Poseløs støvsuger

Poseløse støvsugere vinder i stigende grad indpas i de danske hjem. Den åbenlyse fordel ved de poseløse støvsugere og hovedårsagen til deres popularitet er, at du ikke behøver at købe og skifte støvsugerposer ustandseligt. Vi kigger i denne artikel nærmere på udvalget af poseløse støvsugere.

Har du en traditionel støvsuger med pose, kender du sikkert til situationen, hvor du står en søndag formiddag med en støvsuger, der ikke kan suge ordentligt, fordi posen er fyldt, og du er løbet tør for støvsugerposer. Her har den poseløse støvsuger den fordel, at du selvsagt ikke skal bruge penge på poser.

De bedste poseløse støvsugere

De fleste forbinder de poseløse støvsugere med det engelske mærke Dyson, der opfandt den poseløse støvsuger helt tilbage i 1978, og som sidenhen har domineret markedet for poseløse støvsugere.  De seneste år har mange andre mærker dog udfordret pionererne Dyson, når det gælder de poseløse støvsugere. Det drejer sig både om mærker, der i forvejen producerer posestøvsugere, men også nye mærker som primært satser på de poseløse støvsugere.

Fra 1. september 2014 besluttede EU, at støvsugere skulle vurderes på forskellige parametre efter en klassificeringsskala, der ligner den, der bruges til energimærkning af elektriske apparater. På den både kan forbrugerne få en større gennemsigtighed i valgmulighederne, når de ønsker at anskaffe sig en ny støvsuger.

Klassificeringen går blandt andet på, hvorledes støvsugeren præsterer på forskellige underlag som hårde gulve og gulvtæpper, samt hvor meget støv, der slipper gennem støvsugerens filter og hvor meget støvsugeren larmer. Herudover vurderes støvsugerens energieffektivitet også.

Vi tager her et kig på de mange forskellige poseløse støvsugere, der i dag findes på markedet.Electrolux UltraFlex Classic

Electrolux UltraFlex Classic

Med Electrolux’ poseløse model, ”UltraFlex Classic”, får man en støvsuger, der får topkarakterer for energieffektivitet og rengøringsevne på hårdt gulv.

Støvsugeren har desuden et uspecificeret HEPA-filter, og den er ligeledes placeret i top hvad angår støvemission.

Når det kommer til rengøringsevne på gulvtæppe ligger Electrolux’en ikke helt i toppen, men er placeret lidt under middel i feltet med en D-klassifikation.

Til gengæld udmærker modellen sig ved at have et støjniveau på 75 dB, hvilket er ret lavt, når man taler poseløse støvsugere.

Desuden er der en arbejdsradius på 12 meter, hvilket letter rengøringen, da der ikke skal skiftes kontakt så tit. Så har du en større overflade, der skal støvsuges, er det en klar fordel.

Støvsugeren har ligeledes den specielle feature, at den har en lem i bunden af støvholderen, der gør det nemt at tømme den uden at komme i kontakt med støvet.

Støvsugeren får brugerbedømmelser til 4,3 ud af 5 stjerner. Denne vurderinger dog kun baseret på 8 bedømmelser hos danske WhiteAway, hvor især kvalitet og funktioner tæller op i den samlede bedømmelse.

Da vi ikke har kunnet finde test af støvsugeren, kan vi dog udelukkede vurdere den på baggrund af specifikationer og tildeles de få brugerbedømmelser.

Sammenlignes disse to sæt parametre med prisen, må det siges, at du her får en middelmådig poseløs støvsuger med et lydniveau lidt under det almindelige for denne type støvsugere, men lidt over i forhold til posestøvsugerne.

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal – Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch BGS5335 Zoo ProAnimal

Forhandler Pris
Se laveste pris
whiteaway logo Se laveste pris
Se laveste pris

 

Denne Bosch ProAnimal Støvsuger er blevet kåret til at være testvinder i Forbrugerrådet Tænks test af poseløse støvsugere, hvor produktet har opnået en score på 68 %. Dertil har støvsugeren opnået 4,3/5 stjerner i forbrugeranmeldelserne på Amazon.com, såvel som 4,5/5 stjerner i forbrugeranmeldelserne på Pricerunner.dk

Derfor anbefaler vi Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal Støvsuger

 • Effektiv og kraftfuld 
 • Ledning på 11 meter 
 • Poseløs

Denne Bosch ProAnimal Støvsuger er en utrolig kraftfuld støvsuger, som er perfekt til hjemmet med fældende kæledyr. Specielt støvsugerens specialudviklede ProAnimal Turbobørst sørger for at opsamle dyrehår, hvilket er super praktisk. 

Dertil indeholder støvsugeren et HEPA filter, som fjerner alle partikler fra luften. Dermed er det en super velegnet støvsuger for allergigere, da den netop fjerner dyre- og støvpartikler fra luften og ikke kun fra gulvoverfladen.  

Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal Støvsuger vs. markedet 

Denne Bosch ProAnimal Støvsuger ligger i den dyrere ende af prisskala, hvilket kan være et minus of nogle forbrugere. Hvis du dog har kæledyr, som fælder en hel del, så kan denne støvsuger sagtens være alle pengene værd, da den formår at opsuge pels fra både gulv og tæpper.

Specifikationer:  

 • AirTurbo system
 • ProAnimal turbobørste
 • Vaskbart HEPA filter 
 • Inkl. tilbehør

Dyson V8 Absolute – Bedst i test

Dyson-V8-Absolute

Forhandler Pris
Se laveste pris
Se laveste pris
Se laveste pris

 

Denne Dyson ledningsfri støvsuger er blevet kåret som værende ’Bedst i test’ i Forbrugerrådet TÆNKs test af støvsugere. I testen bliver denne model særligt rost for sin evne til støvsugning af gulve, håndstøvsugerens effektivitet og energiforbruget.
Herudover har Dyson V8 klaret det godt i en række andre tests og anmeldelser:  

Derfor anbefaler vi Dyson V8 Absolute Ledningsfri Støvsuger

 • Medfølgende tilbehør 
 • Alsidig i brug 
 • Lang brugstid

Hvis du søger ét rengøringsprodukt, som kan bruges fra gulv til loft, så er dette støvsugeren for dig. Da støvsugeren er ledningsfri slipper du for at slæbe den efter dig, hvilket er en lækker fordel at have. Dertil fungerer støvsugeren som 2-i-1, da du kan lave den om til en lille, håndholdt støvsuger, så du rigtig kan nå alle kroge og hjørner. 

Dyson V8 Absolute Ledningsfri Støvsuger vs. markedet 

Denne Dyson støvsuger kommer stærkt anbefalet af en række forskellige tests og anmeldelser, hvilket altså får denne støvsuger til at skille sig ud fra mængden. Dertil kommer den til en overkommelig pris, hvilket altså gør den til et super godt køb.

Specifikationer: 

 • Brugstid: 40 minutters
 • Mange brugsfunktioner
 • Inkl. tilbehør

Dyson poseløs støvsuger – Cinetic Bigball Musclehead

Dyson poseløs støvsuger

i samarbejde med PriceRunner

 

Dyson Cinetic Bigball Musclehead er en af markedets mest kendte poseløse støvsugere, og den er solgt til masser af kunder verden over.

Den har kundernes anbefalinger, og det skyldes måske først og fremmest, at den ikke mister sugeevne når beholderen bliver fyldt med snavs og smuds.

Det er der ikke mange modeller der kan prale af, og det irriterer forbrugerne, at støvsugeren ikke har samme effekt hele tiden. Det har denne smarte model fra Dyson. Den er lige effektiv hele tiden, og det gør, at du altid får et rent hjem ud af dine anstrengelser.

Smart og nemt koncept

En poseløs støvsuger er et ret smart koncept, for det sparer dig for mange penge på støvsugerposer. Beholderen som støv og smuds samles op i skal bare tømmes regelmæssigt, og så er den klar til brug igen. Denne model er ikke særligt pladskrævende, og så er den let at trille rundt med i hjemmet.

En tung støvsuger er ikke nem at håndtere, og det undgår du med denne fra Dyson. Du får fuld valuta for pengene ved at investere i Dyson poseløs støvsuger, og den holder i mange år frem. Den leveres med udstyr, og du vil elske at bruge den fremover, når du skal gøre rent.

Dyson DC37C Parquet Støvsuger

dyson-dc37c-parquet-stovsuger_002

i samarbejde med PriceRunner

 

Med DC37C Parquet har Dyson udviklet en poseløs støvsuger, der er udstyret med noget af den kraftigste cyklon-teknologi på markedet – nemlig Radical Cyclone.

Det betyder, at støvsugeren kan opfange helt små støvpartikler, hvilket gør den meget velegnet til hjem med allergikere.

Støvsugeren er desuden udstyret med et uspecificeret HEPA-filter, så støvemissionen er pænt i top.

Når det gælder støvsugerevnerne, er DC37C Parquet placeret i klasse A i forhold til støvopsamling på hårdt gulv og klasse D, når det gælder støvopsamling på gulvtæpper.

DC37C har desuden Dyson Ball-funktion, der gør, at støvsugeren er meget mobil og let at komme rundt med. Aktionsradiussen er ganske god med 10 meter.

Vi har ikke fundet DC37C i nogle test, men på Amazon.de får støvsugeren en samlet vurdering på 4,3 ud af 5 mulige stjerner baseret på 19 brugeranmeldelser.

Læs mere om Dyson DC37C Parquet støvsuger her

Poseløs støvsuger Aeg ACC5110 800 W B Sort

Aeg ACC5110 800 W B Sort

 

 

Forhandler Pris
computersalg logo Se laveste pris

 

En poseløs støvsuger som denne model, AEG ACC5110, giver dig fuld valuta for pengene. Her får du ikke bare en støvsuger til en meget attraktiv pris, men også et kvalitetsprodukt som holder i mange år frem, selvom du bruger din støvsuger ret tit.

Du bestemmer selv hvilken model du kan bruge, men en poseløs løsning kan have flere fordele for dig som vil have en hurtigt og let løsning.

Den er utrolig nem at betjene, og du kan justere op og ned i sugestyrken. Det er vigtigt, at du husker at du ikke kan nøjes med støvsugning på mange overflader, Det kræver noget andet for at holde boligen helt rent, og det kan for eksempel være afvaskning af gulve. Rengøring at trægulv kan være lidt af en udfordring, men med denne model, så bliver det som en leg.

Spar penge med poseløs støvsuger

Den kraftige sugeevne på denne model AEG ACC5110 er med til at sørge for, at din bolig altid er pæn, ordentligt og rent. Vil du spare lidt penge på rengøringen derhjemme, så kan denne poseløse støvsuger måske hjælpe dig.

Du skal nemlig ikke udskifte pose, blot sørge for, beholder i maskinen skiftes i ny og næ, og så kan du fortsætte rengøringen bagefter. Du får her en kraftig støvsuger til en super god pris, og den vil holde i mange år frem.

Vax Air Silence Base

Vax Air Silence Base

 

Vax Air Silence Base er noget så sjældent som en støjsvag poseløs støvsuger.

Støvsugeren har et støjniveau på kun 72 dB(A), hvilket dog er et ganske almindeligt støjniveau for støvsugere generelt.

Støvsugeren er desuden placeret i den bedste energiklasse – energiklasse A.

Støvsugeren er ligeledes bedømt i forhold til rengøring på gulvtæppe.

Her har den opnået karakteren D, hvilket betyder, at støvsugeren præsterer noget under middel på dette parameter.

Overraskende nok har vi ikke kunnet finde en klassificering af rengøringsevnen på hårdt gulv.

Når det gælder støvemission præsterer Vax Air Silence Base dog til UG og får topbedømmelsen A.

Som med de andre Wax Air-maskiner har vi ikke kunnet finde nogle brugerbedømmelser, ligesom denne model ikke har deltaget i test på nogle af de sites, vi normalt henter oplysninger fra.

Electrolux UFPARKETTA støvsuger

Electrolux UFPARKETTA støvsuger

Electrolux har også en dyrere model end UltraFlex Classic. Det er Ufparketta-modellen, der med en pris på godt 2.600 kroner er mere end dobbelt så dyr.

Her medfølger der specielle mundstykker til parketgulve, og man får en mere energieffektiv støvsugermotor der bruger 100 watt mindre end den billigere model.

Men ellers er begge støvsugere placeret i top hvad angår støvopsamling på hårdt gulv, energieffektivitet og støvemission, mens den ligesom Classic kun klarer gulvtæpper til en D-klassifikation.

Ufparketta har ligeledes den store aktionsradius med de 12 meter, og et støjniveau på 75 dB der ligger i den lave ende, når der er tale om poseløse støvsugere.

Ligesom UltraFlex Classic har Ufparketta den specielle støvbeholder, der er nem at tømme via en lem.

Vi har ikke kunnet finde test eller brugerbedømmelser på denne støvsuger, hvorfor vi på specifikationerne alene vurderer, at det er lidt overkill at give over dobbelt så meget for at få en mere energisvag motor.

Electrolux UltraFlex Green

Electrolux UltraFlex Green støvsuger

Med Electrolux Ultraflex Green får du en meget energivenlig poseløs støvsuger. Ultraflex Green har en motoreffekt på 800 watt og er placeret i den bedste energiklasse – energiklasse A.

Når det gælder rengøringsevnen er Ultraflex Greens evner helt i top på hårdt gulv, hvor den er placeret i klasse A.

På gulvtæpper er støvsugeren placeret i klasse C, hvilket er bedre end de fleste støvsugere på markedet.

Støvsugeren er desuden udstyret med et uspecificeret HEPA-filter, som gør, at støvemissionen er helt i top. Støvsugeren egner sig derfor godt til hjem med allergikere.

Fremhæves skal også den store arbejdsradius på 12 meter. som støvsugeren har.  Det er således svært at sige noget negativt om Ultraflex Green, der på flere områder performer rigtig godt.

Forbrugerne er dog lidt mere tilbageholdende med roserne og samlet set opnår Electrolux UltraFlex Green kun en gennemsnitlig vurdering på 4,4 ud af 5 stjerner på de webshops, vi har fundet den vurderet på.

Det samlede antal vurderinger på 87 betyder, at score er rimelig veldokumenteret.

Vax Air Revolve

Vax Air Revolve

Vax Air Revolve er en poseløs støvsuger i den absolut dyre ende.

Støvsugeren har et meget futuristisk udseende og er udstyret med MultiCyclonic-teknologien, som også kendes fra Dysons støvsugere.

Grundet støvsugerens meget kompakte design er den let at komme rundt med i hjemmet.

Støvsugeren befinder sig i energiklasse A, og støvemissionen er ligeledes helt i top. Når det gælder støvsugningsevnerne klarer Vax Air Revolve sig rigtig godt sammenlignet med andre poseløse støvsugere.

På hårdt gulv er støvsugeren placeret i klasse A, og når det gælder støvopsamling på gulvtæpper, er støvsugeren placeret i klasse B.

Støvsugeren er derfor blandt de bedste i sin klasse. Hvis man skal rette et enkelt kritikpunkt mod Vax Air Revolve, må det være at støvsugeren har et højt støjniveau på hele 86 dB(A).

En almindelig samtale har et lydniveau på 60 dB(A) og med 86 dB(A) nærmer vi os støjniveauet på en mellemstor indfaldsvej til en storby.

Vi har desværre ikke kunnet finde nogle test eller brugerbedømmelser af denne meget besynderligt udseende støvsuger.

Dyson poseløs støvsuger – DC33Pro

Dyson poseløs støvsuger - DC33Pro

 

Du kan ikke altid se det med dit blotte øje, men en støvsuger som denne model, Dyson poseløs støvsuger – DC33Pro, det er en af verdens bedste støvsugere, når det gælder støvsugere til private hjem.

Den har en yderst effektiv sugeevne, og så efterlader den sig intet snavs og smuds, når du har været rundt med den.

Den arbejder med et cyklon koncept som gør, at den ikke mister sugeevne under driften som mange andre modeller med pose, og derfor er den meget mere effektiv.

Du sparer mange penge på ikke at skulle købe nye poser, og du har nemt ved at tømme beholderen på støvsugeren.

Et sundere helbred med en god støvsuger

Når du støvsuger i hjemmet, så vil du gerne have at det glider let og elegant, og at det ikke er for besværligt at komme rundt med maskinen. Det er en af de mest lækre støvsugere at arbejde med, og den triller let og elegant med rundt i hjemmet.

Det betyder, at du let kan komme rundt i kroge og hjørner, og på den måde får et meget renere hjem. Et rent hjem er sundt for helbredet, og det modsatte kan betyde, at dit helbred udsættes for partikler eller snavs som senere kan give kroniske lidelser.

Dirt Devil Gator 18V Poseløs Sort, Sølv håndholdt støvsuger

Dirt Devil Gator 18V Poseløs Sort

 

Uanset hvad du har tænkt dig med din nye håndholdte støvsuger, så kan denne model sagtens klare det. Denne, Dirt Devil Gator 18V, har med sin meget lille størrelse en utrolig effekt, og du kan gøre rent med den alle vegne. Den kan støvsuge i op til ti minutter på en opladning, og så kan den klare al slags smuds og snavs.

Små støvsugere bliver ofte brugt til campingvogne, biler og både, men denne dur også til hjemmet, hvor den lige klarer så opgaver, hvor der for eksempel er spild lidt salt eller andet på bordet eller på gulvet.

Den har en beholder på 0,2 liter, og det betyder, at du ikke skal skifte pose på den. Den er poseløs og er nem at rengøre efter brug.

Anbefalet af mange kunder

Der er mange smarte modeller af håndstøvsugere på markedet i Danmark, men denne model er vel nok en af de bedste i klassen, og den holder hvad den lover i forhold til effektivitet og kvalitet. Det er en meget holdbar og robust støvsuger som du vil have glæde af i mange år.

Det er en super god investering, for du får meget for pengene. Dirt Devil er kendt over hele verden for deres produkter, og de har masser af tilfredse kunder, som anbefaler deres støvsugere.

Dirt Devil Popster DD2324-8 – Blå

Dirt Devil Popster DD2324-8 - Blå

En af de mindste støvsugere på markedet med HEPA filter er denne Dirt Devil Popster DD2324-8. Det er en utrolig kraftfuld støvsuger som gør arbejdet meget effektivt når du gør rent.

HEPA filteret sørger for, at du kan leve i et sundt miljø og at du ikke udsætter dit helbred for allergifremkaldende stoffer, for det bliver opsamlet i denne støvsuger.

Ds denne støvsuger ikke fylder ret meget, og kun vejer lidt over 4 kilo, så er den utrolig nem at komme rundt med, og den kan komme godt ind i hjørnerne når du støvsuger. Den leveres med alt udstyr, og så kan du få bugt med snavs og smuds i dit hjem.

En poseløs støvsuger

En støvsuger kan ikke vurderes på størrelsen alene, men på den sugeevne. Det har denne model her, og selvom den kun har en effekt på 800 Watt, så er der power i maskinen.

Har du ikke så meget plads i din bolig, så er denne model en rigtig god mulighed, da den ikke kræver ret meget skabsplads, når du ikke bruger støvsugeren.

Er meget velegnet til mindre boliger, og så er den utrolig billig i drift, for den er poseløs, og opsamler smuds i en beholder som kan tømmes på 1,5 liter.

Dyson dc52 Animal Turbine

Dyson DC52

Med dc52 Animal Turbine har Dyson designet en støvsuger, som er skræddersyet til rengøring af hjem med husdyr.

Med til støvsugeren følger seks forskellige mundstykker, der ligeledes er udformet med henblik på rengøring efter husdyr.

Da støvsugeren ikke har filtre, der kan stoppe til på grund af dyrehår, er den særligt velegnet til denne opgave, hvilket den blev anderkendt for af taenk.dk, der har testet støvsugeren.

Støvsugeren er dog ikke specielt god til støvopsamling på gulvtæppe. Her er den placeret i klasse D. Der er ej heller tale om en energieffektiv støvsuger.

Dc52 Animal Turbine har en motor på 1.200 watt, hvilket placerer støvsugeren i energiklasse E og med et lydniveau på 82 dB(A) er vi langt over, hvad der er normalt for støvsugere.

Brugerbedømmelserne er da også lunkne. Kun beskedne 3,9 stjerner ud af 5 mulige. Skuffende for en støvsuger der koster lige knapt 4.000 kroner at anskaffe.

SEVERIN CY 7085

severin-cy-7085_2

Den poseløse støvsuger Severin CY 7085 har medfølgende, særligt mundstykke til parketgulve udover de almindelige mundstykker til møbler, betræk og sprækker.

Samtidig har støvsugeren en beholder med en kapacitet på hele 2,5 liter, hvilket ligger i den høje ende for støvsugere i samme kategori.

Med en motoreffekt på 950 watt placerer støvsugeren sig i energiklasse B, og er dermed ikke den mest energieffektive poseløse støvsuger, selvom B ikke er nogen dårlig placering.

Til gengæld er maskinen støjsvag sammenlignet med andre poseløse støvsugere med et lydniveau på 76 dB – hvilket dog stadig er noget højere end tilsvarende støvsugere med pose.

I forhold til aktionsradiussen, der er på ni meter, findes der andre poseløse støvsugere med større rækkevidde.

I en svensk test af poseløse støvsugere er Severin CY 7085 placeret som nummer 10 ud af 25 og brugerbedømmelserne på Amazon.de rækker til 4 stjerner ud af 5. Dog er antallet af bedømmelser dog relativt lavt.

Til prisen er der dog tale om et fornuftigt køb, selv om du kan finde poseløse støvsugere til et par hundrede kroner mere, der klarer sig bedre på alle andre parametre end lydniveauet.

Dyson dc52 Allergy

Dyson DC52 AllergyMed dc52 Allergy har Dyson skabt en støvsuger, der er målrettet allergikere.

Støvsugeren er blevet testet af Det internationale astma- og allergiforbund, som har givet støvsugeren det blå stempel.

Selv mikroskopiske partikler suges op af maskinen, og der slipper ikke meget ud i støvsugerens ”udstødning”.

Derfor har støvsugeren også fået topkarakter, når det gælder støvemission.

Ligesom søstermaskinen dc52 Animal turbine præsterer denne støvsuger dog ikke specielt godt på gulvtæpper, ligesom den 1.200 watts motor, som støvsugeren er udstyret med, er lidt af en strømsluger.

Det skal samtidig bemærkes, at støjniveauet er relativt højt med et niveau på 85 dB(A).

Med 3,8 ud af 5 mulige stjerner er brugerbedømmelserne da også ringere end Animal-versionen af den samme maskine, hvilket er lige så skuffende i forhold til prisen som dc52 Animal – selv om den er små 400 kroner billigere.

AEG AT3550EL

aeg-at3550el_002

AEG’s bud på en poseløs støvsuger er lidt af en prisbasker og fås til under 700 kr. Desværre må vi i dette tilfælde konstatere, at der er en sammenhæng mellem produktet og prisen.

Her er der tale om lidt af en strømsluger. Støvsugeren har en motor på 1.400 watt, hvilket rækker til en placering i energiklasse F.

Støvsugeren udleder desuden meget støv under støvsugningen. Når det gælder støvemission ligger støvsugeren i den tunge ende – igen med klassificeringen F.

På hårdt gulv præsterer støvsugeren imidlertid lige så godt som de fleste andre støvsugere, når det gælder støvopsamling, mens evnerne på gulvtæpper heller ikke imponerer.

Her er støvsugeren også placeret i den kedelige ende med en E-klassificering.

Også når det kommer til støjniveauet er vi helt oppe at ringe. 83 dB(A) ligger langt over gennemsnittet for støvsugere generelt.

Igen har vi hverken kunnet finde brugerbedømmelser eller test af denne støvsuger. Derfor har vi kun mulighed for at udtale os på baggrund af specifikationerne alene og her synes AEG AT3550EL ikke at være det ideelle valg.

Læs mere om AEG AT3550EL poseløs støvsuger her

Vax Air Compact Pet

vax air compact pet

Vax Air Compact Pet er en kraftfuld poseløs støvsuger, som er designet til hjem med kæledyr, hvor der er et stort behov for at suge dyrehår.

Støvsugeren er udstyret med et særligt turbo-mundstykke, som gør, at støvsugeren er optimal, når det gælder om at håndtere løse dyrehår, der har det med at hobe sig op i hjørner og kroge.

Compact Pet er desuden udstyret med MultiCylonic-teknologi, som i følge producenten betyder, at ydeevnen altid er 100 % optimal uanset underlag og hvor fyldt støvbeholderen er.

Støvsugeren har en stor beholder, der har en kapacitet på hele 2 liter, som betyder, at du ikke skal tømme støvsugeren ret tit.

Ser man på, hvordan støvsugeren klarer sig i forhold til rengøringsevne på hårdt gulv, er støvsugeren placeret i energiklasse A. Når det gælder støvsugning på gulvtæpper, er støvsugeren placeret i klasse D.

Støvsugeren er ikke udstyret med det allergivenlige HEPA-filter, men har alligevel en støvemission, der er i top i klasse A. Når det gælder energiforbrug, er støvsugeren ligeledes placeret i topkategorien ”Klasse A”.

Desværre har det ikke været muligt at finde støvsugeren her omtalt i nogle test, ligesom vi ikke har kunnet finde nogle brugerbedømmelser af den på de sites, vi normalt indhenter disse fra.

Hvad er fordelene og ulemperne ved en poseløs støvsuger?

Som vi var inde på i indledningen er fordelen ved de poseløse støvsugere, at du ikke skal investere i støvsugerposer.  Støvsugerposer er ikke helt billige, så i en støvsugers levetid, kan du sagtens komme op på at bruge 1000-1500 kr. til poser. Det beløb kan du så ligge oven i støvsugerens pris, når du skal vurdere, om du skal vælge en poseløs støvsuger eller en støvsuger med pose.

En anden fordel er, at støvsugeren ikke taber sugeevnen, selvom beholderen er fyldt. Posestøvsugere har nemlig en tendens til at miste sugeevne i takt med at posen bliver mere og mere fyldt.

Den sidste fordel er også, at en poseløs støvsuger er den oplagte gave. Det kunne f.eks. være den nye gave til hende.

En af ulemperne ved de poseløse støvsugere er, at de ofte støjer mere end støvsugere med pose. Mange poseløse støvsugere har et støjniveau, der ligger et stykke over de 80 dB(A). Der findes dog undtagelser.

Samtidig må vi konstatere, at de poseløse støvsugere generelt betragtet ikke egner sig så godt til hjem med gulvtæpper, da støvsugerne ikke har så kraftig sugeevne på tæpper. De poseløse støvsugere er derimod rigtig gode på de hårde overflader – men det er almindelige posestøvsugere oftest også. Der er dog altid undtagelser, der bekræfter reglen, og vi fandt også poseløse støvsugere, som klarede sig godt på tæpper.

Har du en poseløs støvsuger, skal du desuden være opmærksom på, at du engang imellem skal rengøre støvsugerens filter. De fleste poseløse støvsugere har et vaskbart støvfilter, som du skal rense engang imellem.

Er poseløse støvsugere mere allergivenlige?

Der er intet i vores gennemgang, der retfærdiggør den oftest fremsatte påstand om, at poseløse støvsugere er mere allergivenlige. Flere af dem har ganske vist et vaskbart HEPA-filter, der dog ikke er specificeret nærmere. Så på nær de to støvsugere vi nævner her til sidst, er der ikke nogle af de poseløse, der er specielt mere allergivenlige sammenlignet med almindelige støvsugere.

Hvilken poseløs støvsuger er den bedste?

Der er specielt to støvsugere, der udmærker sig i vores test. Det er Electrolux Ultraflex Green, der både performer godt i forhold til støvsugning på både hårdt gulv og tæpper, er energivenlig, allergivenlig og har en rigtig god arbejdsradius.

Fremhæves skal også Vax Air Revolve, der ligeledes præsterer i top, hvad støvsugningen angår. Faktisk klarer Vax Air Revolve sig bedre end de fleste posestøvsugere, hvad angår støvsugning på gulvtæpper. Støvsugeren er desuden både energieffektiv og allergivenlig, så selvom den ligger i den dyre ende, får man her en virkelig god støvsuger for pengene.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier