Miele støvsuger

 

Nr. Navn Model Bedste pris
1

Miele Blizzard CX1Miele Blizzard CX1
Se laveste pris
2

Miele Complete C3Miele Complete C3
Se laveste pris
3

Miele Compact C1Miele Compact C1
Se laveste pris

 

Tyske Miele er et populært mærke, når det gælder elektronik til hjemmet. Miele producerer alt ligefra vaskemaskiner til komfurer og selvfølgelig også støvsugere. Den første Miele-støvsuger så dagens lys i 1927 og har siden da været et af Mieles mest solgte produkter. Her ser vi nærmere på de mange, populære støvsugermodeller fra Miele.

Mieles støvsugere har generelt et ry for at være robuste og langtidsholdbare. Støvsugerne fra Miele er kendte for at have markedets længste levetid. Så det er ikke ualmindeligt at have en Miele støvsuger i op til 15-20 år.

Miele satser primært på de klassiske allround posestøvsugere, men de har også robotstøvsugere i sortimentet. De billigste modeller kan erhverves for 948 kroner, mens de dyreste modeller koster næsten 4.000 kroner. Selvom Mieles støvsugere har et meget traditionelt design, har flere af modellerne alligevel en række unikke features, som ikke ses hos andre støvsugermærker.

Miele har overordnet set tre serier i deres støvsugersortiment: C1, C2 og C3. Støvsugerne i C1-gruppen består af økonomistøvsugere, C2-støvsugere er mellemklassen, mens C3 er de dyreste og bedste Miele-støvsugere. Herudover laver Miele også robotstøvsugere.

Test af Miele støvsugere

Ifølge Mieles egen hjemmeside har deres støvsugere siden 2003 været testvindere i over 60 tests på verdensplan. Her på siden giver vi en vurdering af de mest populære Miele-støvsugere, du kan købe i danske webshops. Vi gennemgår testdata fra danske og internationale tests og ser på, hvordan brugerne vurderer støvsugerne fra Miele.

Miele Complete C3 Silence EcoLine

miele-complete-c3-silence-stovsuger_004

Forhandler Pris

Se laveste pris

Med Complete C3 Silence Ecoline har Miele skabt en støvsuger, der både er meget støjsvag, samtidig med at den er utrolig energieffektiv.

Med en motoreffekt på 700 watt er C3 Silence Ecoline blandt de mest energieffektive ledningsstøvsugere, der pt. er på markedet. Lydniveauet er samtidig lavt, kun 69 dB(A).

Støvsugeren har samtidig et ”stilleprogram”, som reducerer lydniveauet yderligere.

C3 Ecoline er desuden udstyret med et HEPA 13-filter, som er et af de mest allergivenlige filtre, der findes.

Det betyder også, at støvemissionen er rigtig god, og støvsugeren er derfor meget velegnet til hjem med allergikere.

Når det gælder støvsugerens rengøringsevner, så scorer den topkarakter på hårdt gulv, mens evnerne på gulvtæppe bedømmes som middel.

Køberne er generelt meget tilfredse med C3 Silence Ecoline. På whiteaways hjemmeside giver køberne støvsugeren karakteren 4,7 ud af 5. Den får her følgende skudsmål: ” Behageligt stille og effektiv”, ” Jeg kan nu høre radio …… imens jeg støvsuger!” og ”Minimal støj og god sugeevne”.

Complete C3 Silence EcoLine er desuden blevet testet af det engeleske testsite Which.co.uk. Her er støvsugeren kåret som ”det bedste køb” i testen ligesom Complete C3 Powerline. Så alt i alt er Complete C3 Silence Ecoline et godt, mere lydsvagt alternativ til Powerline-modellen.

Læs mere om Miele Complete C3 Silence Støvsuger her

Miele Classic C1 Powerline

Miele Classic C1 Powerline

Forhandler Pris
Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Classic C1 Powerline er en del af Mieles C1 økonomiserie. Det betyder, at støvsugeren befinder sig i den billige ende af prisskalaen.

I dette tilfælde må vi også konkludere, at der er tale om et gennemført discountprodukt.

Støvsugeren er noget af en energisluger og er placeret helt nede i energiklasse F. Samtidig med et højt energiforbrug har støvsugeren også et højt støjniveau på 80 dB(A).

De fleste støvsugere ligger på et støjniveau mellem 70 og 75 dB(A). Når det gælder støvsugerens rengøringsevne, placerer støvsugeren sig i Klasse D både i forhold til rengøringsevne på hårdt gulv og gulvtæppe.

Det svenske test site Bäst-i-test.se har også testet Miele Classic C1.

Her opnår støvsugeren testens dårligste vurdering med en score på sølle 5 ud af 10 mulige.

Læs mere om Miele Classic C1 Powerline Støvsuger her

Miele Complete C2 Ecoline

miele complete c2 ecoline

Forhandler Pris
Se laveste pris

Se laveste pris

Se laveste pris

Complete C2 Ecoline er en støvsuger i mellemklassen. Som navnet antyder, er der dog her tale om en støvsuger, hvor der er fokus på energiforbruget.

Med en motoreffekt på 800 watt er støvsugeren placeret i energiklasse B.

Når det gælder støvsugerens evner, får den karakteren E i forhold til støvopsamling på gulvtæpper og D i forhold til støvopsamling på hårdt gulv.

Selvom støvsugeren er placeret blandt Mieles mellemklasse-støvsugere, er støvsugerens performance således ikke imponerende.

VI har ikke fundet nogen anmeldelser af Complete C2 Ecoline, men på Amazon.co.uk har støvsugeren, specifikationerne til trods, opnået en høj vurdering blandt køberne.

I alt har 165 købere vurderet støvsugeren, der får en samlet vurdering på 4,7. Så tilsyneladende er køberne tilfredse med støvsugeren på trods af den lave rengøringsevne.

Miele Complete C3 Powerline

miele-complete-c3-powerline-stovsuger_003

 

i samarbejde med PriceRunner

 

Når det gælder støvsugerens rengøringsevne, performer støvsugeren ganske udemærket.Miele Complete C3 Powerline er med en motoreffekt på 1200 watt og en placering i energiklasse D lidt af en strømsluger.

Complete C3 Powerline befinder sig i klasse B, når der skal støvsuges på hårde gulve og klasse C, når der skal støvsuges på gulvtæpper.

Støvsugeren er ligeledes udemærket til at holde støvet nede med. Når det gælder støvemission – det støv som ryger med ud i udluftningsluften – får støvsugeren karakteren B.

Complete C3 Powerline er blevet testet af det engelske testsite Which.co.uk. Her er støvsugeren kåret som ”det bedste køb” i testen. Altså den støvsuger hvor man får mest for pengene.

I testen fremhæves blandt andet, at den er god til rengøring af gulvtæpper samt gulvbrædder og laminatgulve. Det svenske testsite Bäste-i-test har ligeledes kigget nærmere på Complete C3 Powerline og tildeler støvsugeren karakteren 7 ud af 10 mulige.

Selvom C3 Powerline er en del af Mieles C3-serie, som omfatter de dyreste Miele-støvsugere, er prisen på C3 Powerline meget rimelig.

Kan du leve med det relativt høje strømforbrug, er Complete C3 Powerline fra Miele derfor et ganske udemærket køb jf. de nævnte tests.

Læs mere om Miele Complete C3 Powerline Støvsuger her

Miele Scout RX 1

Miele Scout RX 1

Scout RX 1 er Mieles bud på fremtiden støvsuger. Scout RX 1 er nemlig en avanceret robotstøvsuger, der er udstyret med et unikt navigationssystem, som gør, at støvsugeren kommer godt rundt i alle hjørner. Støvsugeren er udstyret med 7 optiske sensorer på forsiden, som registrerer møbler og andre forhindringer.

På undersiden sidder yderligere 3 sensorer, som sørger for, at støvsugeren ikke tager turen ned af trapperne. Udover støvsugerens unikke navigationssystem er støvsugeren også unik, når det gælder driftstid.

Støvsugeren kan nemlig støvsuge op til 150 m2 på én opladning, hvor de gennemsnitlige robotstøvsugere kan støvsuge op til 100 m2. En opladning tager desuden kun cirka 2 timer.

Det norske forbruger tv-program ”Tv2 hjelper deg” gennemførte i 2014 en test af 6 robotstøvsugere. Her blev Scout RX 1 kåret som bedst i test og blev belønnet med topkarakter i testen – 6 ud af 6.

Robotstøvsugeren scorer blandt andet højt på dens evne til at styre uden om møbler, støjniveau, opladningstid og arbejdstid og støvsugerevner. Scout RX 1 er således et rigtig godt valg, hvis du ikke gider rende rundt med støvsugeren selv, men hellere vil lade en robot klare opgaven, når du ikke er hjemme.

Miele Complete C3 Celebration EcoLine Plus

Produktet er desværre udgået » Se de andre anbefalinger her

Miele Complete C3 Celebration

Complete C3 Celebration Ecoline Plus er i bund og grund den samme støvsuger som C3 Brilliant Ecoline. Forskellen ligger i en række detaljer i design og funktionalitet på sidstnævnte samt det udstyr, som medfølger til støvsugeren.

Men når det gælder motoreffekt, energiforbrug, støvemission og rengøringsevne er specifikationerne de samme for de to støvsugere.

Complete C3 Celebration er blevet testet i Forbrugerstyrelsens årlige TÆNK-test støvsugere, hvor den er blevet kåret som ”Bedst i test”.

Forbrugerstyrelsen fremhæver her specielt støvsugerens evne til at suge hår op på gulvtæpper, støvemission og holdbarhed, som alle får testens højeste vurdering ”Meget god”.

Støvsugeren får også ros for dens brugervenlighed. På Whiteaway.dk har 13 købere vurderet støvsugeren. Her opnår den karakteren 4,9 ud af 5, hvilke indikerer, at der er en høj grad af tilfredshed blandt køberne af støvsugeren.

Skal vi bedømme støvsugeren ud fra disse test, er Complete C3 Celebration Ecoline Plus således et rigtig godt køb. Her får du et topprodukt, som samtidig er testvinder hos forbrugerstyrelsen til en meget rimelig pris.

Miele Complete C3 Brilliant EcoLine

Miele Complete C3 Brilliant EcoLine


På trods af det lavere strømforbrug er rengøringsevnen i top på Complete C3 Brilliant.Complete C3 Brilliant er en af de absolutte topmodeller indenfor Mieles sortiment. Støvsugeren er med et energiforbrug på kun 800 watt placeret i energiklasse A og overholder dermed de nye EU-krav til støvsugere, hvor støvsugerne fra 2017 maksimalt må have en motoreffekt på 900 watt.

På hårdt gulv er støvsugeren placeret i den bedste kategori ”A”, og når det gælder rengøringsevnen på gulvtæppe er støvsugeren placeret i kategori ”C”. Sidstnævnte er dog helt på linje med lignende støvsugere.

Miele Complete C3 Brilliant er desuden yderst allergivenlig og placeret i klasse A, når det gælder støvemission. Støvsugeren er udstyret med det allergivenlige HEPA-filter, som netop gør, at den luft som blæses ud, er mere ren end luften i rummet.

Med støvsugeren følger den helt store udstyrspakke med både et særligt effektivt EcoTeQ-gulvmundstykke og et specialmundstykke til parketgulve.

Vi har ikke kunnet finde nogle anmeldelser af Brilliant C3 Ecoline. Men på Amazon.com har 29 kunder anmeldt støvsugeren.

Her får den karakteren 4,7 ud af 5. Endvidere får den blandt andet følgende bemærkninger med på vejen: ”Den bedste støvsuger jeg nogensinde har brugt” og ”Den er hver en krone værd” .

Der er ingen tvivl om, at C3 Brilliant er en af de bedste støvsugere blandt Mieles modeller, og hvis du gerne vil betale lidt ekstra til gengæld for kvalitet og holdbarhed, er C3 Brilliant et godt valg.

 

Hvor allergivenlige er støvsugerne fra Miele?

Af de støvsugere vi har kigget på her, har 3 af støvsugerne i C3 serien en støvemission i den bedst klasse, klasse A. Disse støvsugere er også udstyret med det allergivenlige HEPA-filter, som gør, at støvsugeren er rigtig god til hjem med allergikere.

Hvis du døjer med støvallergi og gerne vil have en Miele støvsuger, bør du derfor gå efter en af disse støvsugermodeller. Du kan dog også købe HEPA-filtre fra Miele som tilbehør, hvis du gerne vil opgradere filtret på din Miele-støvsuger.

Hvor miljøvenlige er støvsugerne fra Miele?

Miele har en række støvsugermodeller, som lever op til de nye krav fra EU, hvor motoreffekten fra 2017 ikke må være over 900 watt. Det mest energieffektive Miele-støvsugere findes i C3 Ecoline-serien, hvor støvsugerne med et energiforbrug på kun 800 watt er placeret i energiklasse A, uden at det går ud over støvsugerevnerne.

Ønsker du en energieffektiv støvsuger, er en Miele Ecoline-støvsuger derfor et godt valg. Det er dog kun modellerne i C3-serien, der er energieffektive. De billigere modeller i C1 og C2 serien, som vi har kigget på her, er ikke placeret i energiklasse A.

Ekstraudstyr til Miele støvsugere

Noget af det, som adskiller Miele støvsugerne fra andre støvsugere, er de specielle udstyrspakker, der findes til modellerne. Der findes derfor modeller, som passer til alle behov. Derfor kan du altid tilkøbe udstyr til Miele separat, så du kan opgradere din støvsuger, hvis dine behov ændrer sig, efter du har købt den.

Det kan eksempelvis ske, hvis du anskaffer dig husdyr, skifter gulvtype eller får problemer med støvallergi.  Det betyder, at du hele tiden kan holde din Miele-støvsuger up to date i hele støvsugerens lange levetid.

Konklusion

Der er stor forskel på Mieles bedste støvsugere og støvsugerne i økonomiserien. Støvsugerne i C3-serien er blandt de bedste på markedet, både når det gælder holdbarhed, støvsugeregenskaber, energiforbrug og allergivenlighed. Derfor er C3 Celebration også kåret af Forbrugerstyrelsen som ”Bedst i test”. Det er samtidig en støvsuger, hvor du får meget for pengene.

Når det gælder robotstøvsugere, er Miele også med helt fremme. Er du på udkig efter en robotstøvsuger, er Mieles Scout RX 1 et rigtig godt bud. Scout RX 1 oplader hurtigt og kører meget længere på ”literen” end konkurrenterne. Rengøringsevnen er samtidig helt i top.

Baggrundsinfo om Miele

Miele har eksisteret i mere end 110 år. Virksomheden blev skabt i 1899 af den handelsuddannede Reihard Zinkann og teknikeren Carl Miele. Virksomheden startede ud med at producere mælkecentrifuger, og allerede fra begyndelsen var virksomhedens filosofi på plads. Slogannet var ”Immer besser” eller ”Altid bedre”. Virksomheden startede ud med 11 medarbejdere og en drejebænk.

Fra 1912 til 1914 kastede Miele sig ud i produktion af biler. Det blev dog kun til små 140 biler, inden bilproduktionen blev lagt på hylden. I 1920’erne kommer det store gennembrud for Miele, da virksomheden lancerer både vaskemaskiner og støvsugere.

Så springer vi til 1970’erne, hvor Miele også er helt fremme i skoene, da de lancerer den første fritstående mikrobølgeovn i 1977. I 2010 præsenterer Miele så deres system “InfoControl Plus”, som gør, at du kan kontrollere alle din Miele-produkter mobilt. Miele forsøger således altid at være på forkant med den teknologiske udvikling – de vil være ”immer besser”.

Innovation, design og brugervenlige funktioner er nøgleord for Miele. Det er et gennemgående træk i alle virksomhedens produkter. Miele har et enormt sortiment, som udover støvsugere tæller opvaskemaskiner, ovne, kogeplader, køle-fryseskabe, køleskabe, tørretumblere, vaskemaskiner, kaffemaskiner, mikroovne, strygejern og meget, meget mere. Kort sagt alt det der er behov for i den moderne husholdning.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer