpartikler end normale støvfiltre i støvsugere, men yder dog ikke nær så godt som støvsugere med HEPA-filtre.

En Neato robotstøvsuger er relativt billig i drift

Med en motoreffekt i størrelsesorden 50 W, bruger en Neato robotstøvsuger næsten igen strøm, sammenlignet med en traditionel støvsuger, der let kan bruge 1500-1600 W, svarende til det 30-dobbelte! Robotstøvsugeren støvsuger ganske vist længere tid ad gangen, og mange vil nok også vælge at støvsuge lidt oftere, når det foregår automatisk. Ikke desto mindre vil elregningen i forbindelse med støvsugning reduceres markant.

Dertil kommer, at alle støvsugerrobotterne fra Neatro er poseløse. Der er med andre ord ingen løbende udgifter til støvsugerposer. Til gengæld er en robotstøvsuger lidt dyrere i indkøb end traditionelle støvsugere, og man må påregne, at der med tiden skal indkøbes reservedele i form af nye børster og eventuelt nyt batteri.

Konklusion vedr. Neato robotstøvsugere

Der er ingen tvivl om, at Neatos robotstøvsugere hører til i den bedste ende af spekteret, og tager man prisen i betragtning, er en Neato-støvsuger et udmærket valg. Flere af modellerne fra Neato vurderes af uafhængige testpaneler som værende på højde med langt dyrere modeller fra konkurrerende mærker.

Baggrundsinfo om Neato Robotics

Neato Robotics har hovedkontor i Newark, Californien, hvor produkterne designes. Selve produktionen foregår i Kina via tætte samarbejder med underleverandører. Virksomheden er relativ ny. I 2009 lykkedes det stifterne at få virksomheden i gang via fundraising, hvor en kapital på mere end 60 millioner US-dollars blev rejst. De første robotstøvsugere blev solgt allerede i 2010, og i dag beskæftiger virksomheden ca. 65 ingeniører, udviklere og softwarespecialister.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier