Billig støvsuger

Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen. Der findes nemlig støvsugere, der ikke koster en bondegård, og som stadig leverer langt ud over, hvad man kan forvente i forhold til prisen. Vi guider dig her igennem de bedste, billige støvsugere.

Da danske Nilfisk introducerede den første støvsuger i 1910, var der tale om et luksusprodukt, som kun de allermest velbjergede havde råd til, og som man skulle spare op til i lang tid. Sådan er det heldigvis ikke i dag. Nu har de fleste mennesker en støvsuger, og det er blevet en uundværlig del af husholdningen.

Prisen på støvsugere er også faldet de sidste mange år og du behøver ikke længere bruge en månedsløn for at anskaffe dig en støvsuger – de koster langt mindre. Således er der i dag et stort udvalg af støvsugere til omkring 1.000 kroner og derunder.  Vi har gennemgået nogle af de mest populære, billige støvsugere, og giver dig her et overblik over, hvad du får for pengene, hvis du er på udkig efter en støvsuger i priskategorien ”billig”.

Støvsugerne er nævnt i tilfældig rækkefølge. Så der er på ingen måde nogen form for rangering eller prioritering i den rækkefølge, vi fortæller om de enkelte støvsugere

Philips Performer Expert

philips-fc8721-09_02

Forhandler Pris
Se laveste pris

 

 

 

Phillips Performer Expert er en yderst energivenlig sag.

Motoreffekten lyder på kun 650 watt, og støvsugeren er således blandt de mest energivenlige på markedet, selv når der sammenlignes med væsentlig dyrere støvsugere.

Det giver selvfølgelig støvsugeren en placering i den bedste energiklasse – ”A”.

Rengøringsevnerne er også ganske udemærkede. Støvsugeren er placeret i klasse B, når det gælder rengøring på hårdt gulv og klasse C, når det gælder rengøring på gulvtæpper.

Støvsugeren er udstyret med et HEPA 13-filter, hvilket medvirker til, at der ikke udledes ret meget støv i støvsugerens ”udstødning”.

Værd at fremhæve for denne Phillips-støvsuger er den store arbejdsradius på hele 11 meter, så du nemt kan komme rundt med støvsugeren i et stort hus uden at skulle skifte kontakt hele tiden.

Phillips Performer Expert er desuden kåret som bedst i test i Forbrugerstyrelsens Tænk-test. Hos tyske Amazon.de giver 31 anmeldelser den en samlet score på hele 4,7 ud af 5 stjerner og nøjagtig den samme karakter får den hos danske WhiteAway på baggrund af 29 anmeldelser.

Så alt i alt får du med en pris lige over 1.000 kroner en rimelig god og testvindende støvsuger – der tilmed er poseløs.

 

Electrolux Silent Performer Classic

Electrolux Silent Performer Classic

Forhandler Pris
Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

 

Selvom Electrolux Silent Performer Classic har et navn, der antyder, at vi her har at gøre med en virkelig støjsvag støvsuger at gøre, er støjniveauet ikke væsentligt anderledes end andre lignende støvsugere.

Støvsugeren har derimod en række andre fortrin, der gør, at den er et rigtig godt køb til en pris lidt over 1.000 kr.

For det første er rengøringsevnerne helt i top. Støvsugeren får topkarakter på hårdt gulv og er også blandt de bedste støvsugere, når det gælder støvsugning på gulvtæpper.

For det andet er er støvsugeren særdeles energivenlig og placerer derfor støvsugeren her i den bedste energiklasse. For det tredje er støvsugeren helt i top, når det gælder støvemission. Her er støvsugeren ligeledes placeret i klasse A.

Sidst men ikke mindst skal det fremhæves, at støvsugeren har en virkelig stor arbejdsradius på hele 12 meter. Så Silent Performer Classic leverer kort sagt på alle parametre – ovenikøbet til en virkelig god pris.

Brugeranmeldelserne er også pæne. Hos danske WhiteAway har 5 kunder givet den 4,6 ud af 5 stjerner. Ikke mange bedømmelser, men det indikerer at vi her har at gøre med en klassisk Electrolux-maskine, der håndhæver alle de typiske Electrolux-dyder på trods af den lave pris.

Siemens Q 4.0

Siemens VSQ4G332

 

Siemens Q 4.0 er er energirigtig støvsuger i den prisbillige ende. Støvsugeren udmærker sig desuden ved at være utrolig støjsvag med et støjniveau på kun 69 dB(A).

Siemens yder desuden en udvidet motorgaranti på hele 5 år på denne model.

Selvom prisen kun er lidt over 1.000 kroner, er rengøringsevnen helt i top. På hårdt gulv får støvsugeren karakteren A, og på gulvtæppe får den karakteren C.

Støvsugeren er desuden udstyret med et HEPA 13-filter, som gør, at støvsugeren er meget allergivenlig.

Forbrugerstyrelsens Tænk-test har kåret Simens Q 4 som et ”Godt køb”. Den vurdering er vi helt enige i.

Det er brugerne hos danske WhiteAway ikke helt. Her scorer støvsugeren kun 4,1 ud af 5 stjerner bedømt på baggrund af 70 anmeldelser.

På trods at den lidt lunkne karakter, mener vi stadig, at du virkelig får valuta for pengene med denne støvsuger, der efter vores mening leverer en top-performance til en rimelig pris.

Electrolux Silent Performer Green

Electrolux SP1GREEN stangstøvsuger

Silent Performer Green fra Electrolux er på mange måder den samme støvsuger som Silent Performer Classic.

Specifikationerne er i hvert fald de samme.

Det betyder, at du får en virkelig god støvsuger, der samtidig er energi- og allergivenlig.

Forskellen på Silent Performer Green og Silent Performer Classic er, at Green-modellen er fremstillet af 65% genbrugsplast.

Går du op i miljø og bæredygtighed, er Silent Performer Green derfor et godt støvsugervalg for dig.

Brugeranmeldelserne på danske WhiteAway er dog lidt mere lunkne. Igen er der ikke mange at gå efter.

Sølle 11. Men den samlede vurdering lander på 4,3 ud af 5 mulige stjerner.

Siemens VS06B120

siemens-vs06b120-_001

Med Simens VS06B120 er en energivenlig støvsuger i den absolutte lavprisklasse.

Støvsugeren lever med en motor på kun 700 watt mere end op til det nye EU krav til støvsugeres energiforbrug, der gælder for alle støvsugere fra september 2017.

Støvsugeren er desuden udstyret med et uspecificeret Hepa filter og har en støvemission i klasse A.

Derudover er der ikke så meget positivt at berette om Siemens prisbasker. Støvsugeren suger nemlig meget dårligt. Når det gælder rengøringsevnen på hårdt gulv, er støvsugeren placeret i klasse D hvilket er bemærkelsesværdig dårligt.

Langt de fleste moderne støvsugere er placeret i klasse A eller B, når det gælder sugeevne på hårdt underlag.

I forhold til støvsugning på gulvtæpper er støvsugerens rengøringsevne heller ikke noget at prale af. Støvsugeren er her placeret i klasse E. Kort fortalt er Siemens prisbillige støvsuger således lidt af et discount produkt, som du bør holde dig fra.

Desværre har vi ikke kunnet finde nogle uafhængige tests af denne model. Da støvsugeren stadig kunne købes hos tyske Amazon.de gav 416 personer den en samlet score på 4,4 ud af 5 stjerner, hvilket vi dog finder noget overvældende for en støvsuger med så ringe sugeevner.

Philips FC8322

Philips FC8322

FC8322 er Phillips’ bud på en økonomimodel. Støvsugeren kan købes til under 700 kr.

På hårde gulve klarer støvsugeren støvsugningsopgaven fint. Har du derimod et hjem med gulvtæpper, er det en anden sag. Her placerer støvsugeren sig i rengøringsklasse E og performer således under middel.

Støvsugeren er ikke velegnet til hjem med allergikere. Den er ikke udstyret med de nye HEPA-filtre, som de fleste nye støvsugere er. I forhold til støvemissionen er den derfor placeret i klasse E.

Vi hæfter os desuden ved, at Phillips FC8322 bestemt ikke kan beskyldes for at være lydsvag.

Støvsugeren har nemlig et støjniveau på hele 84 dB(A), hvor normen for almindelige støvsugere er 70-75 dB(A). Arbejdsradiussen på 8 meter er heller ikke imponerende.

Støvsugeren får da også lunkne brugeranmeldelser på Amazon.de. Her har 57 personer anmeldt den med en samlet score på 4,1 ud af 5 mulige stjerner.

Tyske Stiftung Warentest giver den 4,2 ud af 6 mulige i en sammenligningstest fra juni 2015, hvor den klarer sig meget dårligt i alle testkategorier sammenlignet med de øvrige 11 deltagende støvsuger.

Det er derfor ikke en støvsuger, vi kan anbefale. Slet ikke hvis der er støvallergikere i husstanden.

Severin BC7055 støvsuger

Severin BC7055 støvsuger

BC7055 fra tyske Severin er en anderledes effektiv støvsuger end Siemens-støvsugeren.

Her får du en ”Klasse A”-støvsuger, både når det gælder energieffektivitet, støvopsamling på hårdt gulv og støvemission.

På gulvtæpper er støvsugeren dog placeret i klasse D, hvilket dog ikke er ringere end mange andre, dyrere støvsugere.

Med denne støvsuger får du tilmed den helt store udstyrspakke med en omskiftbar gulvdyse med ruller, et parketmundstykke og et tilbehørssæt med 3 dele.

Støvsugeren er endvidere udstyret med det superallergivenlige HEPA 14-filter. Det betyder, at denne støvsuger egner sig fortrinligt til hjem med allergikere.

Med en pris på lige under 1000 kr. får du her virkelig meget støvsuger for pengene. Derfor tøver vi ikke med at betragte Severin BC7055 som et rigtig godt køb.

På trods af de fine specifikationer med næsten rene A’er over hele linjen, giver brugerne på amazon.de dog kun en samlet karakter på 4,3 ud af 5 stjerner baseret på sølle 33 kundeanmeldelser.

I de to uafhængige test vi har kunne finde, har støvsugeren fået en middelplacering i gruppetest og danske tweak.dk udtaler, at støvsugeren fungerer som den skal, men at der finde andre støvsugere til samme pris, der klarer sig bedre.

Vores samlede vurdering er, at du får rigtig meget støvsuger for pengene – også selv om den med 76 db(A) ikke hører til de allermest lydsvage.

AEG CE2000L støvsuger

AEG CE2000L støvsuger

De fleste kender produkter fra AEG og kun for noget rigtigt godt. Det er mærke eller brand som folk forbinder med blandt andet opvaskemaskiner og andre husholdningsmaskiner, og her også støvsugere.

AEG fremstiller nogle af markedets bedste støvsugere, og denne model AEG CE2000L, er en af de bedste i klassen, når det handler om økonomi. Den koster ikke ret meget i forhold til hvad du får for pengene.

Skal du have et rent hjem ved støvsugning, så er det absolut denne flotte model du skal vælge. Den er med sine 1500 Watt i ydeevne helt fantastisk, og du vil ikke spilde din tid med din støvsuger.

AEG støvsuger holder i mange år

Når du går rundt i hjemmet med en støvsuger, så forventer du, at den tid du bruger med maskinen bliver så effektiv som muligt.

Det er bare ikke altid sådan at virkeligheden fungerer. Alt for mange støvsugere falder igennem, når det handler om effektivitet og kvalitet, og det betyder ret ofte spildt arbejde. Det er det ingenlunde med denne flotte udgave fra AEG.

AEG CE2000L er den mest effektive støvsuger du kan tænke dig, og dit hjem bliver meget rent efter en tur med denne støvsuger. Den vil opfylde alle de krav som du stiller til perfekt løsning, og kvaliteten er helt i top, og det betyder støvsuger til mange år frem.

Hvordan er sammenhængen mellem pris og kvalitet?

På de billige støvsugere, vi her har kigget på, kan vi konstatere, at de allerbilligste modeller generelt også er dem, der klarer sig dårligst på de forskellige parametre. Rengøringsevnen er simpelthen for dårlig på de modeller, der koster 600-1.000 kr. En støvsuger, der ikke er god til at suge skidt op fra gulvet, er ikke meget bevendt, uanset hvordan den så klarer sig på andre parametre.

Støvsugerne der ligger i prisklassen fra 1000-1200 kroner, er dem, der støvsuger bedst, og som gør det godt på andre parametre så som allergivenlighed og arbejdsradius.  Det kan derfor godt betale sig at bruge 200-300 kroner ekstra, når du køber en billig støvsuger frem for at vælge det allerbilligste alternativ.

Hvilken støvsuger er den bedste billige støvsuger?

Der er flere rigtig gode køb blandt de støvsugere, vi har gennemgået. Du går ikke galt i byen med Philips Performer Expert, der er kåret som bedst i test af Tænk, eller Siemens Q 4.0 der ligeledes scorer højt hos Tænk, og som desuden er udstyret med 5 års udvidet motorgaranti.

Fremhæves skal også Electrolux Silent Performer Clasic samt Silent Performer Green. Begge støvsugermodeller leverer topspecifikationer på stort set alle parametre, og samtidig får du en støvsuger med en meget stor arbejdsradius. Alt sammen til en pris lidt over de 1.000 kr. Det er ganske enkelt imponerende, at det kan lade sig gøre at købe så god en støvsuger til så billig en pris!

Severin-støvsugerne synes også at levere rimelig gode præstationer til prisen. Her er brugeranmeldelserne på både danske og tyske webshops dog lidt mere lunkne. Men f.eks. BC7055 er den eneste støvsuger vi kender, der inkluderer et HEPA 14-filter til under 1.000 kroner. Så skal det være billigst billigt, så skal du gå efter en Severin-støvsuger.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier