Nr. Navn Model Bedste pris
1

Siemens VSZ4GDYRE

Siemens VSZ4GDYRE

Se laveste pris
2

Siemens VSC3A210A

Siemens VSC3A210A

Se laveste prisSiemens er et af de populære støvsugermærker herhjemme og kommer oftest ind i top 3 i de fleste af de støvsugertests, der udgives herhjemme. Faktisk lancerede de den første støvsuger allerede i 1906 og i en lang årrække producerede de støvsugere sammen med tyske Bosch. Her ser vi nærmere på de mest populære støvsugere, der i dag sælges under mærkenavnet Siemens

Siemens tilbyder nogle få støvsugere på det danske marked og selv om de ikke længere arbejder sammen om produktionen med Bosch i Bosch Siemens Hausgeräte (BSH), kan man stadig godt se slægtskabet mellem de to tyske mærker. Men hvor Bosch i dag har et bredt udbud af forskellige støvsugertyper, der også omfatter stang- og håndstøvsugere, har Siemens udelukkende et beskedent udvalg af traditionelle støvsugere på programmet.

Prismæssigt ligger Siemens støvsugere på priser fra lige omkring 550 til lidt over 3.000 kroner og prisen afspejler i høj grad ydeevne og funktionalitet på den enkelte støvsuger. Skal du have en rigtig god Siemens støvsuger, skal du derfor op i omkring 1.000 til 1.500 kroner. Men så får du til gengæld også en støvsuger med allergivenligt HEPA-13 filter og en forventet holdbarhed, der er bedre end gennemsnittet – selv om intet slår danske Nilfisk på den front.

Alle Siemens støvsugere lever op til EU’s effektregulativ fra 2014, der sætter en maksimal effekt på 1.600 watt, ligesom hovedparten af de Siemens-støvsugere der sælges på markedet i dag, lever op til den kommende regulering, der sætter maksimumeffekten ned til 900 W fra september 2017. Det har stillet nye krav til udnyttelse af motoreffekten i forhold til at skabe en lige så god sugeevne, som de langt kraftigere motorer, der lever op til 2014-standarderne. Men som vi skal se, ser det ud til, at Siemens har løst opgaven til de flestes tilfredshed.

De bedste Siemens-støvsugere på det danske marked

Ved hjælp af Tænk’s årlige støvsugertest, diverse anmeldersites på nettet og brugeranmeldelser hos danske og udenlandske webshops, har vi set nærmere på de Siemens-støvsugere, der sælges i danske webshops i dag.

På baggrund af de forskellige anmeldelser og testresultater, præsenterer vi her de 8 Siemens-støvsugere, der har fået de bedste anmeldelser og har scoret flest point i diverse tests – og som stadig sælges på det danske marked.

Siemens VSQ4G332

Siemens VSQ4G332

Forhandler Pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

 

VSQ4G332 er en anden af de helt nye Siemens-støvsugere, der til halvdelen af prisen leverer de samme præstationer som den dyrere VSQ8330.

Igen ligger rengøringsevnen i klasse A på hårdt gulv og klasse C på gulvtæpper, ligesom energiklasse og støvemission begge ligger i klasse A.

Endvidere er denne maskine også udstyret med HEPA13 og har samme motorstørrelse på 650 W som VSQ8330.

Rent ydelsesmæssigt er den eneste forskel på de to maskiner, at denne Siemens-støvsuger larmer en lille smule mere: 69 dB(A), hvilket dog stadig er væsentlig lavere end hovedparten af støvsugerne i samme størrelse.

Støvsugeren her fik betegnelsen ”Godt køb” i 2015-udgaven af Tænks store årlige støvsugertest. På trods af den fine udmærkelse og Tænks gode anbefalinger, opnår støvsugeren dog kun en samlet score på 4,1 ud af 5 hos danske WhiteAway baseret på 70 anmeldelser.

Her ligger lidt under halvdelen af anmeldelserne dog på 5 ud af 5 stjerner. Men 4 2-stjernede og 4 1-stjernede anmeldelser tæller voldsomt ned i den samlede score, ligesom den gennemsnitlige kundebedømmelse kun ligger på 4,2 i kvalitet, 4,1 i brugervenlighed og 4,0 på funktioner.

Men selv de lavest ratede anmeldelser taler dog om ”god sugeevene”, så meget tyder alligevel på, at denne støvsuger måske ikke er så tosset et køb endda.

Siemens VS01E1550

Siemens VS01E1550

Forhandler Pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

 

Med en pris tæt på 500 kroner er denne Siemens-støvsuger den billigste med Siemens-logo på.

At der er tale om en discountstøvsuger skinner da også hurtigt igennem på specifikationerne. For støvsugeren er rimelig energislugende med 1550 Watt, hvilket rækker til energiklasse G.

Meget bedre går det ikke med rengøringsevnen, der ligger i klasse E for både hårdt gulv og gulvtæpper.

Lydniveauet har vi heller ikke noget godt at sige om, for med 86 dB(A) kunne du stort set lige så godt lukke motorvejen ind gennem stuen, når du forsøger at støvsuge med maskinen. Allergivenlig er den heller ikke.

Maskinen har ikke deltaget i nogle test på de testsites, vi normalt anvender i vores sammenligninger. Men brugeranmeldelserne bærer præg af, at der her er tale om et lavprisprodukt af værste skuffe.

Hos danske WhiteAway scorer den kun 3,9 baseret på 7 anmeldelser og den samlede gennemsnitlige kundebedømmelse lander på skuffende 2 stjerner ud af 5 mulige!

Kort sagt: Denne maskine kan være god nok til brug i sommerhuset eller til støvsugning i f.eks. en gildesal eller garagen. Til indendørs brug i stue og soveværelse m.v. kan denne maskine ikke anbefales – slet ikke hvis I har støvallergikere i husstanden.

Siemens VSQ8ALL1

Siemens VSQ8ALL1

Forhandler Pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

 

VSQ8ALL1 er Siemens dyreste støvsuger på det danske marked. Modellen har efterhånden et par år på bagen og lever med en motoreffekt på 1000 W ikke op til de nye EU-krav for motoreffekt, der træder i kraft fra 2017.

Til gengæld er rengøringsevnen i klasse A for både tæpper og hårde gulve, ligesom støvemissionen er i klasse A. Men selv om støvsugeren er udstyret med et vaskbart HEPA-filter, er der dog næppe tale om mere end højst HEPA-10.

Det er dog et gæt. For det fremgår ikke klart og tydeligt af produktspecifikationerne, men baseret på de omtaler vi har kunnet finde af støvsugerens allergivenlighed.

Derfor gætter vi på, at det er tilfældet. For ingen af de andre sites, vi har været inde på, har angivet, at støvsugeren er allergivenlig.

Maskinen har heller ikke været testet på nogle af de støvsugertest-sites, vi normalt refererer til og på brugeranmeldelsesfronten står det også ret sløjt til.

Kun sølle to anmeldelser kan vi finde hos danske WhiteAway, hvor den samlede score lander på 4,5 baseret på en 5-stjernet og en 4-stjernet anmeldelse. Bruger venligheden vurderes af begge til 5.0.

Siemens VS06B120 lavprismodel

Siemens VS06B120 lavprismodel

Forhandler Pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

 

I forhold til de to foregående støvsugere hører VS06B120 til i lavprissegmentet. Den koster kun lige omkring halvdelen i forhold til de foregående modeller.

Det afspejler sig da også i rengøringsevnen. Her er vi røget ned i rengøringsklasse E på gulvtæpper, helt nede i en rengøringsklasse D på hårdt gulv. Støvemissionen ligger dog stadig i klasse A, hvilket er fint og maskinen er også udstyret med HEPA-filter.

Men her er vi helt nede i et HEPA10-filter, der ikke er nær så allergivenligt som de nyere HEPA13 og -14.

Lydmæssigt har vi med en væsentlig mere larmende støvsuger at gøre. Med hele 81 dB(A) svarer det til at lukke gadestøjen ind i det rum, hvor du støvsuger eller ustandselig at skulle høre på en høj ringetone fra en mobiltelefon.

Så den lavere pris giver også et væsentligt dårligere produkt, der dog alligevel har fået en tilfredshedsscore på 4.4 ud af 5 mulige på det tyske Amazon-site baseret på 416 anmeldelser.

Støvsugeren her er på vej ud af markedet, men sælges stadig hos enkelte forhandlere.

Siemens VSQ4GP1268

siemens-q4-vsq4gp1268_09

Forhandler Pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

 

En lidt ældre Siemens-model, der er produceret hos BSH, må siges at være den mest populære Siemens-maskine herhjemme. Med et effektforbrug på 1.200 Watt lever den dog ikke op til 2017-regulativerne med hensyn til motoreffekt og energiklassemæssigt er vi helt nede i klasse D.

Til gengæld har den samme rengøringsevne som VSZ 5330 – altså B på hårdt gulv og klasse C på hårde tæpper – ligesom lydniveauet er lidt lavere, nemlig 70 dB.

Den større motoreffekt betyder nemlig, at motoren ikke skal arbejde så hårdt, som de nyere og mere energibesparende motorer er nødt til.

Det er dog stadig ikke muligt at føre en samtale med normal stemmeføring eller f.eks. at høre radio mens du støvsuger, med mindre du bruger hovedtelefoner eller skruer godt op for musikken. Så lydsvag vil vi ikke kalde den.

Støvemissionen er i klasse A og maskinen er udstyret med et HEPA12-filter. Det fås bedre i dag, hvor du både kan få støvsugere med både HEPA13- og det supereffektive HEPA14-filter.

Til gengæld har den klaret sig godt i flere tests og da den blev lanseret i 2013 fik den en flot andenplads i tyske Stiftung Warentest og en klar førsteplads og kåring som ”bedst i test” året efter i en støvsugertest hos Danmarks Radio (DR). Kigger vi på brugeranmeldelserne scorer den dog kun 4,3 ud af 5 mulige hos tyske Amazon.

Denne model er i dag på vej ud af markedet, men kan stadig fås hos enkelte forhandlere.

Læs mere om Siemens Q4 – VSQ4GP1268 her

Siemens VSQ8330

Siemens VSQ8330

Forhandler Pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

 

Er en af de lidt dyrere Siemens-støvsugere og det slår igennem på specifikationerne. Således klarer den rengøringen af hårdt gulv til en placering i rengøringsklasse A, mens den skuffende nok kun klarer rengøringsklasse C på gulvtæpper.

Men både med energiklasse og støvemission er der tale om rene klasse A’er og da denne maskine er udstyret med HEPA13-filter, tør vi også godt anbefale den til hjem med støvallergikere.

Støvsugeren har en motoreffekt på beskedne 650 Watt, hvilket gør den fremtidssikret selv efter de nyere og meget skrappere 2017 EU-krav til motoreffekt på støvsugere.

Lysniveauet er helt nede på 66 dB(A), hvilket gør denne Siemens-model til en af de mest lydsvage støvsugere på markedet, hvor det næsten er muligt at føre en samtale med almindelig stemmeføring. Kun det tidligere søstermærke Bosch og Miele kommer længere ned.

Støvsugeren har endnu ikke deltaget i nogle af de store danske test, men på WhiteAway får den en samlet karakter på 4,2 ud af 5 mulige.

Karakteren kommer på baggrund af 6 anmeldelser, der fordeler sig på 3 5-stjernede, 2 4-stjernede og en enkelt 2-stjernet anmeldelse. Gennemsnitlig scorer den tilmed 5 ud af 5 mulige på kvalitet, mens brugervenlighed ligger på 4,2 og funktioner på 4,0.

Siemens VS06C110

Siemens VS06C110

Forhandler Pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Siemens VS06C110 er på trods af næsten at være dobbelt så dyr, ikke meget bedre på specifikationerne end lavprismodellen VS01E1550.

Rengøringsevnen på hårdt gulv ligger dog i klasse B, mens gulvtæpper ligger i klasse E lige som discount-støvsugeren.

Med en motoreffekt på 750 Watt lander støvsugeren i energiklasse C og klarer således også de skærpede EU-krav til motoreffekt på støvsugere, der træder i kraft fra 2017.

Overraskende nok ligger støvemissionen i klasse B på trods af, at maskinen er udstyret med et HEPA-filter. Hvilken type HEPA-filter der er tale om, fremgår ikke umiddelbart, så vi gætter på at vi er nede i et HEPA-10 filter.

Støjniveavet på denne Siemens-støvsuger er da også næsten lige så larmende som discountmodellen VS01E1550. Med hele 81 dB(A) er i på gadestøjsniveau.

Støvsugeren har ikke deltaget i nogle af de store sammenlignende test, vi normalt refererer til her på siden og hos danske WhiteAway, er der ingen brugere, der har ulejliget sig med at anmelde den.

Kun på tyske Amazons hjemmeside har man kunnet finde to anmeldelser, der samlet set giver støvsugeren en score på 3,5 ud af 5 mulige. Ikke imponerende!

Siemens VSZ 5330

siemens-vsz-5330_003

Forhandler Pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Siemens VSZ 5330 er en af de nyere støvsugere, som Siemens har produceret efter de forlod BSH-samarbejdet med Bosch. Det kan du læse mere om senere.

Med en motoreffekt på kun 700 W lever denne støvsuger op til de kommende 2017-krav til maksimal motoreffekt for støvsugere.

Den lavere motoreffekt afspejler sig også i et støjniveau på kun omkring 74 dB(A).

Det svarer til et lydniveau, der er lidt mindre end gadestøj og lidt mere end almindelig samtale, hvilket ikke er helt nok til, at vi vil kalde modellen for lydsvag.

Rengøringsmæssigt angives støvsugeren til at kunne klare rengøring i klasse C på et hårdt gulvtæppe, mens det på et hårdt parketgulv ligger i klasse B.

Samtidig er støvemissionen i klasse A og støvsugeren er da også udstyret med et HEPA-filter, uden at vi dog har kunnet finde ud af, hvilken type HEPA-filter, der er tale om. Vi bemærker dog, at andre testsites ikke angiver, at støvsugeren er allergivenlig og derfor gør vi det heller ikke.

På grund af at støvsugeren stadig er forholdsvis ny, har den endnu ikke været med i Tænk’s eller andre større testsites store sammenlignende test, men ud fra brugervurderingerne tyske Amazon’s hjemmeside gives den karakteren 4,7 ud af 5.0, hvilket er den højeste score en Siemens-støvsuger har fået hos Amazon.de.

Læs mere om Siemens VSZ 5330 Støvsuger her

Hvor gode er Siemens-støvsugere I forhold til andre mærker

Siemens har traditionelt altid ligget lige inden for top 3 i de støvsugertest, som danske Tænk har foretaget gennem efterhånden mange år. Derved har de gentagende gange slået det tidligere søstermærke Bosch, som blev produceret på den samme fabrik i årene 1967 til 2014.

Oftest får Siemens dog stryg af de to andre tyske støvsugermærker Electrolux og Miele, der i årevis har siddet på støvsugertronen her i landet. Enkelte Siemens-modeller er dog flere gange snuppet ”Bedst i test” foran de tre landsmænd.

Skægt nok ser det også ud til, at Siemens og de andre tyske mærker slås i hjemlandet af ingen ringere end engelske Dyson. Dyson har fået voksende opmærksomhed og udbredelse i tyske hjem hen over de seneste 5-6 år.

Hvor rent gør en Siemens-støvsuger?

Ser vi på rengøringsgraden leverer Siemens et resultat i den bedre ende. Ikke overraskende scorer de dyreste modeller bedst med rengøringsklasse A og B på hårdt gulv og imponerende også A eller B på tæpper. De billigste modeller derimod skraber bunden af skalaen.

På trods af dette, er der stadig mange, der giver Siemens-maskinerne gode kundeanmeldelser, selv om især deres VS06C110 og VS01E1550 skraber bunden. Værst er det måske for VS06C110, der koster dobbelt så meget som den discountmodellen VS01E1550.

Hvor allergivenlige er Siemens-støvsugere?

Det er ikke fordi at Siemens-støvsugerne er specielt allergivenlige. Kun de nyere modeller er udstyret med HEPA-13 filter og ingen af modellerne – end ikke den dyreste – har HEPA14 filter indbygget. Dette filter fjerner ellers stort set alle støvpartikler fra støvsugerens ”udstødning”. De øvrige modeller anvender HEPA10 eller -12, hvis de da overhovedet har HEPA-filtre. På trods af dette ligger de fleste Siemens-støvsugere i støvemissionsklasse A.

Konklusion på Siemens-støvsugere

En Siemens-støvsuger til 1.200 til 1.500 kroner er det sikre valg, hvis du skal have en god all-round støvsuger med en fornuftig rengøringsklasse og støvemission. Har I støvallergikere i husstanden, skal du op i de dyrere modeller, uden at det dog gør noget nævneværdigt ved rengøringsklassen – men du får et HEPA13 filter for pengene.

Kun støvsugere fra Electrolux og Miele er bedre i de test, vi har gennemgået. Så generelt er Siemens det gode, fornuftige valg, hvis økonomien ikke er til de dyrere mærker. Det tidligere søstermærke Bosch kan levere støvsugere med samme specifikationer til en lidt billigere pris.

Siemens støvsugere historisk set

Siemens var nogle af de første i verden, der begyndte at producere elektriske støvsugere. Den første model kom på gaden allerede i 1906 – altså for 110 år siden. Den var dog så enorm, at det krævede en helt lille vogn, som man så skulle flytte rundt i huset, efterhånden som de forskellige rum skulle støvsuges.

Vi skal helt frem til 1924, før Siemens lancerede den første transportable støvsuger, der brugte samme sugeteknik og vejede omkring det samme, som de moderne maskiner vi har i dag.

Fra 1967 slog Siemens pjalterne sammen med Bosch i Bosch Siemens Hausgeräte, der ud over støvsugere også producerede køkkenmaskiner, vaskemaskiner, tørretumblere, ovne, komfurer og meget andet husholdningsudstyr. BSH producerede de forskellige husholdningsmaskiner, der så blev solgt med de respektive firmaers egne navne.

Derfor var der i hele denne periode et tæt slægtskab mellem Bosch og Siemens støvsugere. Tit var det kun et spørgsmål om forskellige logoer og mindre designdetaljer, der gjorde det muligt at kende forskel på de to mærker. Indmaden var oftest helt ens.

I 2014 overtog Bosch så Siemens aktiepost på 50 % i BSH, så Bosch nu ejer firmaet fuldt ud. Siden har Bosch primært produceret deres egne husholdningsmaskiner, samt maskiner for de andre brands (f.eks. Gaggenau), der med tiden er blevet opslugt af det tyske konglomerat.

Det vides ikke med sikkerhed, hvor Siemens i dag får produceret deres støvsugere, men vi gætter faktisk på, at de stadig produceres af BSH – bare uafhængigt af Boschs støvsugermodeller. Men det er altså kun et gæt.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier