iRobot Roomba robotstøvsuger – Her de de bedste iRobot støvsugere

Nr. Navn Model Bedste pris
1

iRobot Roomba i7150



iRobot Roomba i7150
Se laveste pris
2

iRobot Roomba E5152



Irobot Roomba E5152
Se laveste pris
3

iRobot Roomba 615



iRobot Roomba 615
Se laveste pris

Roomba var den første seriøse robotstøvsuger på markedet, der kunne betales med en almindelig husholdnings pengepung. Det blev startskuddet til en helt ny støvsugerkategori, inden for hvilken der i dag er kommet flere spillere på markedet. Siden lanceringen har iRobot, der er firmaet bag, fulgt op med flere nye, opdaterede og videreudviklede modeller af Roomba’en.

I 1990 grundlagde en række forskere fra Massachusetts Institute of Technology virksomheden iRobot. Visionen var at skabe robotter til brug i dagligdagen, samt i det hele taget fremme og afmystificere robotteknologien. I 2002 lancerede virksomheden den første Roomba-støvsuger, der siden er blevet kendt verden over, og solgt i mange millioner eksemplarer.

iRobots Roomba er dog blot en af mange forskellige typer af robotter. Virksomheden producerer også robotter til rensning af pools og tagrender, samt til gulvvask. iRobot leverer også robotteknologi til militæret, og arbejder i det hele taget på mange fronter med henblik på udbredelse af robotteknologi, f.eks. STEM-programmet, hvor også danske LEGO er en stor spiller, der er udviklet til undervisningen i amerikanske skoler og andre uddannelsesinstitutioner.

iRobot er mest kendt for støvsugerrobotten Roomba

✅Gå direkte til en af Danmarks største forhandlere af iRobot Roomba ved at klikke her!

Der er dog ingen tvivl om, at det er støvsuger-robotten Roomba, der har gjort iRobot kendt blandt almindelige forbrugere. I betragtning af, at de forskellige modeller af Roomba typisk koster fra 2.000 kr. og helt op til 9.000 kr., er der bestemt ikke tale om en billig gadget.

Ikke desto mindre er Roomba i dag at finde i rigtig mange danske hjem, og den lille diskrete støvsuger får mange rosende ord med på vejen. En del kommuner har ligefrem valgt Roomba’en som delvis afløser for hjemmehjælpen hos ældre og gangbesværede, og det siger ikke så lidt om maskinens evner.

Der er ingen tvivl om, at Roomba’en ved lanceringen i 2002 var den suverænt bedste robotstøvsuger i sin klasse. De nærmeste konkurrenter kostede det tredobbelte eller mere, men Roomba’en formåede alligevel at slå dem i en lang række performance-tests. På den måde kan man sige, at iRobot for alvor var spydspids i forhold til at få robotten ind i almindelige hjem.

Siden hen har en lang række andre producenter også kastet sig over denne niche, og man kan ikke længere sige, at Roomba’en er den eneste mulighed i prisklassen. Ikke desto mindre giver Roomba stadig særdeles meget værdi for pengene.

De bedste Roomba-modeller på markedet

iRobot har i årenes løb løbende udviklet på Roomba’en, og der kommer fortsat nye modeller på markedet. På baggrund af de mange tusinde forbrugeranmeldelser, der kan findes på nettet, samt mere officielle tests fra forskelligt hold, præsenterer vi her de 9 bedste Roombaer i vilkårlig rækkefølge.

iRobot Roomba 980

Forhandler Pris

Se laveste pris
Se laveste pris

Topmodellen fra iRobot hedder Roomba 980, og den forventes at ramme det danske marked i foråret 2016.

Der er dog ingen tvivl om, at denne maskine vil feje benene væk under de fleste konkurrenter, for iRobot har sat alle sejl til i udviklingen.

Roomba 980 kan kobles op på Wi-Fi og betjenes via en app på telefonen. Her kan du både programmere og betjene robotten fra sofaen.

Som altid kan Roomba’en som sådan klare rengøringen på egen hånd. Med en forventet pris på omkring de 9000 kroner skal du forvente dig rigtig meget.

Roomba 980 er forsynet med alle de nyeste teknologier fra iRobot.

Eksempelvis er batteriet endnu kraftige, og klarer nu op til to timers kontinuerlig rengøring på alle typer af gulve.

Herefter kører Roomba’en automatisk i opladeren, og efter endt opladning fortsætter den, hvor den slap, hvis rengøringen ikke blev færdig i første omgang.

iRobot Roomba 650

irobot-roomba-650_002

Bedst i test verden over!

✅Gå direkte til den billigste forhandler her!

Tyske Haus & Garden kårede i 2014 Roomba 650 som ”Bedst i test” i et felt på syv forskellige robotstøvsugere. Robotten har indbygget trappesensor, så den ikke falder ned fra førstesalen.

Derudover medfølger en såkaldt ”virtuel væg”, der ved hjælp af en usynlig lysstråle kan afspærre en del af stuen, hvis man ikke ønsker Roomba’ens indblanding i dette område – f.eks. hvis børnene sidder med legoklodser eller katten skal have fred.

Roomba 650 kan endvidere programmeres til selv at køre en runde på et specifikt tidspunkt hver dag, så støvsugningen f.eks. kan foregå, mens du er på arbejde.

Det eneste der kræves af dig, er lejlighedsvis tømning af støvopsamleren og rengøring af maskinen.

Batterikapaciteten er 60-90 minutter pr. opladning, afhængigt af om der er tale om tæpper eller glatte gulve.

 

iRobot Roomba 615

Irobot Roomba 615

Selv om Roomba 615 hører til i den billige ende af iRobots produktprogram, får denne model mange roser fra forbrugerne.

For man får meget for pengene. Som alle andre robot-støvsugere, finder Roomba 615 selv rundt mellem møblerne, og den kommer overraskende godt ud i hjørnerne ved hjælp af den roterende sidebørste.

Et tryk på Start-knappen er alt hvad du selv behøver at gøre – udover at tømme støvbeholderen fra tid til anden.

Robotten dækker op til 100 m2 gulv på en opladning, og den klarer både glatte gulve og tæpper.

Støvsugningen tager 60-90 minutter, hvorefter robotten selv returnerer til den medfølgende ladestation for ny opladning, der tager omkring 3 timer.

Robotten leveres køreklar med batteri, strømforsyning og opladerstation, samt diverse ekstra børster og tilbehør.

iRobot Roomba 772

iRobot Roomba 772


Luften bliver heller ikke varmet op på samme måde, som det kendes fra traditionelle støvsugere, så med Roomba 772 er du sikret et behageligt indeklima – også under og efter støvsugningen.Som flere andre af de nyere Roomba-modeller er Roomba 772 udstyret med HEPA-filter, som opfanger op til 97 % af de ubehagelige støvpartikler og allergener fra udblæsningsluften.

Støvsugeren siger selv til, når det er tid til at tømme den poseløse støvbeholder.

Roomba 772 er den mest solgte Roomba-model, og det skyldes uden tvivl, at den rent prismæssigt befinder sig i midten af området, men samtidig byder på et hav af avancerede funktioner.

Tryk blot på ”Clean”-knappen, hvis du vil have stuen støvsuget, eller programmer de ønskede tidsintervaller, så Roomba 772 selv kan tage ”initiativet”, når du ikke er hjemme.

iRobot Roomba 865

iRobot Roomba 865

Med Roomba 865 får du alle kvaliteterne med fra 800-serien, som har vundet adskillige uafhængige tests.

Roomba 865 er ideel til familier og hjem med allergikere og kæledyr.

Robotten er udstyret med iRobots nye Tangle-Free Aeroforce Extractors, der sikkert og elegant transporterer både snavs, dyre- og menneskehår ind til den lukkede poseløse støvbeholder.

Udblæsningsluften filtreres gennem et HEPA-filter, så du slipper for, at allergener og små støvpartikler hvirvles ud i rummet.

Du kan også helt undgå at være til stede under støvsugningen, og dermed slippe for både lyden og distraktionen.

Roomba 865 er nemlig programmerbar, og kan indstilles til at foretage støvsugningen på egen hånd, når du f.eks. er på arbejde.

Robotten er også udstyret med ”Persistent Pass”-teknologi. Det betyder, at de avancerede sensorer i støvsugeren detekterer de særligt snavsede områder, og støvsuger ekstra grundigt her.

iRobot Roomba 880

irobot-roomba-880-robotstovsuger_001

Den nyere Roomba 880 er en af iRobots topmodeller, som performer markant bedre end tidligere modeller.

Forbrugerne har overøst den med en sand regn af stjerner, og maskinen befinder sig også i toppen af flere uafhængige tests af robotstøvsugere.

Batterilevetiden på Roomba 880 er det dobbelte af tidligere modeller, og rengøringen er endnu grundigere.

Sugestyrken er op til fem gang kraftigere end tidligere modeller, og robotten fjerner dermed op til 50 % mere snavs fra både glatte gulve og tæpper.

Det indbyggede HEPA-filter gør samtidig modellen ekstra allergikervenlig.

Roomba 880 er programmerbar, og den automatiske støvsugning kan skemalægges efter ønske. Roomba’en kan normalt arbejde helt selvstændigt, men kan også styres via den medfølgende fjernbetjening.

Derudover medfølger to styk ”virtuelle vægge”, som kan afspærre dele af huset, hvis Roomba’en skal formenes adgang.

iRobot Roomba 631

iRobot Roomba 631

Roomba 631 befinder sig prismæssigt i den lavere ende af skalaen for Roomba-støvsugere.

Den lave pris er opnået ved at skære funktioner som programmering og fjernbetjeningsmulighed væk. Til gengæld er der fokuseret på de basale funktioner, og teknologien fra de langt dyrere produkter går igen.

Du skal således selv rejse dig og starte robotten, men det er også det hele. Roomba 631 støvsuger derefter fuldautomatisk, og klarer alle typer af gulve.

Efter endt støvsugning returnerer Roomba 631 selv til opladeren, så den kan være klar til næste opgave. Robotten er bestykket med iRobots nye Xlife-batteri, som giver batteriet dobbelt levetid i forhold til tidligere modeller.

I pakken medfølger også en ”virtuel væg”, som ved hjælp af en usynlig infrarød lysstråle kan lave en begrænsning af Roomba’ens arbejdsområde.

Det kan være meget praktisk, hvis børnene f.eks. er i gang i legehjørnet, eller hvis du ikke ønsker at blive forstyrret i køkkenet.

iRobot Roomba 782

IROBOT ROOMBA 782

Roomba 782 støvsuger både linoleum, klinker og fliser, trægulve og tæpper. Støv og snavs opsamles i den poseløse støvkassette, der let kan tømmes i skraldespanden.iRobot benytter en lang række sensorer i robotterne, og Roomba 782 er ingen undtagelse. 60 gange i sekundet inspiceres rengøringsområdet, og robotten har 40 forskellige parametre, der kan tilpasses efter omstændighederne.

Udblæsningsluften filtreres med HEPA-filter, så du slipper for den varme ubehagelige støvsugerluft, der især er slem for allergikere.

Med et støjniveau på blot 60 dB larmer Roomba 782 ikke meget, men du kan helt undgå at skulle lægge øre til.

Robotten kan nemlig programmeres, så støvsugningen foregår på tidspunkter, hvor du ikke er hjemme. Roomba 782 starter selv på det forud-programmerede tidspunkt, og kan støvsuge i op til 90 minutter på en opladning.

Herefter vender den automatisk tilbage til opladeren, hvor den i løbet af to timer igen er klar til aktion.

iRobot Roomba 870

iRobot Roomba 870

Blandt iRobots topmodeller finder man Roomba 870. Denne maskine gør brug af alle de nyeste teknologier fra iRobot, herunder forbedret batterikapacitet og forbedret intelligens.

Roomba 870 er også udstyret med iRobots AeroForce-teknologi, der med forbedrede børster og kraftigere sugemotor opsamler støv og snavs endnu mere effektivt.

Udblæsningsluften renses med HEPA-filter, og støv og snavs opsamles i en lukket kassette, der blot skal tømmes en gang imellem.

Som alle andre Roomba-modeller, er 870’eren helt poseløs, så eneste driftsudgift er et lejlighedsvist filterskift, der dog kun sjældent skal foretages.

Der medfølger ekstra filter i pakken, samt to virtuelle vægge med usynlige lysstråler, der kan afgrænse rengøringsområdet, hvis det ønskes.

Roomba 870 er programmerbar, og kan således foretage rengøringen på egen hånd, når du ikke er hjemme.

Støvsugereren starter selv på det ønskede tidspunkt, og returnerer til laderen efter endt rengøring eller når den er ved at løbe tør for batteri.

Hvordan ligger pris/kvalitet-forholdet generelt for Roomba-støvsugere?

Allerede kort tid efter iRobots første lancering af Rooma-støvsugerne, kom en del billige ”kopistøvsugere” på markedet fra forskellige ukendte producenter, der også gerne ville have en bid af markedet for robotstøvsugere i den billige ende.

Generelt kan man dog sige, at stort set ingen af disse billige efterligninger var velegnede til egentlig rengøring. I dag er der en række brugbare alternativer til Roomba’en, men fælles for disse er som regel, at de kommer fra anerkendte producenter, og prismæssigt ligger på niveau med Roomba.

Hvor meget vedligehold er der på Roomba’en?

De første modeller af Roomba fra tiden omkring 2002 var præget af en del børnesygdomme. Batterierne performede ikke overbevisende, og der var en del problemer med opladning mv. De roterende børster blev også hurtigt slidte og skulle jævnligt udskiftes, og det var nødvendigt med løbende rengøring af både børster og maskine. Der er dog løbet meget vand i åen siden dengang, og nyere Roomba-modeller er langt mere robuste og velfungerende.

Det daglige vedligehold består således i dag primært i tømning af den poseløse støvbeholder. Det kan dog ske, at Roomba’en ”støvsuger” en lang snor op, eller at hår vikles ind i roterende dele og akkumulerer. Man kommer derfor ikke helt uden om løbende vedligehold i form af inspektion og sporadisk rengøring. Tidsforbruget hertil er dog meget begrænset i forhold til tidligere.

Hvordan er Roomba’ens generelle støjniveau

En Roomba er langt fra lydløs. Støjniveauet ligger i omegnen af 60 dB, hvilket faktisk er en smule mere end de mest lydløse traditionelle stangstøvsugere. Det er dog ikke mere, end at man sagtens kan opholde sig i nærheden.

Roomba’en har dog den fordel, at den kan sættes til at støvsuge i de rum, hvor man ikke opholder sig, hvorved problemet er minimalt. Mange af de nyere modeller kan desuden programmeres til at støvsuge på specifikke tidspunkter. Støvsugningen kan på den måde foregå, mens man er ude af huset, og derved er problematikken helt elimineret.

Kan en Roomba støvsuge ved fodlister, hjørner og andre vanskelige steder?

Roomba’en er rund, og man kan derfor måske være i tvivl om, hvorvidt den kan rengøre i hjørner og ved fodlister. Det problem har iRobot dog løst med en roterende børste i siden, som netop sørger for at dække de besværlige områder. Resultatet er derfor stort set fejlfri rengøring, selv på vanskelige steder. Det er dog naturligvis en forudsætning, at der er plads til maskinen. I møblerede hjørner og andre steder, hvor der ikke er plads til robotten (der måler ca. 34 cm), kan det være nødvendigt at flytte møblet eller tage den almindelige stangstøvsuger i brug.

En Romba er i øvrigt under 10 cm høj! Så i mange tilfælde kan den uden problemer støvsuge under senge og sofaer, hvor det ellers kan være lidt vært at komme til med den traditionelle støvsuger.

Hvor effektivt rengør en Roomba-støvsuger?

Det er altid godt med sund skepsis, men Roomba maner som regel enhver skepsis i jorden, når der testes. De fleste oplever faktisk, at Roomba’en ofte støvsuger endnu bedre end en almindelig stangstøvsuger. En af årsagerne er utvivlsomt det avancerede børstesystem, som kommer dybt ned i f.eks. tæpper, hvor snavset løsnes, før det suges op.

Roomba’en har også bedre tid til at støvsuge grundigt. Den støvsuger gulvet flere gange, kører langsommere og angriber hver gang fra forskelige vinkler. De avancerede sensorer kan desuden registrere, hvor der er mest snavs – og her bruger maskinen ekstra tid på rengøringen. Man kan med god ret påstå, at Roomba’ens begrænsede sugeeffekt mere end opvejes af maskinens grundighed og tålmodighed.

Er en Roomba dyr i drift?

Sammenlignet med en traditionel støvsuger er Roomba’ens sugemotor meget lille, og robotten bruger derfor næsten ingen strøm. Alle modellerne er derudover poseløse, idet støvet opsamles i en lukket kassette, der kan tømmes i skraldespanden efter behov. Der er således heller ingen udgifter til støvsugerposer.

Til gengæld skal man ikke regne med, at en Roomba holder 20 år, som det kan være tilfældet for en traditionel stangstøvsuger af god kvalitet. En robotstøvsuger har en række sliddele, som før eller siden skal skiftes, og batteriet skal også skiftes med få års mellemrum, alt afhængig af brugshyppigheden. Heldigvis er det let af få de nødvendige reservedele og service overalt i kraft af støvsugerens popularitet og udbredelse.

Konklusion omkring Roomba-støvsugerne

Der er ingen tvivl om, at iRobot med sine Roomba’er afhjælper et behov hos rigtig mange. Maskinerne gør rent, og de gør det overraskende godt! En Roomba-støvsuger kan dog ikke stå alene, for den traditionelle støvsuger må frem, når der skal rengøres i lukkede kroge eller når der skal fjernes spindelvæv fra loft og vægge.

Prisniveauet for Roomba-støvsugere er noget højere end for traditionelle støvsugere, men i betragtning af den tidsbesparelse, der kan opnås, vil Roomba’en være en udmærket investering for mange private og erhvervsdrivende. Pris/kvalitets-forholdet er fuldt på højde med (eller bedre end) tilsvarende produkter fra andre producenter.

iRobot og Roomba – baggrundsinfo

Virksomheden iRobot blev grundlagt i 1990, og har i dag en milliardomsætning. Virksomheden, der er aktienoteret på NASDAQ, har hovedsæde i Bedford, Massachusetts, USA, hvor man har samlet en lang række af landets bedste ingeniører og udviklere inden for robot- og anden teknologi. Virksomheden har også kontorer i Storbritannien, Californien, Hongkong og Kina, og beskæftiger samlet set mere end 500 dedikerede medarbejdere.

Det mest kendte produkt i almenheden er uden tvivl Roomba-støvsugeren, men iRobot beskæftiger sig med en bred vifte af produkter og projekter inden for robotteknologi. Eksempelvis er iRobot også en stor leverandør af robotteknologi til militæret, herunder bl.a. robotter til bombesøgning og rekognoscering. Den teknologi, der styrer en Roomba-støvsuger rundt på gulvet, er f.eks. meget nært beslægtet med en teknologi, der har været anvendt i militære robotter, der skulle afsøge bjerghuler for terrorister.

Selv om iRobot i høj grad er en kommerciel virksomhed, ønsker virksomheden at bruge sin indflydelse til at fremme innovationen og interessen for robotteknologien, og det giver sig udslag i en lang række samarbejder med både offentlige institutioner, undervisningsanstalter og forskningsmiljøer.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier