Dyson støvsuger – Her de de bedste Dyson støvsugere
Nr. | Navn | Model | Bedste pris |
---|---|---|---|
1 | DYSON V10 ABSOLUTE |
|
Se laveste pris |
2 | DYSON V11 ANIMAL PLUS |
|
Se laveste pris |
Dyson støvsugeren er den originale poseløse støvsuger, der har været produceret i England siden 1983. Støvsugerne udmærker sig ved flere ting. Blandt andet er det den eneste støvsuger, der ikke har noget filter, og den har en speciel teknologi, der kan suge selv de allermindste partikler op. Dyson producerer både ledningsfrie, håndholdte og almindelige støvsugere foruden specielle mundstykker.
I 1978 fik en ingeniør en idé. Han var træt af, at støvsugeren blev ringere og ringere til at suge, efterhånden som posen blev fyldt, og skidt og støv stoppede filtrene til. Fem års udviklingsarbejde og 5.127 prototyper skulle der til, før han stod med den endelige model.
Ingeniøren hedder James Dyson, og han satte sig for at lave en støvsuger uden pose, uden filtre der stopper til og uden en dalende sugekraft. Det lykkedes.
Resultatet blev Dyson støvsugeren, der suger skidtet op ved hjælp af en speciel cyklon-teknologi, der udnytter centrifugalkraften til at suge selv de mindste partikler op – også allergener.
Støvsugeren har intet filter, og er faktisk den eneste støvsuger på markedet, der ikke har det. Der er heller ingen pose. Maskinen tømmes blot ved et tryk på en knap.
Dyson er i dag mere end støvsugere. Ud over cylinderstøvsugere findes der også håndholdte støvsugere og ledningsfrie støvsugere, specialudviklede mundstykker samt rengøringsprodukter til rens af tæpper. Der findes desuden specielle modeller til allergikere og hjem med husdyr.
De bedste Dyson støvsugere
Vi kigger her nærmere på de mest populære støvsugere fra Dyson. Vi har gennemgået og vurderet støvsugerens ydeevne og samlet data fra danske og udenlandske tests for at give dig et overblik over de bedste Dyson støvsugere.
Dyson DC37C Parquet støvsuger
i samarbejde med PriceRunner
Dyson DC37C er skabt til både trægulve og gulvtæpper. Den har nemlig et mundstykke, der kan tilpasses den opgave, den skal udføre.
Støvsugeren har den kendte Dyson cyklon-teknologi kombineret med et nyudviklet luftgennemstrømning, der skal sikre at alt snavs bliver suget op – også pollen, bakterier og svampesporer.
Mundstykket er leddelt, så det nemt suser omkring hjørner og ind i kroge. DC37C har desuden Dyson Ball-funktion, der gør, at støvsugeren er meget nem at trække rundt med.
Modellen har Dysons kendte, hygiejniske tømmefunktion, hvor skidtet fjernes med et enkelt tryk på en knap.
Med en motoreffekt på 840 watt er støvsugeren meget energivenlig, og den er placeret i energiklasse D.
Støvemissionen er ligeledes eminent, og her scorer støvsugeren også topkarakter. Støvsugeren skulle ifølge producenten være støjsvag, men med et målt lydniveau på 84 dB(A) kan støvsugeren dog ikke betragtes som støjsvag.
Faktisk larmer den mere end gennemsnittet af almindelige støvsugere, der har et støjniveau på 70-75 dB(A).
Vi har ikke kunnet finde anmeldelser af Dyson DC37C Parquet, men på den tyske version af Amazon, har 13 købere anmeldt støvsugeren. Her har den modtaget karakteren 4,3 ud af 5 mulige, hvilket er en udemærket score.
Læs mere om Dyson DC37C Parquet støvsuger her
Dyson DC33c Origin Ekstra
Med en Dyson DC33c får du alle de fordele, en Dyson støvsuger har. Den specielle måde maskinen suger skidt og støv op på betyder, at du undgår at døje med indkøb og udskiftning af poser.
Støvsugeren tømmes med et enkelt tryk på en knap, og du mister ingen sugeevne, efterhånden som posens porer stoppes til – for der er ingen pose i støvsugeren.
Med til DC33c hører et specialmundstykke, et såkaldt fugerør. Det er bøjeligt og kan forlænges, så det kan nå ind i smalle åbninger, eller andre steder hvor det kan være svært at komme til – for eksempel mellem møbler.
For enden af mundstykket er der monteret kraftige nylonbørster, som strigler tæppets overflade, så nedtrådt eller fastgroet snavs løsnes og kan suges op.
Forbrugerrådet TÆNK lavede i 2015 en stor test af støvsugere. I kategorien ”Poseløse støvsugere” blev fire støvsugere testet. Tre af de testede støvsugere var Dyson-maskiner.
Dyson DC33c blev testvinder med topkarakteren ”meget god” for dens evne til at suge støv op af revner samt for dens evne til at holde støvet i maskinen i stedet for at lade det suse ud i rummet igen.
Desuden fik den ”meget god” for dens holdbarhed og ”god” for dens evner på både trægulve og tæpper samt for energiforbrug. Det samlede indtryk af støvsugeren endte med betegnelsen ”god”.
Dyson V6 Animal Pro ledningsfri støvsuger
Enhver der har hund eller kat, ved, at rengøringen kan være en udfordring.
Der er hår alle vegne og måske mudder eller andet snavs. Her er virkelig behov for en effektiv støvsuger.
Derfor har Dyson med deres V6 Animal Pro forsøgt at designe den ultimative støvsuger til hjem med kæledyr.
Med til støvsugeren hører et motoriseret mundstykke, der er specielt designet til hjem med husdyr. Mundstykket kan både opsamle større partikler såsom stykker af tørkost og mudder, men også det helt fine støv, som hunden eller katten efterlader sig.
Et specialdesignet filter opsamler desuden bittesmå partikler i størrelsesordenen 1/1000 millimeter.
Støvsugeren er designet som en stangstøvsuger, men du kan let klikke støvsugeren af og anvende den som håndstøvsuger. Støvsugeren klarer 20 minutter støvsugning på en opladning, og det tager ca. 5,5 timer at oplade støvsugeren.
Det amerikanske review site Cnet.com har gennemført en omfattende test af støvsugeren. Her opnår støvsugeren en samlet score på 8,4 ud af 10.
Støvsugeren får ros for design, brugervenlighed og sugeevne, mens der er minus for det begrænsede antal af features. Er du på udkig efter en effektiv støvsuger der kan tage kampen op mod dyrehår, er V6 Animal Pro derfor et godt valg.
Dyson V6 Fluffy
Dyson V6 Fluffy er en ledningsfri stangstøvsuger specielt udviklet til hårde gulve. Den har et specialdesignet Soft Roller-mundstykke, der opsamler større partikler, men også helt små partikler.
Mundstykket er udstyret med en valse i blødt, vævet nylon, hvis fibre omslutter større stykker af skidt og snavs, mens det samtidig gør, at mundstykket suger sig fast på gulvet.
Derudover har mundstykket rækker af kulfibertråde, der sprænger den statiske elektricitet, der kan holde de mindste støvpartikler fast til gulvet.
Dyson V6 Fluffy kan konverteres til en håndholdt støvsuger med et enkelt greb. V6 Fluffy er udstyret med et Li-on batteri og klarer 20 minutters støvsugning på en opladning.
Det amerikanske site trustedreviews.com har anmeldt Dyson V6 Fluffy. Her tildeles støvsugeren topkarakter og er kåret som den bedste ledningsfrie støvsuger i 2015. Støvsugeren beskrives samtidig som den mest kraftfulde ledningsfrie støvsuger, som sitet har testet.
Dyson V6 Total Clean Ledningsfri Støvsuger
Dyson V6 Total Clean er en let, ledningsfri støvsuger, du hurtigt og nemt kan tage med rundt i hjemmet. Støvsugeren kan nå alle kroge af hjemmet – lige fra gulv til loft.
Samtidig kan den med et snuptag konverteres til en lille, handy håndstøvsuger, der eksempelvis kan tages med ud til bilen.
Støvsugeren kører 20 minutter på en opladning. Med til støvsugeren følger en docking station til opladning, ekstra mundstykker til støv, snavs og allergener på steder, der kan være svære at nå.
Der findes to forskellige mundstykker til støvsugeren. Et der er specialudviklet til tæpper og et til trægulve.
V6 Total Clean er desuden udstyret med det allergivenlige HEPA-filter. Det betyder, at støvsugeren indfanger 99,97 % af støvpartiklerne.
Dyson V6 Total Clean har ikke været med i nogle officielle tests. Men hos Amazon.com har 398 købere vurderet støvsugeren. Her opnår den en flot karakter på 4,6 ud af 5.
Dyson DC43H Car & Boat Håndstøvsuger
Den praktiske Dyson DC43H Car & Boat Håndstøvsuger vejer kun 1,3 kilo og er lige til at tage med ud til bilen eller båden.
Designet er futuristisk, så med DC43H får du en støvsuger, der ikke ligner de andre. Her er virkelig tænkt over brugervenligheden i designet.
Håndstøvsugeren kan køre 20 minutter på en opladning, og den har endda 8 minutters ekstra høj sugekraft, som kan aktiveres, hvis du møder vanskelige pletter eller områder under rengøringen. Det tager 5,5 timer at lade støvsugeren op.
Der medfølger to special-mundstykker til støvsugeren. Som alle Dysons øvrige modeller har DC43H’eren intet filter, ingen pose og den gør brug af den specielle cyklon-teknologi, der effektivt fjerner selv de mindste partikler.
Det tyske blad Auto Motor Sport gennemførte i 2014 en test af håndstøvsugere. Her blev DC43H placeret som nr. 2 ud af de 6 håndstøvsugere, der indgik i testen.
På anmeldersitet revoo.com har køberne anmeldt Dyson DC43H. De tildeler den 9.2 ud af 10 baseret på 45 anmeldelser.
Vi må således konstatere, at støvsugeren generelt performer godt, selvom ladetiden på 5,5 timer er forholdsvis høj sammenlignet med håndstøvsugere fra andre mærker og hvor længe støvsugeren kan køre på en opladning.
Læs mere om Dyson DC43H Car & Boat Håndstøvsuger her
Dyson DC52 Animal Turbine
Dyson DC52 Animal Turbine er skabt til rengøring af hjem med husdyr. Med til støvsugeren følger seks forskellige mundstykker, der er designet til de efterladenskaber kæledyr lægger.
Et eksempel herpå er tangle-free turbinemundstykket med roterende børster, der fjerner hår fra gulvtæpper og møbelstof – uden hårene vikler sig ind i mundstykket og sidder fast.
Støvsugeren har ingen filtre, der kan stoppe til og skal skiftes, og den er, som Dysons øvrige støvsugere, poseløs. Støvsugeren tømmes med et enkelt klik på en knap.
På grund af støvsugerens konstruktion opsamler den alle små partikler, støv og allergener – og de bliver inde i maskinen. Derfor er støvsugeren godkendt til allergikere.
Dyson DC52 Animal Turbine er testet af i Forbrugerstyrelsens TÆNKs årlige støvsugertest. Her får støvsugeren kun en tredjeplads med betegnelsen ”middel”. Til gengæld får den topkarakter for dens evne til at fjerne hår fra gulvtæpper, evnen til at holde støv og små partikler inde i maskinen samt for dens holdbarhed.
Den er god til at samle støv op på hårdt gulv, men under middel til at fjerne støv på tæpper og middel til at fjerne støv i revner.
Brugervenligheden er middel – altså lidt bedre end hos de andre to testede modeller – men til gengæld ryger den helt ned på ”dårlig” i lydniveau. Energiforbruget er på 1200 W og vurderes også til under middel.
Dyson DC52 Allergy
Kun allergikere ved, hvor stor en gene husstøv og andre allergener er i hverdagen. Med Dyson DC52 Allergy har Dyson søgt at skabe en støvsuger, hvor der virkelig er tænkt på allergikeren.
Støvsugerens cykloner er så kraftige, at selv bittesmå partikler som svampesporer og pollen suges op, og maskinen er så tæt, at de ikke siver ud igen. Med andre ord: Støvsugeren suger alt ind, og det bliver inde i maskinen.
Det internationale astma- og allergiforbund Allergy Standards Limited har testet støvsugeren og har blåstemplet den til astmatikere og allergikere.
Med til støvsugeren hører et mundstykke, der kan indstilles til alle typer gulve; både hårde gulve og tæpper.
Men hvordan performer støvsugeren så? Når det gælder støvemission, som er en af de vigtigste egenskaber for en allergivenlig støvsuger, ligger DC52 Allergy helt i top i klasse A. Når det gælder støvopsamling på hårdt gulv, er støvsugeren ligeledes helt i top.
Støvopsamling på gulvtæppe er dog ikke støvsugerens stærke side, her er den placeret i klasse E. Vi bemærker samtidig, at støjniveauet er relativt højt med 85 dB(A). Er du på udkig efter en støjsvag støvsuger, er det derfor ikke DC52 Allergy, du skal vælge.
Test af Dyson støvsugere
Som vi har omtalt under de enkelte modeller, har forbrugerstyrelsen testet flere af Dysons modeller, på deres side og deres trykte magasin TÆNK. Heriblandt Dyson DC33c Origin Ekstra og Dyson DC52 Animal Turbine.
Fælles for støvsugerne fra Dyson er, at de ikke klarer sig specielt godt, når det gælder forbrugerstyrelsens vurdering under punktet ”Brugervenlighed” og ”Miljø”. Under Miljø hæfter forbrugerstyrelsen sig særligt ved støvsugerens støjniveau, som er væsentligt højere end hos andre støvsugere. En Dyson-støvsuger har et støjniveau på 84-85 dB(A), mens andre støvsugere ligger omkring 70-75 dB(A).
Samtidig vurderer testen, at støvsugerens anvendelighed til at være for dårlig. Her får støvsugerne karakteren ”dårlig” når det gælder støvsugning på trapper og vedligeholdelse. Har du et hjem med mange trapper, bør du derfor kigge dig om efter et andet støvsugermærke end Dyson.
Støvsugerne fra Dyson får til gengæld karakteren ”meget god”, når det gælder holdbarhed. De får ligeledes flotte karakterer, når det gælder støvemission. Derfor er støvsugerne meget velegnede for allergikere.
Når det gælder Dysons ledningsfrie stangstøvsugere og håndstøvsugere får disse generelt meget positiv omtale. Ingen af disse er anmeldt af forbrugerstyrelsen. Men flere udenlandske review-sites som CNET, Revoo.com, Auto Motor Sport og Vacuumsguide.com giver støvsugerne flotte karakterer. Her er det både støvsugerens sugeegenskaber og deres lette og kompakte design, der begejstrer.
Konklusion på Dyson støvsugere
Dyson støvsugere er ikke som alle andre støvsugere. Hvis du gerne vil have noget andet end en traditionel posestøvsuger, er Dyson et spændende valg. Støvsugerne har dog også en række ulemper såsom støj og ringe evne til at støvsuge tæpper. Til gengæld er støvsugeren dog rigtig god, hvis du er allergiker og ikke har for mange tæpper i din bolig.
Samtidig er hånd- og stangstøvsugerne fra Dyson blandt de bedste, der findes på markedet og fremhæves i mange udenlandske tests. Så det er et godt valg, hvis du er på udkig efter en ledningsfri støvsuger, der er mobil og har god sugeevne. Til gengæld er ladetiden horribel lang i forhold til at batteriet kun holder 20-30 minutter på en opladning!
Baggrund: Innovation er et nøgleord for Dyson
Fra ingeniør James Dyson i 1978 fik idéen om at udvikle en poseløs støvsuger, har Dyson-koncernen udviklet sig til en verdensomspændende virksomhed.
Dyson-støvsugerne og tilbehøret sælges i dag i 65 forskellige lande og mere end 1.000 ingeniører ansat, med mange forskellige faglige baggrunde, der løbende udvikler og forbedrer produktsortimentet. Alle Dyson-produkter fremstilles i Wiltshire i England, men der er også afdelinger i Singapore og Malaysia.
Dyson er i dag meget andet end rengøring og støvsugere. Virksomheden er nemlig også kendt for ventilatorer, varmeblæsere og Airblade håndtørrerne, som du måske har stiftet bekendtskab med. Airblade er nemlig supereffektive håndtørrere, der rent faktisk virker. Man sætter hænderne ned i en form for kasse, hvor stærke luftstrømme tørrer ens hænder på rekordtid.
Der er altså tale om en meget innovativ virksomhed, der hele tiden søger at opfinde nye teknologier til at løse dagligdagens problemer. Virksomheden har endda oprettet en fond, ”James Dyson Foundation”, der skal medvirke til, at flere unge mennesker får lyst til at beskæftige sig med teknik og videnskab.
Så det er ikke helt forkert, at kalde James Dyson for støvsugerbranchens Steve Jobs.
Støvsuger mærker
- AEG støvsuger
- Bosch støvsuger
- Dirt Devil støvsuger
- Dyson støvsuger
- Electrolux støvsuger
- Festool industristøvsuger
- iRobot Roomba robotstøvsuger
- LG robotstøvsuger
- Miele støvsuger
- Neato robotstøvsuger
- Nilfisk støvsuger
- Philips støvsuger
- Siemens støvsuger
Støvsuger typer
- Allergivenlig støvsuger
- Billig støvsuger
- Håndstøvsuger
- Industristøvsuger
- Lydløs & stillegående støvsuger
- Poseløs støvsuger
- Robotstøvsuger