Siemens Q4 – VSQ4GP1268

Siemens VSQ4GP1268

Forhandler Bedste pris

Gå til forhandler

Model Q4 – VSQ4GP1268 fra Siemens blev for år tilbage kåret som topscorer i en test hos Danmarks Radio.

Desværreertestentilsyneladende ikke umiddelbart tilgængelig længere. Selv om testen ikke er helt ny, er resultatet ret forbavsende, eftersom specifikationerne for denne Siemens-model er meget middelmådige. Modellen fås dog relativt billigt, hvilket kan være et argument for køb.

Siemens Q4 – VSQ4GP1268 er en model af ældre dato, og det kan måske forklare det ret høje strømforbrug på 1200 Watt, som da også placerer maskinen i energiklasse D. På trods af den høje effekt, opnår modellen dog kun en B- og en C-klassificering for rengøring af henholdsvis glatte gulve og gulvtæpper. Særligt rengøringsevnen på glatte gulve skuffer, men til prisen er niveauet trods alt acceptabelt.

På støvemissionsområdet opnår Q4 – VSQ4GP1268 til gengæld en flot A-klassificering. Modellen er da også forsynet med et HEPA-filter. HEPA-klassen er dog uspecificeret, og det er ikke umiddelbart muligt at finde tekniske informationer om filtereffektiviteten.

Siemens beskriver selv filteret som ”Ultra HEPA hygiejnefiltrering” og oplyser, at udblæsningsluften er renere end omgivelsesluften. Det indikerer umiddelbart et filter på niveau med HEPA-13 eller bedre, men er du allergiker, bør du nok indhente mere specifikke informationer fra Siemens.

God støjdæmpning i forhold til modellens alder

Siemens Q4 – VSQ4GP1268 bliver blandt andet markedsført som en ”super stille støvsuger”. Da modellen blev produceret, har dens støjniveau på 74 dB(A) formentlig også været en vigtig konkurrenceparameter. Det er fortsat ganske udmærket, ikke mindst i betragtning af prisen, men efter dagens standard er det ikke exceptionelt.

Generelt er grundspecifikationerne i øvrigt udmærkede: Blandt andet stor 5 liters kapacitet, lav vægt på 4,7 kilo og indikator for skift af støvsugerpose.

Energiklasse:

Støvemission:

Rengøringsevne gulvtæppe:

Rengøringsevne hårdt gulv:

Motoreffekt:

Lydniveau:

Teleskoprør:

Arbejdsradius:

HEPA-filter:

Poseløs:

Kapacitet – beholder:

Parketmundstykke:

Turbo-mundstykke (til dyrehår):

Møbelmundstykke:

Fuge-mundstykke:

Vægt:

D

A

C

B

1200 watt

74 dB(A)

Ja

10 meter

Ja

Nej

5 liter

Ja

Nej

Ja

Ja

4,7 kg

siemens logo lille

siemens-q4-vsq4gp1268_6

Video

Billeder

Siemens Q4 – VSQ4GP1268

Støvsugerland.dk's bedømmelse
  • Energiklasse
  • Støvemission / Allergivenlig
  • Rengøringsevne gulvtæppe
  • Rengøringsevne hårdt gulv
  • Motoreffekt
  • Lydniveau
2.8

Bedømmelse

Modellen anprises i markedsføringen på parametre, som mere eller mindre er standard på moderne støvsugere i prisklassen. Den reelle salgspris ligger ydermere på omkring halvdelen af vejledende udsalgspris, så meget tyder på, at modellen er på vej ud af markedet.
Der foreligger flere positive tests, som dog alle har nogle år på bagen. Egentlige brugeranmeldelser har det ikke været muligt at finde. Modellen kan ikke umiddelbart anbefales, da nyere støvsugere med bedre specifikationer fås i samme prisniveau.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Efterlad en kommentar