AEG Støvsuger – Her de de bedste AEG støvsugere

 

 

Nr. Info Model Bedste pris
1

AEG VX4-1-CB-PAEG vx4-1-cb-p
Se laveste pris
2

AEG VX4-1-EB EasyGOAEG vx4-1-eb easygo=
Se laveste pris
3

AEG VX4-1-OR

Se laveste pris
4

AEG VX7-2-DB

Se laveste pris

 

Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft eller bare AEG er et tysk firma med rødder tilbage til 1883. I dag er AEG ikke længere en selvstændig virksomhed, men mærket eksisterer stadigvæk. Støvsugerne der sælges under navnet AEG, produceres i dag af Electrolux.

Mange kender det tyske mærke AEG fra vaskemaskiner og tørretumblere, men der produceres også mange andre produkter i AEG’s navn – blandt andet støvsugere. AEG’s støvsugerkollektion består i dag primært af håndstøvsugere, stangstøvsugere og poseløse støvsugere, ligesom det stadigt er muligt at købe enkelte posestøvsugere fra AEG. Som nævnt indledningsvis er der dog i bund og grund tale om Electrolux-støvsugere, der produceres under navnet AEG. Støvsugerne fremstilles i Kina.

AEG AEQ25 Beholder vakuum 3L 1400W F Rød støvsuger

 

i samarbejde med PriceRunner

 

Når du skal gøre ordentligt rent i hjemmet, så kræver det ikke kun lidt arbejde, men også det helt rigtige udstyr.

En støvsuger er meget brugt til rengøringen i de allerfleste danske hjem, og den bliver brugt flittigt.

Det skyldes at det er meget nemt at sætte en ledning i stikkontakten, tænde støvsugeren og så støvsuge gulvet.

Der er dog stor forskel på de forskellige modeller på markedet, og du skal virkelig være kræsen, når du vælger den rette til dit hjem.

Jo bedre en støvsuger du vælger, jo mindre arbejde skal du lave, og jo bedre rengøring får du udført.

Det handler for eksempel om sugeevnen på støvsugeren.

AEQ25 er effektiv

Denne model fra AEG, AEQ25, har en kapacitet på 3 liter i støvsugerposen, så den skal ikke skiftes så tit. Den yder 1400 watt, og det betyder, at dens sugeevne er meget effektiv, og det giver også en langt bedre rengøring i hjemmet, i forhold til andre modeller.

En super lækker og effektiv støvsuger, som holder hjemmet rent og flot. Selvom posen på støvsugeren bliver fyldt op, så går det ikke s¨meget ud af sugeevnen som ved andre modeller. Et meget fornuftigt valg til en rigtig fornuftig pris, hvor du får en god kvalitet for få penge.

AEG CE2000L støvsuger

AEG CE2000L støvsuger

 

Der findes mange støvsugere på det danske marked, og alt for mange af dem, er slet ikke egnede til det som producenterne siger de er.

Det gælder særligt i forbindelse med sugeevnen ved mundstykket, som i princippet er afgørende for effekten af det arbejde du udfører med støvsugeren. Sugeevnen på denne model fra AEG, CE2000L, er ret fantastisk, og det er uanset overflade eller underlag.

Du kender det sikkert godt, at det er svært af få for eksempel katte- og hundehår op i støvsugeren, og det får du ingen problemer med, når du bruger AEG´s model her. Den yder 1500 Watt og har en rækkevidde på 9,5 meter, så du kan komme rundt i alle kroge af hjemmet, uden problemer.

AEG er bare bedre

Når du gør rent i hjemmet, så er det typisk den synlige snavs du forventer at få fjernet. Der er dog mange usynlige emner som du også skal fjerne fra hjemmet, og det kræver, at du har en støvsuger som kan klare den opgave.

Her kan du blandt andet vælge AEG CE2000L som din foretrukne, da den nok skal klare opgaven uden problemer. Her får du et rent hjem, og du kommer så meget i dybden med denne støvsuger, at du ikke skal gøre så ofte rent.

Du får altså fuld valuta for pengene hvis du vælger denne effektive model.

AEG Støvsuger VX4-1-OR – Godt sugende til en skarp pris

 • 4/5 stjerner hos hollandske bol.com (baseret på brugeranmeldelser)
 • 4/5 stjerner hos hollandske alaTest (baseret på brugeranmeldelser)

Denne pose-støvsuger fra AEG præsterer virkelig godt og er et billigt og populært valg hos mange. 

En bruger hos det ansete hollandske online test-site, alaTest.nl, giver støvsugeren således disse ord med på vejen: “Her er en støvsuger, der er god til at suge støv, og det kan jeg godt lide.”

Ligeledes hollandske bol.com, der gør sig i at hjælpe brugerne godt på vej, når der skal vælges og købes varer, hæfter sig ved de bløde hjul, der støjreducerer støvsugningen på især de lidt hårdere gulve.

Mere om denne AEG støvsuger:

For at gøre det nemmere at planlægge sin støvsuger-tur rundt i hjemmet har AEG udstyret denne støvsuger med en posen-er-fuld-indikator, der angiver hvornår det er tid til udskiftning. 

AEG VX4-1-OR vs. markedet:

I forhold til mange andre støvsugere hører denne til blandt dem, som er lette for de fleste at håndtere. Med en vægt på blot 4,9 kg og et design der gør, at den kan parkeres i både lodret- og vandret position, er den velegnet i de fleste hjem. En god og billig støvsuger, der gør et godt og effektivt arbejde.

Specifikationer:

 • Vægt: 4,9 kg
 • Farve: Orangerød
 • Ledningslængde: 5 m.
 • Indikator for fyldt pose.

AEG VX7-2-DB Støvsuger – Rost af forbrugerne

 • 4,5/5 stjerner på Pricerunner (baseret på brugeranmeldelser)
 • 4,3/5 stjerner hos blokker.nl (baseret på brugeranmeldelser)
 • Optimal støjisoleret motor

Det hollandske test-service-site, blokker.nl, Hæfter sig ved, at denne støvsuger har en formidabel stor rækkevidde takket være den hele 9 meter lange ledning.

Et rustfrit stålrør og tilbehør til møbelrengøring og støvsugning i sprækker, sikrer grundig rengøring – også i bilen.

Mere om AEG VX7-2-DB støvsugeren:

Heller ikke den smarte 360 grader Motion Technology er gået ubemærket hen hos anmelderne. Denne funktion sørger nemlig for, at du kan komme nemt og ubesværet rundt om alle dine møbler og andre genstande på gulvet.

180 grader-låget giver ubesværet og hurtig adgang til støvsugerposen for nem udskiftning.

AEG VX7-2-DB vs. markedet:

Denne formidable støvsuger har ikke alene en stor rækkevidde og er nem at komme rundt med, den er også mulig at parkere i både lodret og vandret position.

Men det er nok den støjsvage konstruktion, der imponerer mest ved denne støvsuger. Den er ganske enkelt designet med lydløs rengøring i tankerne og er derfor produceret med Silence Pro-systemet. Motoren er optimalt støjisoleret og den lydløse dyse, DustPro, sikrer støjsvag rengøring uden, at der gåes på kompromis med ydelsen.

Specifikationer:

 • Vægt: 5,58 kg
 • Farve: Dybblå
 • Meget lydsvag med Silence Pro-systemet
 • Ledningslængde: 9 m.
 • Ekstra dyser medfølger

AEG VX3-1-EB-P Støvsuger – Effektivitet på alle overflader

 • 4,5/5 stjerner hos hollandske bol.com (baseret på 84 bruger-anmeldelser)
 • Stor arbejdsradius

En kraftig støvsuger, der leverer 700 Watt og holder sig i energiklasse A.

Den lange ledning giver en stor arbejdsradius, og med det teleskopiske rør kan du nemt støvsuge dit hjem, uden at skulle skifte stik alt for ofte.

En af de mange brugere på bol.com gav 4/5 stjerner og skrev om støvsugeren: “Støvsuger, der lever op til forventningerne. Fremragende forhold mellem pris og kvalitet.”

Hollandske bol.com bemærker positivt, at det er en stor og rummelig støvsuger, der blot vejer lige godt fire et halvt kg.

Mere om AEG VX3-1-EB-P:

Det er en rigtig fin og godt sugende støvsuger, som er nem at manøvrere rundt i huset. De 700 Watt, den arbejder med kan klare langt de fleste opgaver.

Da den heller ikke vejer alverden, gør det støvsugningen til en leg.

AEG VX3-1-EB-P vs. markedet:

Der medfølger både en møbeldyse og en spaltedyse, så der kan blive gjort grundigt rent også på de svært fremkommelige steder. Dermed er den også særdeles velegnet til den undertiden besværlige rengøring af bilen.

Denne fremragende støvsuger fra AEG er et rigtigt godt køb, hvis du har brug for en rimelig stor arbejdsradius ved din effektive rengøring.

Specifikationer:

 • Vægt: 4,7 kg
 • Farve: Sort
 • Ledningslængde: 7 m.
 • 700 Watt
 • Ekstra dyser medfølger.

AEG AT3550EL

aeg-at3550el_002

AT3550EL er en lille prisbillig og poseløs støvsuger med en kraftig motor på 1400 watt. Den kraftige motor betyder også, at støvsugeren er placeret i energiklasse F og ligger langt fra de EU-krav, der fra 2017 stilles til støvsugere, hvor støvsugeren maksimalt må trække 900 watt.

Når det gælder støvopsamling, klarer støvsugeren sig fint på hårdt gulv, hvor den er placeret i den bedste klasse. Derimod volder støvopsamling på gulvtæpper en hel del vanskeligheder, og her er støvsugeren kun placeret i klasse F.

Når det gælder støvemission, er støvsugeren ligeledes placeret i klasse F. Det er en klar indikation af, at støvsugeren ikke er velegnet til hjem med allergikere. Med en aktionsradius på kun 7,3 meter er støvsugeren heller ikke velegnet, hvis du har større gulvarealer, som skal rengøres. De fleste lignende støvsugere har en aktionsradius på 9-11 meter.

Hvis du er på udkig efter en poseløs støvsuger til under 1000 kr., får du med en Dirt Devil-støvsuger bedre sugeevne, en støvsuger der er mere allergivenlig, og samtidig en støvsuger der er mere energieffektiv end AEG’s AT3550EL.

Læs mere om AEG AT3550EL poseløs støvsuger her

AEG VAMPYR CE4120EL

aeg-vampyr-ce4120el_2

AEGs Vampyr CE4120EL er en traditionel posestøvsuger med en energivenlig 700 watts motor. Det placerer støvsugeren i energiklasse A. Den bedste klasse når det gælder støvsugere.

Støvsugeren klarer støvsugningen på hårdt gulv til UG, men når der skal støvsuges på gulvtæpper, er evnerne ikke så imponerende. Her er støvsugeren placeret i klasse D, hvilket dog er klar bedre end den anden AEG-model vi omtaler her på siden.

Heller ikke når det gælder støvemission, imponerer VAMPYR CE4120EL. Den er her placeret i klasse C. Den er derfor ikke god til hjem med allergikere. Samtidig ligger støvsugeren noget over gennemsnittet sammenlignet med  lignende støvsugere, når det gælder støjniveau. Det normale støjniveau for en almindelig posestøvsuger ligger på mellem 70 og 75 dB(A). Men vampyrstøvsugeren her har et støjniveau på 81 dB(A). Så der er ingen risiko for, at den skulle liste sig ind på dig.

Er du på udkig efter en posestøvsuger i 1000-kroners klassen, byder Electrolux på en række bedre alternativer end AEG VAMPYR CE4120EL. Som vi tidligere har nævnt, produceres AEG støvsugerne netop af Electrolux, så de er et yderst godt alternativ til dette mærke.

Poseløs støvsuger Aeg ACC5110 800 W B Sort

Aeg ACC5110 800 W B Sort

Den poseløs støvsuger fra AEG, AEG ACC5110 på 800 Watt er en utrolig lækker og effektiv støvsuger, som du kan bruge til at gøre rent overalt i dit hjem.

De støvsugere som findes på markedet i Danmark bliver delt op i to kategorier – dem med pose og dem uden. En poseløs støvsuger har mange fordele, og blandt andet, at du ikke skal købe poser til udskiftning hele tiden. Denne model har en aftagelig beholder, som du let kan tømme og vaske af, og så sætte den i støvsugeren igen.

Det er nemt og bekvemt, og en meget effektiv metode. Du sparer altså mange penge på ikke t købe nye støvsugerposer.

Poseløs støvsuger er meget effektiv

Det smarte ved en poseløs støvsuger ligger jo helt klart i besparelsen på budgettet, da du ikke skal købe nye poser, men det handler også om effektivitet, når du gør rent i hjemmet.

En poseløs støvsuger taber for eksempel ikke sugeevne, da beholderen ikke er lukket til, selvom den bliver fyldt op. Anderledes er det med en model med poser, der ofte taber lidt sugeevne og dermed lavere rengøringseffekt.

Her får du med AEG ACC5110 en meget effektiv støvsuger til en utrolig god pris, og så en meget høj kvalitet for en støvsuger som holder i mange år frem.

Er en AEG støvsuger et godt valg?

Basseret på de to AEG-støvsugere vi her har kigget på, har AEG-støvsugerne ikke fortrin, der gør, at vi vil anbefale en AEG-støvsuger fremfor andre støvsugere. Men selvfølgelig udtaler vi os på et meget spinkelt grundlag.

Electrolux, der står bag AEG-støvsugerne, tilbyder mere avancerede og energivenlige støvsugermodeller til samme priser som AEG-støvsugeren. Faktisk klarer AEG-støvsugerne sig ikke godt, hverken når det gælder støvemission, støjniveau og støvopsamling på gulvtæpper. Derimod klarer støvsugerne sig godt, når det gælder støvopsamling på hårdt gulv. Langt de fleste nye støvsugermodeller fra andre mærker befinder sig dog også i klasse A, når det kommer til hårdt gulv. Så AEG-støvsugerne lever altså her mere op til standarden end udmærker sig.

Baggrund: Fra AEG til Electrolux

AEG blev grundlagt i 1883 af tyskeren Emil Rathenau, som havde købt nogle af Thomas Edisons patenter. I begyndelsen producerede virksomheden alt fra sporvogne, biler og elektronik til hjemmet. I 1960’erne og 70’erne indledte AEG et samarbejde med Siemens om at producere el. Senere forsøgte AEG sig også med kernekraft, hvilket dog udviklede sig til en dundrende fiasko. Derfor blev AEG solgt til Daimler-Benz, mens Electrolux i 1994 overtog produktionen af elektronik til hjemmet.

Andre støvsugermærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier