2 i 1 støvsuger

Hvis du skal investere i en ny støvsuger, har du et hav af muligheder. Derfor kan det være vanskeligt at vælge den helt rette model for dit vedkommende. Mange forsøger blot at vælge en vilkårlig model, men det er ikke altid, at det munder ud i en god løsning. Omvendt kan du faktisk risikere, at den ikke lever op til dine krav.

I løbet af de seneste år har producenterne fået mere fokus på de såkaldte 2-i-1-støvsugere. Som navnet også antyder, er der tale om modeller, der er bestående af to støvsugere, i stedet for en. Typisk er der tale om en ledningsfri støvsuger og en håndstøvsuger, der hver især kan bruges til deres egne formål og opgaver.

Hvorfor skal man vælge en 2-i-1-støvsuger?

Der kan være flere årsager til, at det er en god idé at vælge en 2 i 1 støvsuger. Det handler dog primært om, at du får en mindre støvsuger, der kan bruges til de små opgaver i hjemmet. Dertil får du også en støvsuger, der kan tages i brug, hvis du skal støvsuge bilen. Det er der også mange, der sætter stor pris på at kunne.

Omvendt skal du ikke bekymre dig for, at din støvsuger 2 i 1 ikke kan bruges til andre formål. Den store model bruges nemlig blot til de større opgaver i hjemmet. For mange kan den faktisk bruges som primær støvsuger, men det afhænger dog af boligens størrelse og egne præferencer. Derfor er det op til dig selv at vurdere.

Hvis du bor i en stor bolig, er det ikke sikkert, at det er den bedste løsning med en 2 i 1 støvsuger. Ofte er du nødt til at gå på kompromis med aktionstiden, da de gør brug af et batteri. Hvis du har et stort hus, kan det være nødvendigt at lade den op undervejs under støvsugningen, hvilket de fleste ønsker at undgå.

Derfor er en 2 i 1 støvsuger primært et godt valg for dig, der søger en nem løsning til støvsugning af et mindre hjem. Det kan dog også bruges, hvis du er på jagt efter en god løsning til de små rengøringsopgaver i løbet af hverdagen. Uanset hvad, så skal dit fokus selvfølgelig være at finde frem til den bedste 2 i 1 støvsuger.

Hvordan vælger jeg den bedste 2-i-1-støvsuger?

Der findes ikke én model, der kan bryste sig af at være den bedste til alle behov. Det betyder, at en Electrolux Ergorapido 2-i-1 støvsuger ikke nødvendigvis er et bedre valg end en Nilfisk 2 i 1 støvsuger. Derfor skal du blot holde fokus på dine egne krav og behov, når du skal finde frem til den bedste støvsuger til dit formål.

I og med, at du kan vælge blandt et stort udvalg, skal du dog ikke være bekymret for, hvorvidt du kan finde frem til en passende model. Udvalget er af en størrelse, at det byder på noget for enhver. Derfor er det ikke værd at gå på kompromis med dit valg. Hvis du gør det, vil du ende med at fortryde dit køb.

Der er dog en række faktorer, der bør være mere i fokus end andre, hvis du skal købe en ny støvsuger. Derfor er det selvfølgelig også disse, der er afgørende for, hvorvidt en given model er den rette for dig eller ej. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal holde fokus på, kan du blive klogere på dette herunder.

Sugeevne

Det giver næsten sig selv, at en støvsuger ikke er meget værd, hvis den ikke har en god sugeevne. På trods af, at det er en faktor, der er vigtigt, er det ikke alle modeller, der har en lige god sugeevne. Derfor vil de ikke alle egner sig til at klare store rengøringsopgaver, men kan dog sagtens bruges til at fjerne lidt mel fra gulvet.

Derfor er det især dig, der er på jagt efter en støvsuger, der skal tjene som den primære støvsuger, der skal have fokus på sugeevnen. Det kan nemlig være afgørende for, hvor rent et hjem du får. Dertil har det faktisk også direkte indflydelse på, hvor hurtigt du kan blive færdig med at støvsuge.

Aktionstid

Da det er en 2-i-1-støvsuger, du er på udkig efter, vil den selvfølgelig være forsynet med et batteri. Derfor er du nødt til at være opmærksom på dens aktionstid. Det er nemlig ikke alle modeller, der er blevet udstyret med et lige stærkt batteri. Et mindre stærkt batteri resulterer naturligvis også i en kortere aktionstid.

Dette er et punkt, der især er vigtigt, hvis du leder efter en 2-i-1-støvsuger, der kan bruges til at støvsuge på et stort areal. Hvis det er det, den skal bruges til, er det nemlig ikke synderligt praktisk, at du hele tiden skal lade den op. Derfor er aktionstiden også primært relevant for dig, der leder efter en ny primær støvsuger.

Udseende

Dette er ikke det vigtigste punkt, men mange vælger at have deres støvsuger stående fremme. Der er mange af modellerne, der skal lade op i en ladestation, hvorfor den næsten er nødt til at stå fremme. Derfor er det også værd at undersøge mulighederne for at købe en 2 i 1 støvsuger, der har et udseende, der tiltaler dig.

Her skal det dog gøres klart, at det ikke betyder, at du skal gå på kompromis med de andre faktorer. Det er nemlig vigtigere, at den har en god aktionstid og en høj sugeevne, end at den ser pæn ud i stuen. Derfor vil det heller ikke være udseendet, der er fokus på i fx en 2 i 1 støvsuger test.

Når alt kommer til alt, så handler det dog om at vurdere dine egne krav og ønsker. Det er nemlig dem, der er vigtige. Det er ikke vigtigt, om det er en støvsuger, der har klaret sig godt i en test. Hvis du finder en Bosch 2 i 1 støvsuger, der passer godt til de tanker, du har gjort dig, så kan det sagtens være det rette valg for dig.