Philips støvsuger

Nr. Navn Model Bedste pris
1 Philips Performer Silent

 

Philips Performer Silent

Se laveste pris
2 Philips FC857809

 

Philips FC857809

Se laveste pris
3 Philips Mini Vac

 

Philips Mini Vac

Se laveste pris

Hollandske Philips startede med produktion af lyskilder helt tilbage i 1891, men gennem årene er produktsortimentet løbende udvidet til næsten alle former for elektriske apparater til både private og industrien. I dag omfatter Philips’ produktportefølje også et større udvalg af støvsugere.

Philips-støvsugere ligger rent prismæssigt spredt over hele prisskalaen for støvsugere. Det er således muligt at få en lille håndstøvsuger fra Philips til 3-400 kroner, men ellers ligger priserne fra 6-700 kroner og op til cirka 3000 kroner for de dyreste modeller. Philips producerer både traditionelle stangstøvsugere og små håndstøvsugere til krummer og lignende, men tilbyder også en række mere specielle modeller, herunder ledningsfrie støvsugere og robotstøvsugere.

I 2014 indførte EU et nyt lovkrav, der af energimæssige hensyn begrænser motoreffekten til 1.600 W. Det har medført, at en lang række Philips-modeller har måttet udgå, og i modsætning til mange af konkurrenterne, har Philips ikke i større udstrækning valgt at supplere sortimentet op med nye og tidssvarende modeller.

Philips’ støvsugere scorer også generelt ret dårlige karakterer i diverse test, så meget tyder på, at støvsugere ikke fremadrettet er et primært fokusområde for virksomheden.

Gennemgang af støvsuger-modeller fra Philips

Vi har udvalgt en række af de mest populære støvsugere fra Philips, og derefter analyseret et stort antal brugeranmeldelser og test fra nettet med henblik på at give en overordnet vurdering af de enkelte modeller.

I vurderingen har vi også gjort brug af resultater fra uafhængige tests, som f.eks. forbrugermagasinet Tænk’s årlige test af støvsugere. Støvsugerne er listet i vilkårlig rækkefølge.

Philips PowerPro Aqua støvsuger

Philips PowerPro Aqua

Forhandler Pris
Se laveste pris

 

Med en gennemsnitlig score på 4,3 ud af 5 mulige stjerner, er forbrugerne ganske godt tilfredse med ydelsen fra Philips PowerPro Aqua støvsugeren (typenr. FC6401).

Der er tale om en ledningsfri stangstøvsuger, der både kan foretage støvsugning og gulvvask i én arbejdsgang.

Selve vaskeaggregatet kan dog afmonteres i forbindelse med støvsugning af tæpper, eller hvis du ikke ønsker at foretage gulvvask.

Støvsugeren er udstyret med et kraftigt 18 Volt Lithium Ion-batteri, som har kapacitet til op til 40 minutters ledningsfri støvsugning og gulvvask.

Med en vægt på blot 4,6 kilo er PowerPro Aqua tilmed ganske nem at komme rundt med. Støvsugeren er poseløs, idet støvet blot via en cyklon-konstruktion opsamles i en beholder, der let kan klikkes af og tømmes efter behov.

Prisen for Philips PowerPro Aqua ligger omkring 1.500 kroner. Der medfølger et tre-lags vaksbart skumfilter, der opfanger støvpartikler helt ned til 0,3 mikron.

Selv om støvsugeren er batteridrevet, er støjniveauet ganske kraftigt med hele 83 dB(A), hvilket ligger noget over gennemsnittet for traditionelle støvsugere.

 

Philips PowerPro Duo

Philips PowerPro Duo

 

Forhandler Pris
Se laveste pris

 

Med en pris på omkring 875 kroner, er Philips PowerPro Duo støvsugeren (typenr. FC6162) et udmærket køb, hvis man ønsker en ledningsfri stangstøvsuger.

Forbrugerne giver den i gennemsnit 4,1 ud af 5 mulige stjerner, baseret på diverse offentligt tilgængelige brugeranmeldelser.

Den er udstyret med et 12 Volt NiMH-batteri, der giver en støvsugningstid på ca. 25 minutter pr. opladning.

Selve opladningen tager 16 timer, så PowerPro Duo er ikke egnet til de helt store rengøringsopgaver.

Samtidig er den en glimrende undskyldning for at fordele støvsugningen af huset over flere dage.

Vægten på Philips PowerPro Duo støvsugeren er blot 2,9 kilo, og det gør den let at komme rundt med – også for børnene. Takket være mundstykkets motoriserede børster, er det let at fjerne selv besværligt snavs som f.eks. dyrehår fra både tæpper og møbler.

Philips PowerPro Duo støvsugeren er poseløs. Støv og snavs opsamles via en cyklon i en støvkassette, der enkelt og hygiejnisk kan tømmes i én bevægelse. Bemærk dog støjniveauet på hele 80 dB(A), som er en del mere end du normalt ville forvente fra en moderne støvsuger.

Philips håndstøvsuger FC6150

Philips håndstøvsuger FC6150

 

Forhandler Pris
Se laveste pris

 

Til mindre rengøringsopgaver kan Philips håndstøvsugeren model FC6150 være en god hjælp, f.eks. til opsugning af spildte krummer eller lettere rengøring i bilen.

Vi har ikke kunnet finde uafhængige tests eller brugeranmeldelser af produktet, men vurderingen er, at denne håndstøvsuger performer på linje med tilsvarende produkter.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at en håndstøvsuger af denne type ikke har en sugekraft, der på nogen måde kan sammenlignes med traditionelle støvsugere.

Den er først og fremmest beregnet som supplement, der i kraft af sin beskedne størrelse let kan placeres inden for rækkevidde uden at skæmme indretningen.

Driftstiden på Philips håndstøvsuger FC6150 er blot 10 minutter, hvorefter genopladningen tager 18 timer. Vægten er blot 0,63 kilo, som sammen med den ergonomiske udformning gør støvsugeren behagelig at bruge, også for børn.

Philips PowerGo FC8243/09 – effektiv til allergikerhjemmet

 • Testet hos Råd & Rön
 • 8,6 ud af 20 stjerner af forbrugerne på Coolblue.nl
 • 4,4 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Amazon.co.uk
 • 4,2 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Bol.com
 • 4,5 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Emag.ro
 • Amazons valg med 4,2 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Amazon.de

Philips PowerGo FC8243/09 – effektiv til allergikerhjemmet

 

 

 

Forhandler Pris
computersalg logo Se laveste pris
Se laveste pris
Se laveste pris

 

Med flotte anmeldelser fra forbrugerne og gode testresultater, så er Philips PowerGo FC8243/09 helt sikkert et godt valg, hvis du vil kunne klare støvsugningen så effektivt som muligt.

Forbrugerne roser særligt støvsugeren for dens kraftige sugeevne og det medfølgende tilbehør.

I testen hos Råd & Rön, der er den svenske pendant til Forbrugerrådet Tænk, får støvsugeren fine bedømmelser. Det er dog særligt ved partikeludledningen, at denne støvsuger er helt i top, da den har et indbygget allergifilter. Derudover fremhæver de også hos Råd & Rön, at denne model er meget robust og har en god holdbarhed.

Derfor bør du vælge Philips PowerGo FC8243/09

 • Smart og effektiv støvsuger
 • God brugsradius på 9 meter
 • ECARF-certificeret allergifilter

Om Philips PowerGo FC8243/09

Med PowerGo FC8243/09 fra Philips kan du let holde hjemmet helt rent. Med et indbygget allergifilter fanger du 99,9% af alt støv og skidt, så dit hjem er frit for støvmider, pollen og dyrehår. Dette filter er ECARF-certificeret, hvilket gør denne støvsuger meget anvendelig for allergikere og dem, der holder en ekstra høj hygiejne i hjemmet.

Motoren har en god kraft på 900 W, og denne model er relativt lydsvag på 77 dB. Du kan derfor let få klaret støvsugningen, mens du hører musik eller snakker med andre i husstanden.

Ledningen til denne støvsuger måler 6 meter, så du får en god brugsradius på hele 9 meter. Med den smarte teleskopslange kan du komme helt ud i hjørnerne uden at skulle skifte stik konstant. Det medfølgende tilbehør gør det yderligere muligt at rengøre både tæpper, sofaen og hjørnerne grundigt.

Når du skal flytte rundt på støvsugeren, så er der smarte bærehåndtag både i toppen og bunden, så du let og enkelt kan løfte den ved behov. Den vejer kun 5,2 kg, så det er også en let model.

Philips PowerGo FC8243/09 vs. markedet

Hvis du stadig holder dig til den klassiske støvsuger med pose, så er Philips PowerGo FC8243/09 et godt og sikkert valg. Med en kapacitet på 3 liter holder poserne længe, og du skal derfor ikke skifte så ofte.

Denne model er også billig sammenlignet med andre i testoversigten, hvorfor du let kan få råd til støvsugeren fra Philips selv på et strammere budget. Du får en god og holdbar støvsuger, der let og effektivt kan sikre et allergivenligt miljø, fordi det indbyggede filter fanger stort set alt skidt og snavs.

Philips PowerPro Compact FC9331/09 – testens mest kompakte model

Philips PowerPro Compact FC9331/09 – testens mest kompakte model

 

Forhandler Pris
Se laveste pris

 

Denne kompakte støvsuger fra Philips er en af testens letteste og mindste modeller. Du slipper samtidigt helt for bøvl med poser med den smarte støvbeholder.

Du får en kraftig sugeevne, som både katteejere og småbørnsfamilier roser i flere anmeldelser. Denne støvsuger kan nemlig trods dens lille størrelse let klare hverdagens støvsugning med et snuptag.

Derudover fremhæver anmeldelserne også, hvor kompakt modellen er, så den er superlet at opbevare. Den kan let skilles ad og samles igen med et smart kliksystem, og den føles sikker og stabil efter samlingen.

Derfor bør du vælge Philips PowerPro Compact FC9331/09

 • Superkompakt model der ikke kræver meget opbevaringsplads
 • Med praktisk støvbeholder på 1,5 liter
 • Fremstillet med allergivenligt H13-filter

Om Philips PowerPro Compact FC9331/09

Er pladsen trang, og ønsker du en så kompakt, men effektiv model som muligt, så er denne Philips PowerPro Compact FC9331/09 et sikkert valg.

Den smarte støvsuger er kompakt i størrelsen, hvor den måler små B28,1 x L41 x H24,7 cm, og den vejer kun sølle 4,5 kg. Du kan derfor let flytte rundt på denne støvsuger uden at skulle anstrenge dig for meget. Samtidigt kan du let skille denne model ad med de smarte ActiveLock-koblinger, der klikker delene sammen.

Med en god 900 W motor får du en god sugeevne, der sikrer gode rengøringsresultater hver eneste gang. Den opsamler faktisk 99,9% af støv og snavs med det smarte TriActive-mundstykke og den høje sugeevne. Det betyder dit hjem er fri for støvpartikler såsom pollen, husstøvmider og dyrehår, så selv allergikere kan være der uden gener.

Mundstykket er lavet, så det både fjerner støv gemt dybt i gulve og tæpper, kan tage større stykker skidt og kan komme helt ud i alle kringelkrogene i hjemmet med smarte børster på siderne af mundstykket.

Støvbeholderen er lavet, så den kan tømmes med en enkelt hånd. Du slipper derfor for at indkøbe poser med denne smarte støvsuger fra Philips. Beholderen til støv kan rumme op til 1,5 liter skidt, støv og snavs.

Philips PowerPro Compact FC9331/09 vs. markedet

Denne model fra Philips er sammenlignet med andre støvsugere i denne testoversigt meget kompakt. Det gør de let at få plads til i mindre hjem. Der går dog intet af den effektive sugeevne, som giver et allergivenligt resultat, hvor 99,9% af alle støvpartikler er samlet op.

Hvis du er på udkig efter en kraftig støvsuger, der ikke optager meget plads og samtidigt kan levere en kraftig sugeevne, så er denne model et godt valg.

Philips Performer Silent FC8780/09 – lydsvag model til familien

 • 4,5 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Bol.com
 • 9,1 ud af 10 stjerner af forbrugerne på Coolblue.nl
 • 92 ud af 100 points og 4,6 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Test-støvsuger.dk
 • 4,5 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Skousen.dk

 

Philips Performer Silent FC8780/09 – lydsvag model til familien

Forhandler Pris
Se laveste pris

 

Denne støvsuger fra Philips får gode anmeldelser med på vejen. Forbrugerne fremhæver den kraftige sugeevne, den gode kvalitet, som hele støvsugeren er fremstillet i, og ikke mindst at den er meget lydsvag. Faktisk er modellen så lydsvag, at en forbruger fortæller, at de kan støvsuge i hjemmet på den laveste indstilling, når børnene sover uden at vække dem.

Denne model er derfor en sikker vinder, når det kommer til effektiv støvsugning uden irriterende larm.

Derfor bør du vælge Philips Performer Silent FC8780/09

 • Kompakt kvalitetsstøvsuger
 • Meget brugervenlig
 • Lydsvag med 66 dB

Om Philips Performer Silent FC8780/09

Hvis du er på jagt efter en lydsvag model, så larmer denne Philips Performer Silent FC8780/09 kun med 66 dB. Det er meget lydsvagt sammenlignet med andre modeller, og den er derfor oplagt, hvis du støvsuger ofte. Larmen vil nemlig være mindre generende, så du kan rengøre efter behov uden at irritere andre i husstanden.

Med et effektivt TriActive Pro-mundstykke er du sikker på at suge selv de fineste fnug støv op fra gulvet. Mundstykket er særligt udformet til at suge helt nede ved gulvet, som det er hårde gulve eller tæpper. Det betyder, at du får en dybdegående rengøring hver gang, du svinger denne støvsuger fra Philips. På hårde gulve er Philips Performer Silent FC8780/09 helt i top, hvor den let og enkelt klarer det til topkarakter.

Ledningen til denne model er lang, så du har en arbejdsradius på 12 meter, når du sætter den i stikket.

Selve støvsugeren er en kompakt sag, der vejer 5,4 kg. Der er derfor heller ikke plads til, at tilbehøret kan pakkes ned i selve maskinen. Performer Silent FC8780/09 er udstyret med bærehåndtag både øverst og nederst, så du let kan bære den rundt efter behov.

Støvsugeren har en rigtig god ydeevne sammenlignet med det lave energiforbrug. Derfor har støvsugeren også fået energiklassen A+ som bedømmelse.

Philips Performer Silent FC8780/09 vs. markedet

Denne model fra Philips er oplagt i det almindelige hjem, hvor man ønsker en kompakt og effektiv støvsuger. Den er helt klassisk med poser, og den har en kapacitet på 4 liter. Du skal derfor huske at skifte posen med skidt og snavs, når den er fuld.

I forhold til andre modeller i denne oversigt, så er Philips Performer Silent FC8780/09 i den lave ende af prisskalaen. Den er relativt billig, og du får derfor en effektiv støvsuger i høj kvalitet til en fornuftig pris, hvis du vælger denne model.

 

Philips Performer Active støvsuger

Philips Performer Active støvsuger

 

Forhandler Pris
Se laveste pris
kitchenone-logo Se laveste pris

 

Med en pris på omkring 1.000 kroner placerer Philips Performer Active støvsugeren (typenr. 8523) sig i det prismæssige midterområde, og det balancerer meget godt med ydelsen, som også må siges at være på det jævne.

Forbrugerne er heller ikke vildt begejstrede, og giver gennemsnitligt kun 3,8 ud af 5 mulige stjerner til denne model. Forbrugerbedømmelse skal dog tages med et vist forbehold, da den kun baseret på relativt få anmeldelser.

Philips Performer Active støvsugeren yder 750 Watt, og må derfor nøjes med ”B” i energimærkningen.

Selv om støvsugeren er forsynet med filter, er der en vis emission af støv via udblæsningsluften, så også her opnår støvsugeren kun B-klassifikation.

Støvopsamlingen er heller ikke overbevisende på hverken glatte gulve eller tæpper, hvor rengøringen i begge tilfælde kun opnår D-klassifikation på en skala fra A-G, hvor A er bedst.

Her findes der mange konkurrerende modeller i samme prisklasse, der leverer et bedre resultat.

Philips AquaTrio stangstøvsuger

philips-aquatrio-pro-gulvrenser_001

Forhandler Pris
computersalg logo Se laveste pris

 

Denne specialstøvsuger fra Philips har typenummer FC7088, og hører med en udslagspris på omkring .3000 kroner til blandt Philips dyreste modeller.

En Philips AquaTrio stangstøvsuger er dog meget mere end en støvsuger.

Ganske vist støvsuger den, men derudover foretager den også både gulvvask og efterfølgende tørring på alle typer hårde gulve – alt sammen i én og samme arbejdsgang.

Det sparer tid, og med et strømforbrug på blot 500 Watt, er der også sparet på strømmen i forhold til mange traditionelle støvsugere.

AquaTrio er desuden poseløs, så også her er der besparelser at hente.

Støvsugeren fungerer efter cyklon-princippet, og støv og snavs opsamles i vandeholderen til beskidt vand, hvor også det brugte vand efter gulvvask opsamles.

Før rengøring fyldes støvsugerens vandbeholder til rent vand op, og en enkelt opfyldning giver en rengøringskapacitet på cirka 60 kvadratmeter.

Forbrugerne giver i gennemsnit Philips AquaTrio håndstøvsugeren 4,4 stjerner ud af 5 mulige, målt som et gennemsnit fra over 100 brugeranmeldelser.

Det er en udmærket bedømmelse. Bemærk dog, at denne støvsuger kun er beregnet til hårde gulve, og derfor ikke kan stå alene, hvis dele af hjemmet er udstyret med tæppe

Philips Performer Expert støvsuger (FC8721)

philips-fc8721-09_02

Forbrugermagasinet Tænk har tidligere udnævnt Philips Performer Expert støvsugeren (typenr. FC8721) som testvinder med prædikatet ”Bedst i test” i en af deres årlige test.

Forbrugerne er dog knap så begejstrede, hvis man skal tro vores stikprøvekontrol af diverse forbrugeranmeldelser på nettet.

Vi har kun undersøgt et begrænset antal anmeldelser, men her scorer Performer Expert i gennemsnit kun 4,2 ud af 5 mulige stjerner.

Det er som sådan ikke nogen ringe bedømmelse, men dog lidt lavere end man kunne forvente af en testvinder.

Der er tale om en traditionel støvsuger, i hvert fald ved første øjekast. Philips Performer Expert udmærker sig dog ved at relativt lavt strømforbrug på 650 Watt, som bringer den direkte i energiklasse A.

Der findes også klassificeringer for støvsugere med hensyn til støvemission og rengøringsevne på tæpper og hårdt gulv, og her placerer støvsugeren sig generelt udmærket, specielt i forhold til støvemission.

Dette skyldes givetvis HEPA-filteret, der tilbageholder 99 % af de usunde mikroskopiske støvpartikler og allergener.

Rengøringsevnen på gulvtæpper er dog kun i klasse C, hvilket ikke er videre imponerende, men heller ikke meget ringere end konkurrenter i samme prisklasse.

Med en pris i omegnen af 1.100 kroner placerer Philips Performer Expert støvsugeren sig i mellemområdet. Og du får ganske meget for pengene. Ud over et HEPA 13-filter medfølger der også diverse specialmundstykker.

Støvsugeren udmærker sig desuden med god støvkapacitet på hele 5 liter pr. støvsugerpose.

Læs mere om Philips Performer Expert støvsuger (FC8721) her

Philips Performer Expert støvsuger (FC8727)

Philips FC8727/09

Denne støvsuger er en af topmodellerne fra Philips, når det gælder almindelige støvsugere.

Med en pris på omkring 1.600 kroner er det ikke urimeligt at forvente en god rengøringspræstation fra Philips Performer Expert støvsugeren (typenr. FC8727), og den skuffer da heller ikke, hvis man kigger på specifikationerne.

Da modellen er relativt ny på markedet, har vi nemlig endnu ikke kunnet finde uvildige brugeranmeldelser.

Støvsugere mærkes i dag med et klassifikationssystem, hvor der gives karakter på flere parametre. Karaktererne går fra A til G, hvor A er bedst.

Ikke overraskende scorer denne Philips Performer Expert flotte karakterer: Den får bedste karakter i både energiklasse, støvfiltrering og støvopsamling på hårde gulve. Ved støvsugning af gulvtæpper scorer den dog kun C, hvilket dog stadig er udmærket.

FC8727 er udstyret med et såkaldt HEPA-filter, som bortfiltrerer mikroskopiske støvpartikler og allergener fra udblæsningsluften.

Det giver et mere behageligt indeklima under og efter støvsugningen, og er i øvrigt en stor fordel, hvis du er eller har en allergiker i husstanden eller døjer med astma eller andre luftvejsproblemer.

Støj-”forureningen” er med denne støvsuger også begrænset til 78dB (A), hvilket er bedre end mange af de øvrige modeller fra Philips, men stadig i den høje ende sammenlignet med konkurrerende mærker i samme prisklasse.

 

Philips Power Pro Expert – poseløs støvsuger

philips-power-pro-expert_003

En af de Philips-modeller, der får de bedste bedømmelser fra brugerne, er Philips Power Pro Expert.

I de anmeldelser vi har set, får den i gennemsnit hele 4,7 stjerner ud af 5 mulige, og det er en meget flot score, set i forhold til mange af konkurrenternes støvsugere.

Det er da også den Philips-støvsuger, der scorer suverænt højst blandt de modeller vi har kigget på.

Støvsugeren, der har typenummeret FC9721, er en såkaldt ”poseløs støvsuger”, der virker efter cyklon-princippet, hvor støvet samles i en beholder.

Det giver i det lange løb en stor besparelse på støvsugerposer, men prisen for støvsugeren er så også omkring 1.800 kroner, hvilket er noget over gennemsnitsprisen for en almindelig husholdningsstøvsuger.

Philips Power Pro Expert bruger blot 650 Watt, og er dermed relativt energivenlig i brug. Det kvalificerer til et energimærke A, og der vil således også være en del sparet på din i forvejen hårdt prøvede el-regning, lige som denne model stadig vil kunne sælges efter de skærpede EU-krav til motoreffekten på støvsugere, der træder i kraft fra september 2017. Herefter må en støvsuger maksimalt have en motoreffekt på 900 W.

Med et støjniveau på 76 dB(A) hører denne støvsuger dog ikke til blandt de mest lydløse, men det er fuldt acceptabelt og på linje med mange andre støvsugermodeller fra konkurrerende producenter.

Philips Power Pro Expert har en aktionsradius på 10 meter, og leveres med det specielle TriActiveMax-mundstykke, der sikrer et optimalt rengøringsresultat på alle typer af gulve og belægninger.

Philips SteamCleaner Active damprenser

Philips SteamCleaner

SteamCleaner Active er ikke en egentlig støvsuger, men ikke desto mindre et udmærket redskab i kampen mod urenheder og snavs i hjemmet.

Forbrugerne er dog gennemsnitligt kun moderat tilfredse for maskinen med en samlet score på kun 3,9 ud af 5 mulige stjerner, hvis man tager udgangspunkt i offentlige brugeranmeldelser, der er tilgængelige på nettet.

Damprensere er normalt kun til brug på hårde gulve, og det gælder således også Philips SteamCleaner Active damprenseren, der har typenr. FC7025.

Her er den til gengæld ret effektiv, idet den varme damp dræber op til 99,9% af alle bakterier og mikrober. Damprenseren er udstyret med et kraftigt varmelegeme på 1.500 Watt.

Det giver en hurtig opvarmningstid på blot 30 sekunder, hvorefter den er klar til brug. På den anden side skal du være opmærksom på, at strømforbruget er betydeligt.

Bortset fra strømforbruget er Philips SteamCleaner Active damprenseren ganske økonomisk og miljøvenlig i brug.

Der skal ikke bruges rengøringsmidler eller kemikalier, men blot rent vand fra hanen. For at forhindre tilkalkning, er damrenseren udstyret med et kalk-filter, der skal udskiftes hvert halve år, alt efter brugsmønsteret.

Hvor effektive er støvsugerne fra Philips, sammenlignet med andre mærker?

Den helt generelle tendens ser ud til at være, at Philips klarer sig forholdsvist dårligt, sammenlignet med andre støvsugermærker. Kun få af modellerne opnår topkarakter i rengøringsklassificeringen, og særligt tæpper lader til at være problematiske for Philips.

Det skal dog nævnes, at Philips tilbyder en del støvsugermodeller, herunder også modeller med gulvvaske-aggregat, som ikke ses hos konkurrenterne. Disse støvsugere kan derfor være lidt svære at sammenligne.

Retfærdigvis skal det dog også nævnes, at Philips har et par topmodeller blandt de almindelige støvsugere, som klarer sig ganske udmærket i forhold til andre mærker, herunder også testvinderen fra Tænk-testen.

Hvor miljøvenlige er Philips’ støvsugere?

Miljø er mange ting, men først og fremmest er det nok strømforbruget, der er i fokus, når talen falder på støvsugere. Det er tilsyneladende ikke et fokusområde for Philips, der har måttet trække den del modeller tilbage fra markedet, efter indførelsen af nye regler i EU. Nogle af de nyere modeller har dog udmærkede specifikationer med hensyn til lavt strømforbrug og vil også være salgbare, når EU strammer energikravet yderligere i 2017.

En kedelig tendens hos de fleste af Philips støvsugere er en ”støjforurening”, der ligger markant over det generelle niveau for støvsugere. I mange tilfælde støjer Philips produkter 10-15 dB(A) mere end konkurrenterne. Det synes måske ikke af meget, men eftersom dB-skalaen er logaritmisk, er det en ret markant forskel.

Endelig er der udblæsningsluften, som er meget afgørende for nærmiljøet, både under og efter støvsugningen. Enkelte af Philips’ støvsugere er forsynet med HEPA-filter, som sikrer en relativt ren udblæsningsluft. Desværre ser det ikke ud til at være meget mere end et HEPA10 eller -12-filter, der sidder i maskinerne, ligesom der er mange af de øvrige modeller, der slet ikke er udstyret med HEPA-filtre, og derfor slipper en hel del flere mikroskopiske støvpartikler ud i udblæsningsluften, end der er godt for astmatikere og allergikere.

Philips tilbyder flere ledningsfrie støvsugere

Philips har adskillige ledningsfrie støvsugere i produktporteføljen, både med og uden gulvvaske-aggregat. Generelt ligger batterikapaciteten på 20-40 minutters rengøring pr. opladning, bortset fra de helt små håndstøvsugere, der kun klarer 10 minutters drift på en opladning.

Batterilevetiden ligger nogenlunde på linje med, hvad der er normalt i branchen. Det lader dog til at være en generel tendens hos produkterne fra Philips, at opladningstiden er meget lang, typisk 15 timer eller mere. Det er langt fra optimalt i brugsmæssig henseende. Her har især Bosch en række batteridrevne støvsugere med en væsentlig kortere ladetid.

Opsummering vedrørende Philips’ støvsugere

Generelt må konklusionen være, at støvsugere ikke er et primært fokusområde hos Philips. Ser man bort fra de enkelte topmodeller, er det generelle rengøringsniveau for støvsugerne under middel. For alle modeller gælder endvidere, at de støjer væsentligt mere end konkurrenterne. Er støjniveauet en væsentlig faktor, bør man ikke vælge støvsugere af dette mærke.

Lidt baggrundsinfo om Philips

Philips blev grundlagt i Holland allerede tilbage i 1891, hvor den relativt nyopfundne elektricitet var på alles læber. Fokusområdet for Philips var fremstilling af holdbare glødetråde til glødepærer, og frem til i dag er belysning fortsat det, som Philips er mest kendt for. I den mellemliggende periode har virksomheden også beskæftiget sig meget med radio/tv, hvidevarer og andre elektroniske produkter.

Til gengæld har Philips hverken nu eller historisk set været særlig kendt for ”grovere” elektriske, mekaniske og motoriserede produkter, og derfor kan det måske også diskuteres, om støvsugere er den rigtige satsning for den hollandske mastodont. Meget tyder på, at virksomheden fremover vil nedtone denne del af aktiviteterne, da udvalget af støvsugermodeller fra dette mærke har været på retur de senere år.

Først og fremmest er det lys og lyd, der er fokusområder for Philips, og det vil formentlig også være tilfældet fremover. LED-teknologien er meget på dagsordenen i øjeblikket, men et voksende forretningsområde er også bl.a. avancerede scannere og røntgenudstyr til sundhedssektoren.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier