Festool industristøvsuger – Her de de bedste Festool støvsugere

 

Nr. Navn Model Bedste pris
1 Festool støvsuger 1200W
CTM 26 E AC DK CLEANTEC
574980

 

Festool 574980

Se laveste pris
2 Festool støvsuger 1200W
CTL 26 E DK
574949

 

Festool 574949

Se laveste pris
3 Festool støvsuger 1200W
CTM 26 E DK CLEANTEC
574982

 

Festool 574982

Se laveste pris


Festool har siden 1925 – dengang under navnet Festo – produceret praktiske produkter og systemløsninger til at lette håndværkernes arbejdsdag. I år 2000 ændrede Festo navn til Festool og i 2002 kom den første Festool støversuger – CT MINI – på markedet.

Siden er det blevet til flere af slagsen. Festools støvsugere er lavet til professionelle og er ikke at sammenligne med klassiske støvsugere til privat brug. Det er industristøvsugere der har en kraftig sugeevne og som kan bruges til mindre slibe-, save-, bore- og fræsearbejder og til afsluttende rengøring efter diverse byggeprojekter.

Det er kort sagt støvsugere, der er vant til at klare det beskidte arbejde og som kan suge noget større og væsentlig flere objekter op end den almindelige husholdningsstøvsuger.

Støvsugerne fra Festool ligner hinanden en del, men der er forskel på dem. Der er forskellige størrelser og vægtklasser og forskellige anvendelsesområder. Herunder kan du læse om tre af de mest populære Festool støvsugere, der sælges i danske webshops, samt hvordan brugerne og diverse testsites har bedømt deres præstation.

Festool CTL MIDI – med slangedepot

festool-ctl-midi_002

 

Forhandler Pris
Se laveste pris

 

Har du behov for en robust industristøvsuger som er mobil, kan du med fordel gå efter denne Festool CTL MIDI. Den er nem at have med på farten og kan hurtigt flyttes rundt i lokalet alt efter hvor du har brug for den.

Støvsugeren er velegnet til brug ved montageopgaver, som udsugning på el-værktøj, til mindre save-, slibe- bore- og fræseopgaver og til den sidste rengøring efter endt arbejde. Den kan bruges til både vådt og tørt materiale.

Oven på støvsugeren er der plads til opbevaring af slange og kabel så den ikke fylder meget under transport fra byggeprojekt til byggeprojekt eller når den skal opbevares.

Støvsugeren er udstyret med SelfClean filterposer med selvrengørende effekt hvilket giver støvsugeren en konstant høj sugeevne. Optagen effekten ligger på  mellem 400 og 1200 watt.

Festool CTL MIDI har på tyske Amazon.de fået en score på 4,8 ud af 5. Det er et flot resultat, men desværre ikke så sigende fordi det kun er baseret på seks anmeldelser. Samtidig er støvsugeren ikke blevet testet på nogle af de testsites, vi normalt henter informationer fra.

Festool CTL 26 E – til værksted og byggeplads

festool-ctl-26-e-industristovsugere_06

Den sidste i rækken er denne 26 liters Festool CTL 26 E. Den har slangeopbevaring og kabeloprulning som giver større sikkerhed og mindre rod.

Støvsugeren vejer kun 13,9 kg, så det er nemt at have den med rundt til forskellige arbejdspladser.

Den kan suge både vådt og tørt og er konstrueret til at suge støv med grænseværdier > 1 mg/m3 og er godkendt til støvklasse L. Dens optagne effekt er på mellem 350 og 1200 watt.

Festool CTL 26 E har på tyske Amazon.de fået en score der svarer til 5 ud af 5. Det er maksimal score, men det tegner nødvendigvis ikke det rigtige billede da scoren er beregnet ud fra kun fem anmeldelser.

Samtidig er det også svært at udtale sig om, hvordan den performer i forhold til andre industristøvsugere, da den heller ikke er blevet anmeldt på nogle af de testsites, vi normalt sætter vores lid til.

Læs mere om Festool CTL 26 E her

Festool CT 36 E – to længder

Festool CT 36 E

 

Festool CT 36 E er den bedste af Festools industristøvsugere ifølge forbrugerne. Den er velegnet til brug på vægge og lofter da den med få greb kan forlænges eller forkortes.

Den er blandt andet velegnet til slibning af gips og tørspartelmasse og fjernelse af tapetrester. Støvsugeren er godkendt til støvklasse L.

Den er fremstillet med en solid konstruktion og har store hjul, så den nemmere kan komme frem, selv om underlaget ikke er helt så jævnt, som en husholdningsstøvsuger ville forvente.

Den vejer 15 kg, og er således også velegnet til almindelig rengøring i privaten, på kontorer, hoteller og mere. Festool CT 36 E kan både opsuge vådt og tørt.

Der er plads til 36 l i beholderen. Optagen effekt er 350 – 1200 watt alt efter hvad der er brug for.

I sammenligningstests med andre mærker af industristøvsugere klarer Festool CT 36 E sig flot og ligger altid i den øverste halvdel testresultaterne.

Det samme siger forbrugerne. For ifølge amerikanske Amazon.com’s kundebedømmelser har Festool CT 36 E fået en score på 4,3 ud af 5 hvilket må siges at være flot.

Hvorfor vælge en Festool industristøvsuger?

Festool er kendt for høj kvalitet – det kan du også se ud af scoren, som jo beregnes ud fra brugernes tilfredshed – selvom anmeldelserne er få.

Du får hvad du betaler for. Kvalitet koster ekstra, og det kan også ses på priserne på Festool industristøvsugere der er lidt højere end på industristøvsugere fra f.eks. Nilfisk, Starmix og andre producenter af industristøvsugere.

Så går du efter en støvsuger til dit værksted eller byggepladsen af høj kvalitet og prisen ikke er det afgørende, så vælger du en Festool.

Mere end bare rengøring

Hvis du arbejder i et støvet miljø er støvsugning/udsugning alfa og omega for din sundhed nu og i fremtiden. Det handler ikke bare om at det skal se rent og pænt ud, men også om dine lunger, bronkier og luftveje.

Med en Festool industristøvsuger får du en effektiv støvsugning direkte ved arbejdsområdet fordi Festool ikke bare er en støvsuger, men er et specialiserede systemer til opsugning af støv fra f.eks. savklinger og slibepapir. Desuden kan der fås forskellige former for børstesegmenter og meget andet tilbehør der passer præcist til den enkelte Festool-støvsuger. Og der kommer hele tiden nyt ekstraudstyr til.

Endvidere er Festool industristøvsugere ergonomiske så du ikke ødelægger ryg, skuldre, arme osv.

Hvor allergivenlige er Festool industristøvsugere?

I modsætning til husholdningsstøvsugere er der ikke tænkt specielt meget på støvallergikere, når det kommer til Festool industristøvsugere. De er beregnet til brug i støvede og beskidte miljøer, sådan som det tit er på byggepladser og produktionshaller.

Så du finder hverken HEPA-filtre eller andre specialiserede rensefiltre på en Festool industristøvsuger. De er ment til at have et kraftigt sug og her vil for mange filtre på udblæsningen nedsætte luftgennemstrømningen og dermed sugeevnen på støvsugeren. Så er du støvallergiker, er en Festool industristøvsuger ikke noget godt bekendtskab.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier