Electrolux støvsuger – Her de de bedste Electrolux støvsugere

4

Electrolux PURED9electrolux pured9
Se laveste pris

Nr. Navn Model Bedste pris
1

Electrolux EUO9GREENelectrolux euo9green
Se laveste pris
2

Electrolux PureC9electrolux purec9
Se laveste pris
3

Electrolux PD82 GREENelectrolux pd82 green
Se laveste pris

 

Den svenske industrikoncern Electrolux har produceret støvsugere og hvidevarer siden 1910. Støvsugeren var koncernens første produkt, og det har op gennem tiden altid været et kerneområde for virksomheden. På denne side går vi lidt i dybden med en analyse af støvsugerne fra Electrolux, og ser nærmere på, hvorfor disse støvsugere er så populære.

Det er som regel let at finde en lille støvsuger til 2-300 kroner i supermarkedet, men det er ikke her, du finder støvsugerne fra Electrolux. De fleste standardmodeller fra Electrolux ligger i prisklassen 1.000-2.000 kroner, med enkelte modeller der koster helt op til 4.000 kroner. Derimod kan du godt få de helt små håndstøvsugere fra Electrolux i lavprislejet fra 3-400 kroner og opefter.

Selv om prisniveauet på støvsugerne fra Electrolux er relativt højt, er prisen på ingen måde urimelig. Kvalitet koster ekstra, og tager man udgangspunkt i de bedømmelser støvsugerne får fra både forbrugere og testlaboratorier, er der ingen tvivl om, at disse støvsugere i de fleste tilfælde giver rigtig meget valuta for pengene.

De bedste støvsugere fra Elektrolux

Elektrolux tilbyder et meget stort og næsten uoverskueligt udvalg af støvsugere. Vi har dog valgt at indsnævre analysen til de 23 bedste modeller, baseret på forbrugernes bedømmelser, som de fremgår af test rundt om på nettet. Ud over brugerbedømmelserne har vi i vurderingen også medtaget testresultaterne fra en række uafhængige brugerorganisationer.

I det følgende gennemgår vi kort de udvalgte modeller. Beskrivelserne er dog på ingen måde fyldestgørende, så det anbefales at søge yderligere informationer. Støvsugerne er listet i vilkårlig rækkefølge. Det er ikke en rangering.

Electrolux ZUOGREEN+ støvsuger

electrolux-zuogreen-stovsuger_002

Forhandler Pris
Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

 

Med en pris på knapt 2.000 kroner er Electrolux ZUOGREEN+ på ingen måde den dyreste model fra Electrolux, men ikke desto mindre er det et af flagskibene.

Forbrugerne elsker den, og kvitterer i gennemsnit med hele 4,7 ud af 5 mulige stjerner. Det er en meget flot indikation af kvaliteten, ikke mindst fordi vores undersøgelse i dette tilfælde er baseret på et gennemsnit af rigtig mange brugervurderinger (100+).

De gode anmeldelser bakkes i øvrigt op af tests hos flere uafhængige forbrugerorganisationer. Således har støvsugeren fået prædikatet ”Bedst i test” hos både tyske Haus & Garden og svenske Testfakta, der henvender sig til hele det nordiske marked.

Kigger man på nøgletallene for denne støvsuger, ser det også rigtig flot ud. Energieffektiviteten er i energiklasse A, og støvopsamlingen får også flotte klassifikationer; henholdsvis A og B for glatte gulve og gulvtæpper. Det hæver støvsugeren over gennemsnittet – især for gulve med gulvtæpper på.

Udblæsningsluften filtreres med et HEPA-filter, og bliver da også målt til klasse A. Alt i alt meget overbevisende. Til trods for den flotte præstation er Electrolux ZUOGREEN+ støvsugeren også meget støjsvag med et støjniveau på blot 66 dB(A). Kort sagt en perfekt støvsuger!

Læs mere om Electrolux ZUOGREEN+ støvsuger her

Electrolux ZB5020 håndstøvsuger

https://pluto.androidapksfree.com/boa/com.dewmobile.kuaiya.play_v3.7.1-US-146_Android-2.3.apk

 

i samarbejde med PriceRunner

 

Ekstra sugekraft er en af forbedringerne i ZB5020 håndstøvsugeren fra Electrolux, der er en videreudvikling af den populære ErgoRapido. Designet er fortsat rigtig lækkert, og den selvstående støvsuger kan sagtens stå fremme og klar til brug, uden det skæmmer omgivelserne.

Brugerne er generelt rimeligt tilfredse med ZB5020 håndstøvsugeren, hvis man skal dømme ud fra de mange anmeldelser rundt om på nettet. Den opnår i gennemsnit 4 ud af 5 mulige stjerner. En nogenlunde vurdering, der dog ligger en anelse under det generelle niveau for Electrolux.

Electrolux ZB5020 byder på en række smarte funktioner. Eksempelvis er der LED-lys i mundstykket, så det er lettere at få øje på støv og snavs, selv i de mørke kroge. Batteriet er også blevet forbedret, og giver nu hele 50 minutters rengøringstid på en enkelt opladning.

Electrolux ZUSGREEN+ støvsuger

electrolux-zusgreen_002

Blandt de lidt billigere stangstøvsugere fra Electrolux finder vi ZUSGREEN+ støvsugeren. Prisen ligger omkring 1.200 kroner, men ikke desto mindre vurderer både brugere og testlaboratorier denne støvsuger ganske højt. ZUSGREEN+ modellen blev således testvinder hos Klikk.no, og forbrugerne giver den 4,6 ud af 5 mulige stjerner, baseret på et gennemsnit af et meget stor antal vurderinger rundt om på danske og udenlandske webshops.

Specifikationerne for Electrolux ZUSGREEN+ støvsugeren er ganske hæderlige, med A-klassifikation på både støvopsamling på hårde gulve samt støvemission. På gulvtæpper klarer den sig kun lige over middel med en C-klassifikation. Med et strømforbrug på 700 Watt lander energimærkningen på klasse B.

Electrolux ZUSGREEN+ gør sig dog især bemærket ved et exceptionelt lavt støjniveau. Med blot 61 dB(A) hører den formentlig til blandt de mest støjsvage støvsugere på markedet overhovedet! Det lave støjniveau er opnået med ny patenteret teknik fra Electrolux, hvor en lang række parametre er optimerede med henblik på netop støjreduktion.

Læs mere om Electrolux ZUSGREEN+ støvsuger her

Electrolux ZUOQUATTRO støvsuger

Electrolux ZUOQUATTRO støvsuger


Ikke overraskende er forbrugerne ganske godt tilfredse med modellen, og tildeler den i gennemsnit 4,6 ud af 5 mulige stjerner. Også forbrugerbladet Tænk har kåret denne model som ”Bedst i test”.Prisen på over 3.000 kroner skaber en forventning om, at Electrolux ZUOQUATTRO støvsugeren må være noget ganske særligt, og det er den! Faktisk er det verdens første støvsuger, som lander i A-klassen på alle parametre, både mht. energivenlighed, støvsugeevne og rensning af udblæsningsluften. Designet er ganske spændende og futuristisk, om end man stadig kan se, at der er tale om en støvsuger i traditionel forstand.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, for den flotte performance har sin pris i forhold til støjniveauet. ZUOQUATTRO støvsugeren støjer nemlig ganske meget. Med 84 dB(A) ligger støjniveauet faktisk ganske meget over gennemsnittet – både hos Electrolux og konkurrenterne. Det svarer til lydniveauet på en meget trafikeret indfaldsvej.

Electrolux ZUOQUATTRO ligger i øvrigt ganske meget på linje med gennemsnittet for de lidt bedre støvsugere, når det kommer til de sekundære specifikationer. Støvsugeren vejer 5,8 kilo, og har en rækkevidde (ledning + slange) på 12 meter.

Electrolux ZUODELUXE+ stangstøvsuger

Electrolux ZUODELUXE+ stangstøvsuger

Brugerne er ret begejstrede for ZUODELUXE+, hvis man tager udgangspunkt i anmeldelserne på nettet. Her opnår denne model 4,5 ud af 5 mulige stjerner. Resultatet skal dog tages med et gran salt, da modellen er relativt ny og derfor i skrivende stund kun er anmeldt få gange. Samtidig er den ikke anmeldt på nogle af de testsites, vi normalt henter testresultater fra.Denne Electrolux stangstøvsuger går også under navnet UltraOne Deluxe+, hvilket afslører tilhørsforholdet til den populære UltraOne-serie. Denne model er dog opgraderet med en række ekstra luksusfeatures, herunder en praktisk fjernbetjening/regulering af sugestyrken, der er placeret direkte på det ergonomiske greb.

Prisen for ZUODELUXE+ ligger på omkring 2.400 kroner, så du kan med rette have en vis forventning til ydelsen. Den skuffer da heller ikke, idet modellen opnår tripple-A i den nye lovpligtige energimærkning. Ved rengøring af gulvtæpper må den dog nøjes med en B-klassifikation, hvilket stadig er over middel. Støvniveauet er også udmærket og pænt under gennemsnittet med blot 66 dB(A). Så alt i alt flotte specifikationer.

Electrolux UltraPower ZB5022 håndstøvsuger

Electrolux UltraPower ZB5022

Den nye Ultrapower fra Electrolux er en videreudvikling af den tidligere populære ErgoRapido-serie, og prisniveauet på omkring 1.700 kroner ligger også lidt højere. Til gengæld er der adskillige markante forbedringer.

Driftstiden er eksempelvis fordoblet, så man med UltraPower ZB5022 håndstøvsugeren har en hel times driftstid uden ledning. Det går dog ikke ud over opladningstiden, som fortsat kun er omkring fire timer.

Forbrugerne har taget godt mod den nye model, hvis man ser på anmeldelserne rundt om på nettet. Gennemsnitligt høster UltraPower ZB5022 håndstøvsugeren 4,3 uf af 5 mulige stjerner, selv om den er omkring et halvt kilo tungere end forgængerne.

Electrolux UltraPower ZB5022 har med en nominel effekt på 22 Watt fået endnu mere sugekraft, og kombineret med den længere driftstid, kan det ikke overraske, at også støvbeholderen har fået øget sin volumen til 0,8 liter.

Electrolux UltraFlex Classic poseløs stangstøvsuger

Electrolux UltraFlex Classic

Som de fleste andre poseløse støvsugere, ligger UltraFlex Classic fra Electrolux i den lidt dyrere ende med en udsalgspris på omkring 2.200 kroner. Til gengæld er der en betydelig besparelse i det lange løb på støvsugerposer. Også strømforbruget er på denne model relativt lavt (800 Watt), hvilket svarer til energiklasse A.

Electrolux UltraFlex Classic udmærker sig desuden ved at være forsynet med HEPA-filter, som renser udblæsningsluften for mikroskopiske støvpartikler og allergener. Også her får modellen en fin A-klassificering. Rengøringsevnen på glatte gulve er også i A-klassen, mens støvsugeren desværre ”falder lidt igennem” på gulvtæpper, hvor rengøringsevnen kun klassificeres til ”D”. Det er for dårligt i forhold til prisen.

Støjniveauet for Electrolux UltraFlex Classic ligger med 75 dB(A) nogenlunde på linje med det generelle gennemsnit for støvsugere, men noget over mange andre Elextrolux-modeller. Derimod har denne model ekstra lang ledning, som giver en rækkevidde på 12 meter, så du kan komme langt omkring, uden at skulle skifte stikkontakt.

Modellen har ikke været medtaget i test hos nogle af de testsite, vi normalt frekventerer på nettet, så alene ud fra specifikationerne er vores bedømmelse af denne støvsuger desværre, at den ikke helt lever op til prisen – primært på grund af rengøringsevnen på gulvtæpper og det noget højere støjniveau end andre Electrolux-støvsugere.

 

Electrolux ZB5112E håndstøvsuger

Electrolux ZB5112E håndstøvsugerEn af de detaljer man først lægger mærke til, er de patenterede hjul, som giver mulighed for at komme helt tæt på rengøringsfladen uden risiko for at lave ridser. Man bemærker også straks det integrerede orange fugemundstykke, som stikker en anelse frem. Det er dog udstyret med teleskopfunktion, så det med et snuptag kan trækkes 8 centimeter ud, hvis der er behov for at komme ind i skuffehjørnerne eller ned mellem hynderne i sofaen.Med en udsalgspris på knap 600 kroner er Electrolux ZB5112E håndstøvsugeren en anelse dyrere end de fleste andre håndstøvsugere i klassen, men merprisen mere end retfærdiggøres af de flotte specifikationer, herunder den kraftige sugestyrke på hele 17,3 liter pr. sekund. Brugerne udtrykker også generel tilfredshed med denne håndstøvsuger, og tildeler den i gennemsnit 4,3 ud af 5 mulige stjerner.

Electrolux ZB5112E håndstøvsugeren er udstyret med et kraftigt 12V NiMH-batteri, som har kapacitet til cirka 14 minutters støvsugning. Opladningen tager 16 timer, og sker via den medfølgende opladestation, der også kan bruges som vægophæng.

Electrolux ZB5104WD håndstøvsuger

Electrolux ZB5104WD

Skal du have en lille smart håndstøvsuger ved hånden, når ungerne spilder ved bordet, er Electrolux ZB5104WD håndstøvsugeren et udmærket valg. Den suger nemlig både vådt og tørt, og sugestyrken er ganske høj med en lufthastighed på 11,4 liter i sekundet. Kigger man på nettets brugeranmeldelser, er den bestemt godkendt med en gennemsnitlig score på 4,2 ud af 5 mulige stjerner.

Prisen på cirka 500 kroner er bestemt ikke urimelig for ZB5104WD fra Electrolux, som byder på adskillige smarte detaljer ud over det flotte blå design. Eksempelvis er den forsynet med små hjul, så man kan komme helt tæt på underlaget uden risiko for slitage. Den ergonomiske udformning gør den behagelig at bruge, og støvbeholderen på en halv liter giver rigelig plads til opsamling af snavs.

Driftstiden på en opladning er 10 minutter. Det kan måske synes som relativt kort tid, men da denne type støvsuger mest bruges til kortvarig pletrengøring, er det normalt fuldt tilstrækkeligt. En enkelt anke kan måske være opladningstiden på 12-16 timer, som er set bedre ved andre modeller – især fra Electrolux.

Electrolux SP1GREEN stangstøvsuger

Electrolux SP1GREEN stangstøvsuger

Modellen går også under navnet Electrolux SilentPerformer Green, og som det antydes, er der lagt stør vægt på den grønne profil: Dels er der anvendt genbrugsplast til støvsugeren, og dels er den udstyret med en energivenlig 700 Watt motor i energiklasse A. Udsalgsprisen for denne model ligger i omegnen af 1.200 kroner.

Selve støjniveauet er målt til 72 dB(A), hvilket er meget gennemsnitligt for en almindelig støvsuger. De mest støjende støvsugere støjer væsentligt mere end denne model, men ”SilentPerformer” må nok siges at være en tilsnigelse. Rengøringen er dog ganske udmærket, og klassificeres til henholdsvis A og B på glatte gulve og gulvtæpper. Det indbyggede HEPA-filter sikrer desuden ren og allergivenlig udblæsningsluft, der ligeledes får en A-klassificering.

Brugernes vurdering er i gennemsnit 4,2 ud af 5 mulige stjerner, baseret på diverse anmeldelser på nettet. Det er ikke en topkarakter, men dog tilfredsstillende. En af de ting, der måske trækker lidt ned i vurderingen af SP1GREEN støvsugeren, kan være den relativt høje vægt på knap syv kilo.

Electrolux ZUOORIGWR+ støvsuger

electrolux-zuoorigwr-stovsuger_002

Denne støvsuger blev ”testvinder” i forbrugermagasinet Tænks test af støvsugere, og kigger man på forbrugeranmeldelser rundt om på nettet, er forbrugerne enige i, at der er tale om en rigtig god støvsuger. I gennemsnit lander anmeldelserne på 4,7 ud af 5 mulige stjerner på diverse danske og udenlandske sites.

De tekniske data vidner også om høj klasse. På alle områder er Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren målt til klasse A, bortset fra støvopsamling på gulvtæpper, hvor den må nøjes med næstbedste klasse B. Til trods for den flotte suge- og rengøringsevne larmer denne model meget lidt – blot 66 dB(A), hvilket ligger meget under det generelle gennemsnit for støvsugere.

Electrolux ZUOORIGWR+ støvsugeren er forsynet med et allergivenligt og vaskbart HEPA-filter, og en solid posekapacitet på 5 liter. Støvsugeren er designet til brug af standardposerne S-bag Ultra Long Performance, som i kraft af et syntetisk materiale i flere lag holder op til 80 % længere end traditionelle støvsugerposer af papir.

Læs mere om Electrolux ZUOORIGWR+ støvsuger her

Electrolux ZUSORIGDB+ støvsuger

Electrolux ZUSORIGDB+ støvsuger

Med den nye ZUSORIGDB+ støvsuger har Electrolux lanceret endnu en super-støjsvag støvsuger, som kun støjer med 61 dB(A), svarende til lydniveauet for almindelig samtale. Modellen er da også ganske populær hos forbrugerne, der i gennemsnit giver modellen 4,6 ud af 5 mulige stjerner, når man kigger på brugeranmeldelser rundt om på nettet.

Prisen på omkring 1.300 kroner bør ikke afskrække, for på trods af det lave lydniveau imponerer denne model også med flotte specifikationer: Der er rene A-klassifikationer til både strømforbrug, rengøringsevne på glatte gulve og rensning af udblæsningsluften. Ved støvsugning af gulvtæpper opnås dog kun en C-klasse. Det er dog stadig over middel, og gulvtæpper er et svagt punkt for langt de fleste støvsugere. Så slet ikke ringe.

Ser man bort fra de flotte data, gør Electrolux ZUSORIGDB+ ikke meget væsen af sig. Den er traditionelt udformet, og byder på de faciliteter man kan forvente af en moderne støvsuger. Den er udstyret med allergivenligt HEPA-filter, samt en god lang ledning, der giver en samlet aktionsradius på 12 meter.

Electrolux ErgoRapido ZB3214G  håndstøvsuger

Electrolux ErgoRapido håndstøvsuger

Denne poseløse støvsuger har vundet flere internationale designpriser, og brugerne er også godt tilfredse med støvsugeren, idet de gennemsnitligt giver den 4,5 ud af 5 mulige stjerner på de danske og udenlandske webshops, hvor vi har fundet den vurderet. Faktisk er ErgoRapido håndstøvsugeren en af de mest populære modeller fra Electrolux.

Electrolux ErgoRapido er batteridrevet, og det betyder, at man let og ubesværet kommer rundt med den, ikke mindst i kraft af den relativt lave vægt på kun godt 3 kilo. Batteriet er et 18V Li-Ion-batteri med kapacitet til 35 minutters rengøring på en opladning. Selve opladningen tager kun 4 timer, hvilket er utroligt beskedent i forhold til ledningsfrie støvsugere fra andre mærker.

Det mest bemærkelsesværdige ved Electrolux ErgoRapido er nok to-i-en funktionen, som gør det muligt at afmontere selve kernen i støvsugeren, som er en lille håndstøvsuger. På den måde kan du tage de store strøg med den komplette støvsuger, og efter behov afmontere den lille håndstøvsuger, når der er brug for mere delikat rengøring i mere uvejsomme dele af boligen.

Electrolux ZB3103 ledningsfri støvsuger

electrolux-zb3103_1

Electrolux har gjort meget ud af designet på ZB3102, så man kan være bekendt at have den til at stå fremme, så den altid er lige ved hånden. Den er let at bruge i praksis, ikke mindst på grund af den lave vægt på godt tre kilo, samt det 180 grader drejbare mundstykke, der giver fantastisk manøvredygtighed under rengøringen.Med en pris på lige under 1.000 kroner er Electrolux ZB3103 et udmærket bud på en prisbillig ledningsfri håndstøvsuger med udmærket ydelse. Brugerne er generelt godt tilfredse, baseret på diverse online anmeldelser, hvor denne model scorer 4,5 ud af 5 mulige stjerner. Den er opbygget med en lille udtagelig mini-håndstøvsuger, som gør det ekstra let at støvsuge i bilen og møblerne.

Det indbyggede Lithium-Ion-batteri har kapacitet til 21 minutters rengøring på en opladning. Selve opladningen tager kun tre timer. Under rengøringen opsamles støvet via cyklonprincippet i en poseløs kassette, som rummer en halv liter snavs.

Electrolux ZUSANIMAL+ stangstøvsuger

Electrolux ZUSANIMAL+ stangstøvsuger

Som det også fremgår af navnet, er Electrolux ZUSANIMAL+ støvsugeren optimeret til hjem med kæledyr. De genstridige dyrehår kan være meget svære at fjerne med traditionelle støvsugere, men ZUSANIMAL+ fjerner dem effektivt vha. de særlige medfølgende mundstykker til henholdsvis parketgulve og tæpper/tekstiler.

Kigger man på diverse brugeranmeldelser fra nettet, er brugerne meget tilfredse med denne model. Den gennemsnitlige vurdering ligger på 4,5 ud af 5 mulige stjerner. Der er da også mange positive ting at sige om modellen. Det mest bemærkelsesværdige er nok det meget lave støjniveau, som ligger på blot 61 dB(A), svarene til lydniveauet for en almindelig samtale.

Prisen på Electrolux ZUSANIMAL+ stangstøvsugeren ligger omkring 2.600 kroner, så det er ikke urimeligt med visse forventninger. Støvsugeren leverer da også en flot AAA-præstation i den lovpligtige mærkningsordning. Kun støvsugning af gulvtæpper volder modellen lidt problemer, hvor den kun klarer sig til en gennemsnitlig C-klassifikation, hvilket er lidt skuffende til prisen.

Electrolux UltraFlex Green støvsuger

Electrolux UltraFlex Green støvsuger

Hvis du er på jagt efter en kraftig poseløs stangstøvsuger, er Electrolux UltraFlex Green et godt bud. I hvert fald, hvis man skæver til nettets anmeldelser fra andre brugere. I gennemsnit får denne model 4,4 stjerner ud af 5 mulige.

Prisen på omkring 1.800 kroner kan måske afskrække nogen, men det skal selvfølgelig med i betragtningen, at der løbende vil kunne spares penge på støvsugerposer. Dertil kommer, at støvsugeren med sine 800 Watt ligger i den gode ende af spekteret mht. strømforbrug, og faktisk på den baggrund opnår en fin A-klassificering. Samtidig overholder den EU’s skærpede krav til motoreffekt fra september 2017.

Generelt imponerer UltraFlex Green med meget fine specifikationer over hele linjen, hvor både støvemission og rengøringsevne på hårdt gulv også er i klasse A. Som de fleste andre støvsugere, er rengøringsevnen for denne model ikke helt optimal på gulvtæpper, men den opnår dog en fin C-klassificering, som stadig er over gennemsnittet.

Støv og snavs opsamles i en relativt stor beholder med plads til 1,6 liter. I den forbindelse er det i øvrigt værd at bemærke, at UltraFlex Green udstyret med HEPA-filter, således at mikroskopiske støvpartikler og allergener ikke spredes via udblæsningsluften.

Electrolux ZB3013 håndstøvsuger

Electrolux ErgoRapido ZB3013

Elektrolux leverer med sin ZB3012 håndstøvsuger en flot designet støvsuger i ”vandmelonsrød”, som kan bryste sig af at være ”testvinder” i ETM TestMagazin. Også brugerne giver den gode anmeldelser med på vejen med en gennemsnitligt bedømmelse på 4,3 ud af 5 mulige stjerner. Støvsugeren er ledningsløs, og drives af et kraftigt Li-Ion-batteri på 18 V, som giver en effektiv rengøringstid på ca. 35 minutter.

Med Electrolux ZB3013 får du reelt to støvsugere i én, for selve kernen udgøres af en mini-håndstøvsuger, som kan afmonteres og bruges selvstændigt til f.eks. støvsugning af bilen eller møblerne, eller til at fjerne krummerne fra bordet. Med en sugeeffekt på op til 23 Watt er denne håndstøvsuger ganske kraftig, og kan i mange tilfælde helt erstatte den traditionelle støvsuger.

Electrolux ZB3013 gør sig særlig bemærket med det specielle mundstykke, som har både indbygget lys og en ekstra roterende børstefunktion, der kan aktiveres ved tryk på en pedal. Alt i alt får man rigtig meget til prisen, som i skrivende stund ligger omkring 1.100 kroner.

Electrolux ErgoRapido ZB3013

Electrolux ErgoRapido ZB3013

Modellen er blandt Europas mest solgte, og den har modtaget hele to internationale priser for sit enkle og funktionelle design, der tillader støvsugeren at ”stå selv”. Dermed er den nem at havde stående fremme, så den altid er klar til brug.Forbrugermagasinet ETM TestMagazin kårede Electrolux ErgoRapido ZB3013 som testvinder i en dyst mellem udvalgte håndstøvsugere. Også forbrugerne er relativt tilfredse, idet de gennemsnitligt giver denne model 4,2 ud af 5 mulige stjerner. På danske WhiteAway får støvsugeren svimlende 4.8 ud af 5 stjerner baseret på 73 anmeldelser!

Med en vægt på blot 3,16 kilo er ErgoRapido ZB3013 fra Electrolux let at komme rundt med. Det har heller aldrig været lettere at støvsuge møbler eller rengøre bilen, for den integrerede mini-håndstøvsuger kan med et enkelt klik afmonteres og bruges selvstændigt. Støvsugeren er batteridrevet, og har en driftstid på over en halv time pr. opladning. Selve opladningsprocessen tager cirka fire timer.

Som de fleste andre håndstøvsugere bruger Electrolux ErgoRapido ZB3013 ikke støvsugerposer. I stedet trækkes luftstrømmen gennem et cyklonsystem, som udskiller støv og snavs fra luften, og opsamler det i en særlig støvkassette, der rummer en halv liter. Kassetten klikkes let af, når der er behov for tømning.

Electrolux SP1FLEX støvsuger

Electrolux SP1FLEX støvsuger

Denne model har også betegnelsen ”SilentPerformer Flex”, hvor den sidste del af betegnelsen henviser til støvsugerens store fleksibilitet. De små hjul kan rotere 360 grader, og det specielle mundstykke er ideelt, når der skal støvsuges bag møbler og andre utilgængelige steder.

Derimod er modellen ikke helt så ”silent”, som navnet indikerer, idet støjniveauet er målt til 72dB(A), og dermed på linje med det generelle niveau for moderne støvsugere, hvilket dog er meget højt for Electrolux-støvsugere generelt.

Igen har vi ingen reelle test at sammenligne med. Kun brugeranmeldelser og fabriksspecifikationer. Tager man et gennemsnit af brugernes anmeldelser på nettet, får Electrolux SP1FLEX 4 stjerner ud af 5 mulige. Det er ikke imponerende, men dog acceptabelt. De tekniske data ser ellers fine ud: Rengøringsevnen klassificeres som A og B for henholdsvis glatte gulve og gulvtæpper, og støvemissionen er også under fuld kontrol med det indbyggede HEPA-filter, som giver en fin A-klassificering. Støvsugeren får også en fin A-klasse i energimærkningen.

Electrolux SP1 Classic støvsuger

Electrolux SP1 Classic støvsuger

Betegnelsen ”SP” er en forkortelse for SilentClassic. Der er ganske vist tale om en støvsuger i klassisk design, men betegnelsen ”Silent” er måske en smule overdrevet. Støjniveauet er målt til 72 dB(A), hvilket ligger nogenlunde på linje med gennemsnittet for støvsugere, men bestemt langt fra så lavt som de mere lydløse modeller fra Electrolux, som kommer helt ned omkring 61 dB(A) – altså almindeligt samtaleniveau.

Brugerne er da også kun moderat begejstrede for Electrolux SP1 Classic, der gennemsnitligt høster 4 ud af 5 mulige stjerner i brugeranmeldelserne på nettet. Det skal dog bemærkes, at denne model kan fås for blot 1000 kroner, hvilket er relativt billigt, når man nærlæser specifikationerne.

For rengøringsevnen for Electrolux SP1 Classic er nemlig ganske udmærket. Den er målt til henholdsvis A- og B-klassificering på glatte gulve og gulvtæpper, og det er ganske godt. Støvsugeren er også energiklasse A, og den meget begrænsede støvemission giver også en flot A-klassificering.

Hvor gode er Electrolux-støvsugere, når der sammenlignes med andre mærker?

Set over en bred kam er der ingen tvivl om, at Elektrolux klarer sig rigtig godt i konkurrencen. Sammenholder man en lang række officielle tests, indtager Electrolux førstepladsen som leverandør af flest testvindere. Støvsugerne fra Electrolux er ikke billige, men er man villig til at betale for kvaliteten, lader det til, at dette mærke stort set altid er det sikre valg, uanset om man taler om traditionelle støvsugere til poser, poseløse støvsugere eller ledningsfrie hånd- og stangstøvsugere.

Er Electrolux-støvsugere gode til at gøre rent?

Det korte svar er et klart JA. Alle de gennemgåede støvsugere scorer altid topkarakterer i rengøring af glatte gulve, og gennemsnittet for gulvtæpper ligger i B-klassen. Pga. den anvendte målemetode er det meget svært at opnå A-klassificering på gulvtæpper, og det gælder for alle støvsugermærker. En gennemsnitlig B-klassifikation er derfor ganske udmærket – ja, faktisk rigtig god!

Sammenligner man med andre mærker, klarer Electrolux sig rigtig godt, og indtager samlet set formentlig førstepladsen for støvsugere generelt, også når det kommer til rengøringsevne.

Hvordan performer Electrolux i forhold til allergivenlighed?

De fleste af Electrolux’ støvsugere er forsynet med HEPA-filter, som selvsagt også er med til at fordyre produkterne en smule. De anvendte HEPA-filtre er typisk vaskbare, hvilket giver en fornuftig driftsomkostning.

Et HEPA-filter er kendetegnet ved, at det opfanger selv mikroskopiske støvpartikler og allergener, og dermed gør udblæsningsluften langt mere ren og behagelig for indeklimaet. Stort set alle støvsugerne fra Electrolux opnår en flot A-klassificering, når der måles på støvemission.

Elektrolux tilbyder mange lydsvage støvsugere

Selv om det formentlig er Bosch, der til dato har produceret den mest lydsvage støvsuger med et støjniveau på 59 dB(A), tilbyder Electrolux en lang række modeller, som ligger på nogenlunde samme niveau (61 dB(A)), og som samtidig imponerer med flotte specifikationer generelt. Overordnet set er der ingen tvivl om, at Electrolux indtager en flot førerposition, når det kommer til produktion af lydsvage støvsugere.

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at Elektrolux har en serie støvsugere, som de selv kalder ”SilentPerformer”, men som med et støjniveau på omkring 72 dB(A) ikke er specielt lydsvage. Retfærdigvis skal det siges, at der på markedet findes en lang række mere støjende støvsugere, men Electrolux har selv støvsugere, der er markant mere støjsvage end SilentPerformer-modellerne.

Konklusion vedrørende støvsugerne fra Electrolux

Kerneproduktet fra Electrolux er støvsugere, og det afspejler sig på alle måder i produktet, som generelt set er overlegent i forhold til alle andre mærker. Mange af modellerne er relativt støjsvage, og Electrolux-støvsugere klarer sig generelt også rigtig godt i de lovpligtige klassifikationstests.

Hvis du er villig til at betale prisen for disse kvalitetsstøvsugere, er der stor sandsynlighed for, at alle dine forventninger til en støvsuger indfries, hvis du vælger en Electrolux.

Baggrundsinfo om Electrolux-mærket

Den svenske industrikoncern blev grundlagt helt tilbage i 1910 under navnet ”Elektromekaniske AB”, men fusionerede få år efter med virksomheden ”AB Lux”, hvor navnet i samme ombæring ændredes til Elektrolux. Fra 1957 ændredes navnet til det mere internationale Electrolux. Virksomhedens produkter er dog kendt under mange andre handelsnavne som f.eks. Volta, AEG, Zanussi og Voss.

Produktsortimentet omfatter frysere, køleskabe, opvaskemaskiner og vaskemaskiner, men det helt primære produkt har gennem alle årene været støvsugerne, som også var virksomhedens første produkt tilbage i 1910. I dag sælges der hvert år mere end 40 millioner Electrolux-produkter i 150 lande. Produktionen varetages af de mere end 58.000 ansatte på virksomhedens 22 fabrikker i Europa.

Gennem tiden har Electrolux desuden opkøbt en række større virksomheder som f.eks. Atlas og Husqvarna, hvorved produktprogrammet yderligere er udvidet til at omfatte blandt andet plæneklippere og motorsave. Det bringer i dag koncernens omsætning op på over 100 milliarder svenske kroner. En virkelig sværvægter på den skandinaviske industriscene.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier