Håndstøvsuger

Håndstøvsugere er, som navnet også antyder, kendetegnede ved at være lettere og mere mobile end traditionelle støvsugere. De fås både som små vægophængte modeller og lidt større modeller med skaft. Fælles for dem alle er, at de som regel ikke kan erstatte den traditionelle støvsuger helt. Her ser vi lidt nærmere på styrker og svagheder ved håndstøvsugere.

Grundlæggende er der to typer håndstøvsugere. Den mest kendte type er nok den helt lille håndstøvsuger, som med en størrelse på omkring 40 centimeter og er velegnet til lettere pletrengøring, f.eks. til at fjerne krummer fra bordet, eller støvsuge sæderne i bilen. Betegnelsen ”håndstøvsuger” bruges dog også om lidt større modeller med skaft, som stadig er enhånds-betjente, men tilbyder højere sugestyrke og dermed lidt mere effektiv rengøring.

Visse håndstøvsugere fås med ledning, men batteridrift er den normale standard, og det stemmer også bedst overens med grundtanken med håndstøvsugere, der skal være fleksible og lette at håndtere. De små håndstøvsugere er generelt kendetegnede ved relativ kort driftstid på 10-20 minutter på en opladning samt relativ lang opladningstid. De større modeller med skaft – de såkaldte ”stangstøvsugere” – har typisk en væsentlig længere driftstid på op til 50 minutter, og ofte en relativ kort opladningstid.

I det følgende gennemgås en række af de mest populære håndstøvsugere, hvor vi kort beskriver hver model, dens prisniveau og samtidig skæver til anmeldelser og eventuelle tests.

Bosch BBH52550 støvsuger uden ledning

Bosch BBH52550

#1 håndstøvsuger i brugertests verden over!

✅Gå direkte til den billigste forhandler her!

Er du i tvivl om hvilken støvsuger du skal vælge, når du skal have en ny, og den gamle er blevet slidt ned, så skal du nok skule lidt til denne flotte og effektive model fra Bosch.

Bosch BB52550 støvsuger uden ledning, er en af markedets bedste modeller, og den leverer et top resultat hver gang. Det betyder et rent hjem efter en tur rundt med den.

Du får aldrig problemer med rækkevidde og en ledning som ikke kan nå hele boligen rundt, og denne model her, den støvsuger i 30 minutter på en opladning.

Det er meget lang tid, når du tager effektiviteten i betragtning. Det tager kun 6 timer at lade støvsugeren op igen, og så er den klar til en ny omgang.

Bosch er lig med bedste kvalitet

Skal du vælge husholdningsmaskiner eller støvsuger så kommer du ikke udenom Bosch og deres mange modeller eller muligheder. Deres program inden for støvsugere er stort, og du kan vælge mellem mange typer.

Denne model her, er en af markedets bedste “trådløse” støvsugere, som uden ledning kan køre i op til 30 minutter, uden at tabe sugeevne undervejs.

Det kan mange andre modeller ikke leve op til, og det er forskellen på de gode og dårlige modeller på markedet. Vælger du Bosch, så har du en effektiv støvsuger i mange år frem.

Bosch Athlet BBH52550 håndstøvsuger

bosch-bbh52550-athlet-stangstovsuger_002

Et fantastisk valg til en god pris!

✅Gå direkte til den billigste forhandler her!

Med en pris på knap 1.600 kroner placerer Athlet BBH52550 fra Bosch sig i den lidt dyrere prisklasse.

Den ledningsfri model udmærker sig da også ved blandt andet ekstra lang driftstid på hele 50 minutter pr. opladning.

En fuld opladning tager 6 timer, men allerede efter 3 timer har støvsugeren 80 % kapacitet, så der er relativt hurtigt mulighed for pletrengøring, hvis behovet opstår.

I modsætning til de fleste håndstøvsugere i klassen, kommer Athlet BBH52550 ikke med to-i-en-funktion. Modellen er også med sine 4,8 kilo noget tungere end gennemsnittet.

Ikke desto mindre er brugerne generelt rigtig godt tilfredse med denne støvsuger. Kigger man på diverse brugeranmeldelser på nettet, scorer den i gennemsnit 4,5 ud af 5 mulige stjerner – dog baseret på et begrænset antal anmeldelser.

Den kraftige støvsugermotor drives at et batteri på hele 25,2 Volt, og også den poseløse støvbeholder er ekstra stor med en kapacitet på 0,9 liter. Her opsamles støvet ved hjælp af cyklon-teknologi, og støvbeholderen kan blot tømmes i skraldespanden efter behov.

Electrolux Ergorapido Green 2in1

Electrolux ErgoRapido håndstøvsuger

Vi har fundet den bedste pris på nettet!

✅Gå direkte til den billigste forhandler her!

Electrolux har vundet to internationale designpriser for Ergorapido Green 2in1, der blandt andet skiller sig ud fra mængden ved at være fremstillet i genbrugsplast.

Det går dog ikke ud over ydelsen, for den gør også rigtig godt rent.

Støjniveauet er målt til 79 dB(A), hvilket er noget over middel. Det lader dog ikke til at genere forbrugerne nævneværdigt, hvis man kigger på brugeranmeldelser på nettet. Her får modellen gennemsnitligt 4,5 ud af 5 mulige stjerner.

Som navnet også antyder, får man både en stangstøvsuger og en lille praktisk håndstøvsuger på én gang. Håndstøvsugeren kan afmonteres, hvis der er brug for lidt mere fleksibilitet på svært tilgængelige steder.

Den ledningsløse drift er baseret på et 18 Volt Lithium-Ion-batteri, der har kapacitet til 35 minutters effektiv støvsugning. Opladningstiden er 4 timer.

Prisen for Electrolux Ergorapido Green 2in1 ligger på cirka 1.400 kroner.

Modellen er poseløs, baseret på cyklon-principper, der udskiller støvet fra luften og akkumulerer det i en 0,5 liter støvbeholder, der let kan tømmes i skraldespanden. Samlet vægt for denne stangstøvsuger er 3,16 kilo.

 

Philips AquaTrio FC7088 håndstøvsuger

Philips AquaTrio FC7088

Med Philips AquaTrio går du ikke galt i byen!

✅Gå direkte til den billigste forhandler her!

Prisen på denne model ligger omkring 2.800 kroner, som umiddelbart er i den dyre ende for en håndstøvsuger.

Der er imidlertid ikke tale om en håndstøvsuger i traditionel forstand, men derimod en kombineret våd/tør-støvsuger og gulvvasker til hårde gulve.

Modellen har et flot futuristisk design, og brugerne vender tomlen op, hvis man kigger nærmere på brugeranmeldelserne på nettet. Her bliver det gennemsnitligt til 4,4 ud af 5 mulige stjerner.

AquaTrio FC7088 opererer med helt almindeligt vand fra hanen. Man kan tilsætte lavtskummende rengøringsmiddel efter behov, men som udgangspunkt er det ikke nødvendigt.

Støvsugeren fjerner først spildte væsker og støv, og rengør i samme arbejdsgang med modsat roterende børster. Den tilfører selv rent vand og opsamler både støv og snavset vand i en slutbeholder, som blot kan tømmes efter behov.

Rengøringsmetoden fjerner op til 99 % af alle bakterier, og den vandbaserede teknik opsamler og neutraliserer effektivt støv og allergener.

Fordelene kommer dog med en pris, for støvsugeren vejer med sine 6,7 kilo væsentligt mere end traditionelle håndstøvsugere. Støvsugeren skal også være tilsluttet stikkontakt, men har dog en fornuftig aktionsradius på 9,5 meter.

Nilfisk Handy 2in1 Premium håndstøvsuger

nilfisk-handy-2in1-premium-handstovsuger_001

Alsidig og kraftig håndstøvsuger fra Nilfisk!

✅Gå direkte til den billigste forhandler her!

Handy 2in1 Premium er Nilfisks bud på en stangstøvsuger I den billige ende med en pris på blot omkring 700 kroner.

Det ergonomiske design er holdt helt i sort, og som en smart finesse kan selve stangen knækkes på midten, så det er let at få plads til støvsugeren i skabet.

Forbrugerne er samlet set meget tilfredse med Handy 2in1 Premium, hvis man skal tro anmeldelserne på nettet. Her scorer modellen et flot gennemsnit på 4,6 ud af 5 mulige stjerner.

Motor, filter og støvbeholder er samlet i en håndvenlig enhed, som kan afmonteres, hvis man ønsker at rengøre uden skaft og mundstykke.

Det er meget praktisk til rengøring på køkkenbordet, i bilen eller på svært tilgængelige områder. Den samlede vægt af Nilfisk Handy 2in1 Premium håndstøvsugeren er på 3,35 kilo.

Støvsugeren er beregnet til batteridrift, og har op til 35 minutters driftstid på en opladning ved medium sugestyrke. Handy 2in1 Premium giver mulighed for en ekstra kraftig sugestyrke, som dog reducerer driftstiden til 20 minutter.

Til gengæld tager det kun 4 timer at oplade batteriet, så den er hurtigt klar til brug igen sammenlignet med andre håndstøvsugere.

Electrolux UltraPower ZB5022 håndstøvsuger

  • Denne model er udgået. Vi anbefaler i stedet Bosch BBH52550 – en af de bedste håndstøvsugere på markedet.

Electrolux UltraPower ZB5022

Electrolux præsenterer med UltraPower ZB5022 en videreudvikling af den populære og prisvindende ErgoRapido-serie.

Den nye model er med en pris på cirka 1.500 kroner blevet lidt dyrere, men så får du også en række væsentlige forbedringer med i købet.

Blandt andet hele 60 minutters støvsugetid på en opladning, hvilket formentlig er noget af det bedste i klassen. Opladning kan stadig klares på blot 4 timer.

Der er også blevet plads til en større støvbeholder, der nu rummer 0,8 liter.

Også brugerne sætter tilsyneladende pris på forbedringerne, hvis man kigger på brugeranmeldelser på nettet.

Her scorer modellen 4,3 ud af 5 mulige stjerner, hvilket er en anelse bedre end anmeldelserne af den testvindende forgænger.

Skal man fremhæve en ulempe ved modellen, er det nok den manglende to-i-en-funktionalitet, som ellers ses hos mange af de øvrige stangstøvsugere i klassen.

Bosch ledningsfri støvsuger – BBHMOVE4N – Champagne

  • Denne model er udgået. Vi anbefaler i stedet Bosch BBH52550 – en af de bedste håndstøvsugere på markedet.

Bosch ledningsfri støvsuger - BBHMOVE4N - Champagne

Har du tit overvejet at få en støvsuger uden ledning, men har tvivlet på effekten af den, så kan du godt overveje denne flotte og meget handy model fra Bosch.

Bosch BBHMOVE4N er en af markedet mest effektive støvsugere uden ledning, og så fylder den ikke ret meget, når du skal opbevare den i skabet. Det er en to-i-en støvsuger, og det betyder, at du både har en håndstøvsuger og en stangstøvsuger på en gang.

Det er smart og meget brugervenligt. Oveni hatten får du en af markedets mest kraftfulde støvsugere som ikke efterlader noget smuds eller snavs på gulvet. Det kan man ikke sige om ret mange modeller på markedet.

Bosch er mest effektiv

Det som de fleste forbrugere leder efter når de skal have ny støvsuger er en som gør arbejdet effektivt og som er meget nem at håndtere. Denne model er begge dele. Den er utrolig nem at gå med, den er let og den kan komme rundt i alle hjørner og kroge uden problemer.

Er det kun en lille opgave i bilen eller i campingvognen, så er håndstøvsugeren mere end rigeligt. Den gør arbejdet fint og effektivt. Bosch er kendt for sine meget holdbare produkter, og denne støvsuger vil du have i mange år frem. Her tager du ingen chancer, det er fuld valuta for dine penge.

Nilfisk Handy Premium håndstøvsuger

nilfisk-handy-premium-handstovsuger_001

Nilfisk har med Handy Premium lanceret en lille og fiks håndstøvsuger, som med en pris på cirka 600 kroner er relativ billig i anskaffelse, set i forhold til de øvrige populære håndstøvsugere.

Besparelsen skal dog ses i lyset af, at denne håndstøvsuger ikke har skaft og støvsugerhoved, og derfor ikke egner sig til rengøring af større flader.

Til pletrengøring og eksempelvis støvsugning af bilen er den dog ideel, og tager man udgangspunkt i brugeranmeldelserne på nettet, klarer denne model sig ganske hæderligt. I gennemsnit får den karakteren 4,3 ud af 5 mulige stjerner.

Nilfisk Handy Premium håndstøvsugeren har en driftstid på 20 minutter på en opladning, og selve opladningen kan klares på 4 timer.

Med en vægt på blot 1,2 kilo og ergonomisk soft-grip-håndtag er den samtidig behagelig at arbejde med. Støvet opsamles i en poseløs beholder, som let og hygiejnisk kan tømmes efter behov.

Bosch Athlet BBH51830 18V ledningsfri stangstøvsuger

  • Denne model er udgået. Vi anbefaler i stedet Bosch BBH52550 – en af de bedste håndstøvsugere på markedet.

Bosch Athlet BBH51830

Med en pris på omkring 1.700 kroner kan den ikke kategoriseres som billig, og den markedsføres da også som en stangstøvsuger, der rengøringsmæssigt kan konkurrere med traditionelle støvsugere.Bosch er mest kendt for relativt billige støvsugere med moderate rengøringsresultater, men Athlet BBH51830 lader til at være undtagelsen.

Kigger man på anmeldelserne fra brugerne rundt om på nettet, bakkes påstanden tilsyneladende op. I hvert fald scorer denne model i gennemsnit 4,6 ud af 5 mulige stjerner.

Athlet BBH51830 bruger ikke støvsugerposer, men opsamler i stedet støv og snavs i en beholder, der med et volumen på knap en liter er større end hos de fleste andre håndstøvsugere i klassen.

Modellen klarer både glatte gulve og tæpper takket være Bosch’s AllFloorHighPower-mundstykke.

Stangstøvsugeren er ledningsfri, og drives af et 18 Volt Lithium-Ion-batteri, der angiveligt har en driftstid på 30 minutter. Man skal dog være opmærksom på, at driftstiden er opgivet ved lav sugestyrke.

Modellen har tre sugestyrker, og kraftigere sug resulterer selvsagt i kortere driftstid. Til gengæld er opladningstiden relativt kort, idet 80 % kapacitet allerede opnås efter tre timers ladning. Fuld opladning kræver dog seks timer i stikkontakten.

Dyson V6 AnimalPro håndstøvsuger

 

Denne stangstøvsuger fra Dyson udmærker sig ved en inkluderet tilbehørspakke med flere forskellige mundstykker for optimal rengøring, også i forhold til husdyr og genstridige hår.

Den effektive sugemotor roterer med hele 110.000 omdrejninger pr. minut, hvilket er 3-4 gange hurtige end traditionelle støvsugermotorer.

På den måde opnås en kraftig sugestyrke, samtidig med at vægten kan holdes nede på blot 2,11 kilo.

Prisen for Dyson V6 AnimalPro ligger på cirka 2.600 kroner. Det afskrækker dog ikke brugerne, der generelt giver produktet rigtig gode anmeldelser på nettet med et gennemsnit på 4,5 ud af 5 mulige stjerner.

Man får da også to støvsugere i én, for selve motordel og håndtag kan afmonteres, så man kan bruge den håndholdte del til pletrengøring, til bilen eller til andre lidt mere besværlige rengøringsopgaver, hvor skaftet ellers ville være i vejen.

Modellen er naturligvis ledningsfri, baseret på et Li-Ion-batteri, der giver en effektiv driftstid på cirka 20 minutter. Dysons patenterede cyklonteknologi opsamler støv og snavs i en 0,4 liter kassette. Der er således ikke behov for brug af støvsugerposer. Udblæsningsluften filtreres af et vaskbart filter.

Dyson V6 Total Clean Håndstøvsuger

dyson-v6-total-clean-ledningsfri_002

 

Med en pris på knap 4.000 kroner hører Dyson V6 Total Clean til blandt de dyreste håndstøvsugere på markedet.

Til gengæld er brugertilfredsheden også helt i top, hvis man skal tro anmeldelserne på nettet. Adskillige hundrede brugere har gennemsnitligt givet produktet 4,6 ud af 5 mulige stjerner.

V6 Total Clean er opbygget som en stangstøvsuger, men med mulighed for at afmontere den lille kompakte støvsugerdel, hvis der er brug for en lille håndholdt støvsuger til svært tilgængelige steder.

Støvsugeren er baseret på Dysons kendte poseløse og cyklonbaserede sugeprincipper, som gør støvsugningen effektiv og besparende.

Til rengøring af gulve medfølger der to specialudviklede mundstykker med roterende børster til henholdsvis tæpper og glatte gulve. Håndstøvsugeren drives af et Li-Ion-batteri, og er således ledningsfri.

Driftstiden på en opladning er cirka 20 minutter, hvilket ikke er imponerende. Til gengæld er denne model udstyret med uspecificeret HEPA-filter, som renser udblæsningsluften for 99,97% af de mikroskopiske støvpartikler og allergener.

Electrolux ZB3103 ErgoRapido håndstøvsuger

electrolux-zb3103_1

 

 

Selv om prisen for denne stangstøvsuger mange steder sniger sig under 1.000 kroner, får man en udmærket rengøringshjælp i flot design.

Modellen har dog ikke helt så flotte specifikationer som de dyrere modeller, og nøjes eksempelvis med en sugeeffekt på 11 Watt og en driftstid på 21 minutter.

Kigger man på diverse forbrugeranmeldelser på nettet, er modellen dog mere end godkendt med den flotte gennemsnitskarakter på 4,5 ud af 5 mulige stjerner.

Det er da også en af Europas mest solgte modeller inden for kategorien håndstøvsugere!

Electrolux har gjort meget ud af designet på ZB3103 ErgoRapido håndstøvsugeren, der ved lanceringen resulterede i to internationale designpriser. Man kan sagtens være bekendt at have den stående fremme, og det selvstående design gør det oplagt.

Modellen anbefales til brugere med rygproblemer, dels på grund af det ergonomiske design, men også på grund af en særlige 180 graders Easy Steer-teknologi, der giver en god manøvredygtighed.

ELECTROLUX ZB3103 ErgoRapido giver mulighed for at afmontere selve håndenheden, hvis der er behov for rengøring på køkkenbordet, i bilen eller andre steder, hvor skaftet ikke er nogen fordel.

Modellen er poseløs, idet støvet opsamles i en særskilt støvbeholder ved hjælp af cyklon-princippet. Støvbeholderen klikkes let af og tømmes i skraldespanden.

Electrolux ErgoRapido ZB3013 håndstøvsuger

Electrolux ErgoRapido ZB3013

Denne håndstøvsuger tilhører Electrolux’ ErgoRapido-serie, som ved introduktionen høstede flere designpriser. Model ZB31012 kommer i en flot vandmelon-rød farve med behagelige ergonomiske former.

Også det tyske ETM TestMagazin var tilfredse med denne støvsuger, der blev ”Testvinder” i forbrugermagasinets uafhængige test.

Forbrugerne selv er ifølge anmeldelserne på nettet også ganske godt tilfredse. I hvert fald scorer støvsugeren her et gennemsnit på 4,3 uf af 5 mulige stjerner.

Der er da også tale om en af de bedst sælgende håndstøvsugere i Europa. Med en pris på omkring blot 1.100 kroner er denne støvsuger således et udmærket køb.

Electrolux ErgoRapido ZB3013 er en såkaldt stangstøvsuger, men den har derudover en aftagelig håndstøvsuger, så du også let kan klare krummerne på bordet eller anden rengøring, som kræver en lidt mere håndterbar støvsuger.

Driftstiden er 35 minutter på en opladning, hvilket er lidt over gennemsnittet for støvsugerne i klassen. Modellen udmærker sig dog med en kort opladningstid på blot 4 timer.

Dyson DC43H Car & Boat Håndstøvsuger til bil

Dyson DC43H Car & BoatDyson har på denne model valgt at tilføje en mulighed for brug af motoriseret børste i selve sugestudsen, og det giver en endnu grundigere rengøring af f.eks. tæpper, samt bedre opsamling af dyrehår generelt.Som navnet antyder, er denne håndstøvsuger skræddersyet til f.eks. bil eller båd.

Udsalgsprisen ligger på cirka 2.000 kroner, men skal man tro forbrugerne, er der fuld valuta for pengene.

I hvert fald får denne model hele 4,6 ud af 5 mulige stjerner, hvis man regner gennemsnittet ud for en række brugeranmeldelser på nettet.

Håndstøvsugeren drives af et 22,2 Volt Li-Ion-batteri, som har kapacitet til 20 minutters støvsugning. Er der brug for ekstra kraftigt sug, har denne model en særlig turboindstilling, som dog bringer driftstiden ned på 8 minutter, hvis den bruges kontinuerligt.

Opladningen tager kun 5-6 timer, og det er muligt at oplade fra en 12 Volt strømkilde som f.eks. bilens cigarettænder.

Som flere af Dysons andre modeller, er også DC43H udstyret med den specielle V2 digitalmotor, som er ganske lille, men som med over 100.000 omdrejninger i minuttet til gengæld kører væsentlig hurtigere end traditionelle håndstøvsugere.

Det resulterer i en lavere vægt i forhold til sugestyrken. DC43H vejer således kun 1,3 kilo.

Læs mere om Dyson DC43H Car & Boat Håndstøvsuger her

Kan håndstøvsugeren erstatte den traditionelle støvsuger?

Visse producenter reklamerer med, at håndstøvsugerne støvsuger lige så godt som traditionelle støvsugere, men det skal nok generelt tages med et gran salt. I sagens natur skal de enhåndsbetjente håndstøvsugere være lette i konstruktionen. Derfor må de nødvendigvis forsynes med motorer, der har en markant lavere driftseffekt og sugestyrke end traditionelle støvsugermotorer. Håndstøvsugerne er normalt også ledningsfrie og batteridrevne, og også dette forhold er en flaskehals i forhold til ydelsen.

Også driftstiden sætter en begrænsning for, hvor meget hovedrengøring en håndstøvsuger kan gabe over. Gennemsnitligt ligger den oplyste driftstid omkring en halv time, men den er normalt målt med laveste ydelse. Mange modeller har flere effekt-trin, og højere effekt reducerer selvsagt driftstiden markant.

Hvis rengøringsbehovet er relativt lille, vil håndstøvsugeren kunne være tilstrækkelig i mange tilfælde, f.eks. i forbindelse med mindre studielejligheder og lignende. Håndstøvsugeren er også ideel til sommerhuset, campingvognen eller bilen.

De fleste almindelige husholdninger vil nok snarere lade håndstøvsugeren indgå som et supplement til den traditionelle støvsuger. Håndstøvsugerens force er først og fremmest, at den ikke fylder så meget i skabet og er hurtig at finde frem ved mere akutte behov. Mange af modellerne kommer desuden i flotte designs, så støvsugeren kan stå fremme og dermed altid være lige ved hånden.

Hvor allergivenlige er håndstøvsugere?

Enkelte håndstøvsugere som f.eks. Dysons topmodel V6 Total Clean er udstyret med HEPA-filter, som opfanger selv fine støvpartikler og andre allergener. Men generelt er håndstøvsugere som regel kun udstyret med traditionelt filter, og dermed ikke fuldt optimerede med henblik på allergikere.

Med til billedet hører naturligvis, at håndstøvsugere har en relativt svag sugestyrke, og dermed ikke genererer udblæsningsluft i samme mængder som traditionelle støvsugere.

Hvor meget støjer en håndstøvsuger?

Umiddelbart kunne man måske antage, at håndstøvsugernes mindre motorer og sugestyrke ville resultere i et lavere støjniveau, men det er bestemt ikke altid tilfældet, og det er der flere årsager til: For eksempel skal de små motorer typisk have flere omdrejninger for at kunne generere et brugbart sugeflow, og det øger alt andet lige støjniveauet.

Vægten er også en vigtig parameter for håndstøvsugeren, og derfor vil der ofte være sparet på lyddæmpende foranstaltninger. Derfor er det faktisk ikke unormalt, at håndstøvsugere støjer mere end gennemsnittet for traditionelle støvsugere.

Efter de nye EU-regler skal støvsugere klassificeres med oplysning om bl.a. støjniveau, men da håndstøvsugere endnu ikke er omfattet af disse regler, undlader producenter og sælgere ofte at informere på dette område. Det kan derfor anbefales at teste modellen i butikken før køb.

Enkelte producenter, som for eksempel Electrolux, oplyser dog om støjniveauet, og det er god brugerinformation. Det oplyste niveau for Electrolux Ergorapido Green 2in1 er for eksempel 79 dB(A), hvilket ligger markant højere end de mest støjsvage standard-støvsugere på markedet, som ligger omkring 60 dB(A). Skalaen for decibel (dB) er logaritmisk, så forskellen på 19 dB(A) er meget markant.

Konklusion på håndstøvsugere

I de fleste tilfælde er håndstøvsugere mere støjende end traditionelle støvsugere, men på trods af det, evner de ikke rengøring i samme grad. Med en gennemsnitlig pris på over 1.000 kroner kan man derfor overveje, om pengene er bedre givet ud på en opgradering af den traditionelle støvsuger.

Til gengæld er håndstøvsugeren rigtig bekvem i mange sammenhænge, og hvis budgettet tillader det, bliver rengøringen lidt sjovere med håndstøvsugeren som supplement. For de fleste vil en to-i-en-model være det bedste valg, da man på den måde opnår den største fleksibilitet.

Køb støvsuger med afsæt i egne krav

Det er ikke alle, der har nemt ved at vælge en god støvsuger. Det kan der være flere årsager til, men ofte er det som følge af, at folk ikke har kendskab til deres egentlige behov. Til trods for, at det kan virke nemt, er det derfor ikke den rette løsning, at du blot vælger en vilkårlig model.

Gør du det, så er der ikke nogen garanti for, at den harmonerer med dine krav. Får du fingrene i en støvsuger, der ikke dækker dine behov, er den ikke meget værd for dig. Det er derfor, det er meget vigtigt, at du giver dig tid til at vælge med afsæt i egne behov. Gør du det, er du garanteret et bedre valg.

Stor forskel på folks krav

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er stor forskel på folks krav. Derfor er der også stor forskel på, hvad der er den rette støvsuger for hver enkelt person. Heldigvis kan du vælge din støvsuger blandt et stort udvalg, hvorfor du også kan finde en model, der er intet mindre end perfekt for dit vedkommende.

I og med, at udvalget er så stort, er der heller ikke nogen grund til at gå på kompromis med dit valg. Du bør i stedet tage dig tid til at vælge den rette støvsuger. Det vil du sætte større pris på, da du derved undgår at skulle skifte støvsugeren ud kort tid efter, fordi den ikke kan dække dine behov.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier