LG robotstøvsuger

LG er kendt for masser af forskellige forbrugerelektronikprodukter lige fra mobiltelefoner til computerskærme. Men firmaet har også en række robotstøvsugere i sin produktportefølje. Dem ser vi nærmere på i denne gennemgang af LG robotstøvsugere.

Koreanske LG, tidligere kendt som Goldstar, har siden 1958 produceret forbrugerelektronik og hvidevarer, og har i alle årene været på forkant med udviklingen. LG har også besluttet sig for at give konkurrenterne kamp til stregen, når det gælder robot-støvsugere, og det ser vi lidt nærmere på her på siden.

I modsætning til mange af konkurrenterne, har LG valgt at lave en produktlinje med forholdsvis få modeller af robotstøvsugere. I Danmark er der i skrivende stund kun to modeller i handelen. Som forbruger er det på den ene side rart med mange valgmuligheder, men det kan også blive for uoverskueligt. Ser man nærmere på konkurrenternes mange forskellige modeller, er forskellene fra model til model i praksis ofte minimale. I det lys kan det næsten virke forfriskende med LG’s mere gennemsigtige produktstruktur.

Når det handler om robotstøvsugere, tilbyder LG ikke lavprisprodukter. Standardmodellen koster godt 3.000 kr., og topmodellen er prissat i omegnen af 4.500 kr. Begge robotstøvsugere er udstyret med en kamerateknologi, som via den indbyggede kunstige intelligens skaber et kort over hjemmet, som robotten efterfølgende arbejder ud fra.

Hvilken LG robotstøvsuger er bedst

Det kan sikkert ikke overraske, at topmodellen scorer de højeste karakterer, men den koster så også noget mere end standardmodellen. Sidstnævnte klarer sig dog også rigtig godt. Vi har kigget lidt nærmere på, hvad modellerne kan, og hvordan de klarer sig i både officielle tests og hos forbrugerne.

LG VR65710LVMP robotstøvsuger

Teknologien udvikler sig hele tiden, og det gør mange gange at det bliver en del lettere at være menneske. Har du travlt i hverdagen eller er du ikke længere så mobil, at du magter at gøre så meget rent, og du trænger til lidt aflastning, så er en robotstøvsuger måske det næste skridt.

LG VR65710LVMP robotstøvsuger er en af markedets mest moderne og smart løsninger, og du får gjort rent i boligen helt uden at røre en finger.

Det er hurtigt og let overstået, og du bestemmer selv, hvornår din nye robotstøvsuger skal køre. Det kan være mens du er på job eller mens du sover. Den er ret lydsvag og så er den yderst effektiv.

Ingen sjusk med robotstøvsuger

Mange robotstøvsugere er blevet anklaget for at være dårlige og sjuskede, men denne model er langt fra sjusket. Den udfører arbejdet helt perfekt, og den kommer rundt i alle kroge og hjørner af din bolig. Du kan indstille den til at køre når du vil, og når den er færdig, så kører den tilbage til sin ladestation.

Den arbejder meget hurtigt, og du har en støvsuget bolig på ingen tid. Det er nemt, smart og meget lidt tidskrævende for dig der har meget andet at lave i hverdagen.

LG VR62701LVM robotstøvsuger

lg-vr62701lvm-robotstovsuger_001

LG’s topmodel har typebetegnelsen VR62701LVM, og den fås med både rød og sort finish.

Forbrugerne giver modellen meget fine karakterer, og modellen blev da også testvinder med betegnelsen ”Bedst i test”, da det svenske forbrugermagasin Råd & Rön i 2013 testede en række robotstøvsugere.

Iflg. magasinets vurdering, var det den mest lydsvage robotstøvsuger, og samtidig den robot, der leverede den bedste rengøring.

Magasinet gav også støvsugerrobotten topkarakterer på flere andre væsentlige parametre.

LG VR62701LVM er monteret med hele to kameraer (DualEye), som effektivt hjælper den indbyggede intelligens med at kortlægge rummet og planlægge støvsugningen. Robotten kan støvsuge op til 160 m2 på en enkelt opladning.

Er huset større end som så, sørger robotten selv for at returnere til basestationen for opladning, hvorefter den klarer den resterende støvsugning, når den er ladet op igen.

Der medfølger fjernbetjening til LG VR62701LVM, samt en særlig tørmoppe, der kan monteres under robotten til alternativ rengøring af glatte gulve.

Robotten klarer dog også alle typer gulve i standardkonfigurationen uden moppe. En særlig turbo-funktion registrerer eventuelle gulvtæpper, og lader robottens børster køre endnu hurtigere på disse gulvtyper.

LG VR6340LV robotstøvsuger

lg-vr6340lv-robotstovsuger_001

Model VR6340LV er LG’s standard-robotstøvsuger. Men standarden er høj, hvis man skal tro forbrugernes tilbagemelding.

Hvis man sammenholder forbrugeranmeldelserne på en række webshops og online-fora, giver brugerne LG VR6340LV 4,2 ud af 5 mulige stjerner, og det er faktisk ganske udmærket og på linje med forbrugernes gennemsnitlige dom over flere konkurrerende støvsugerrobotter.

LG kalder selv sine robotter for Hom-bot Square, hvilket refererer til det rektangulære design.

Fordelen ved denne facon er, at VR6340LV kan komme endnu længere ind i hjørnerne en de konkurrerende robotstøvsugere, der oftest er runde.

LG VR6340LV er udstyret med et kamera, som skaber et ”overblik” over rummet og møblementet.

På baggrund af de indsamlede data, kan støvsugerrobotten tilrettelægge sig rute og herefter gå planmæssigt til værks med støvsugningen.

Model VR6340LV leveres med allergivenligt HEPA 11-filter, som opfanger en stor del af de mikroskopiske støvpartikler og allergener, som ellers ville spredes via udblæsningsluften ved brug af traditionelle filtre. Støv og snavs opsamles i en poseløs kassette, der rummer 0,6 liter.

Hvordan klarer LG’s robotstøvsugere sig i forhold til konkurrenterne?

LG har valgt at placere sine robotstøvsugere i det midterste segment rent prismæssigt. Med en pris i området 3-4.500 kr. er der billigere alternativer på markedet, men så sandelig også en del dyrere modeller.

I betragtning af, at LG med sine robotstøvsugere har fået topkarakterer i tests og mange gode anmeldelser fra forbrugerne generelt, må LG’s modeller dog siges at gøre det ganske godt, og de giver ejerne fuld valuta for pengene. Går man efter en støjsvag robotstøvsuger, er LG formentlig det bedste bud i øjeblikket.

Hvor allergivenlige er robotstøvsugerne fra LG?

Begge LG’s markedsførte robot-støvsugere i Danmark er udstyret med HEPA 11-filter. ”HEPA” er en forkortelse for High Efficiency Particulate Arrestance, og er en standard for, hvor godt filteret tilbageholder mikroskopiske partikler med en diameter på 0,3 milliontedele meter. Et HEPA 11-filter tilbageholder 95% af alle de små partikler, og det gør en stor forskel, sammenlignet med traditionelle filtre.

Samtidig spredes støv og allergener ikke helt så meget med en robotstøvsuger, eftersom sugestyrken (og dermed hastigheden på udblæsningsluften) er væsentlig lavere i en robotstøvsuger pga. den relativt lille suge-motor.

Det er langt fra alle robotstøvsugere, der er udstyret med HEPA-filter, så LG’s robotstøvsugere er et godt valg, hvis støvsugeren skal bruges i et hjem med allergikere eller personer, der er generet af udblæsningsluften fra støvsugere.

Omvendt findes der også robotstøvsugere fra andre producenter, lige som du kan få traditionelle støvsugere med både HEPA-13 og HEPA-14 filtre, der renser udblæsningsluften endnu bedre end et HEPA-11 filter.

Hvordan fungerer en LG robotstøvsuger?

LG’s støvsugerrobotter er udstyret med en række forskellige sensorer, som videregiver informationer til den intelligente elektronik. Hjørnestenen i konstruktionen er de påmonterede kameraer, som danner sig et overblik over lokale og møbler, og på baggrund af dette lægger en plan for rengøringen.

Robotterne gør dog også brug af både ultralyd og infrarøde stråler, når den kører rundt. Disse sensorer sikrer, at robotten i god tid opdager forhindringer, således at eventuelle kollisioner så vidt muligt undgås. Derved skånes møbler og interiør for påkørsler og skrabemærker. Kollisioner kan dog ikke helt undgås, men støvsugerrobotterne har en indbygget ”bumper-sensor”, der dels tager af for eventuelle stød, og samtidig registrerer kollisionerne og lærer af fejlene.

LG’s støvsugerrobotter er desuden udstyret med en sensor i næsepartiet, som forhindrer robotten i at falde ned. Så snart sensoren registrerer fare, f.eks. hvis den er på vej ud over en trappeafsats, vil robotten straks vende om, så uheld undgås. I princippet kan robotten med andre ord f.eks. støvsuge morgenbordet for krummer, uden risiko for at falde ned.

Hvilke rengøringsprincipper benytter LG’s støvsugerrobotter?

I modsætning til konkurrenterne, tilbyder LG tre forskellige rengøringsprincipper, som du frit kan vælge imellem. Hvis der er snavset på et specifikt område, er det oplagt at vælge det såkaldte ”Spiral-program”. Her fokuserer støvsugeren på et område med en diameter på 1,5 meter, hvor der rengøres i dybden. Ideelt, hvis f.eks. sukkerskålen tabes.

Programmet Cell-by-cell er velegnet, hvis støvsugerrobotten skal rengøre et rum med mange møbler og forhindringer. Den finder selv ud af at opdele rummet i mindre bidder, som hver især bearbejdes grundigt og effektivt.

Større rum og flader uden nævneværdige forhindringer støvsuges bedst med Zig-zag programmet, der med store Zig-zag strøg dækker rummet med to støvsugninger.

Robotstøvsugerne fra LG larmer mindre end gennemsnittet

LG oplyser selv i sine specifikationer, at støjniveauet fra støvsugningen ligger omkring 60 dB(A), hvilket er i den lave ende i forhold til gennemsnittet for robotstøvsugere. Uafhængige test har imidlertid påvist et støjniveau, som ligger væsentligt under LG’s egne tal!

Det gør LG til en særdeles troværdig leverandør, men gør også samtidig LG’s robotstøvsugere til markedets formentlig mest lydløse. Støjniveauet kan dog afhænge af mange ting, herunder primært gulvtypen, samt det generelle vedligeholdelsesniveau på støvsugeren.

LG’s robotstøvsugere er meget billige i drift

Det er gældende for alle robotstøvsugere på markedet, at strømforbruget er væsentlig mindre end for traditionelle stangstøvsugere. Strømforbruget for LG’s robotstøvsugere er da også kun beskedne 18 W, hvilket formentlig gør disse støvsugere til markedets mest økonomiske mht. strømforbrug. 18 W er hundrededel af, hvad en almindelig gennemsnitsstøvsuger bruger!

Med til historien hører så også, at robotstøvsugerne skal bruge mere tid på støvsugningen, men alt i alt spares der ganske mange penge på elregningen. Robotstøvsugerne er også poseløse, så der er ingen udgifter til støvsugerposer.

På den anden side er en LG robotstøvsuger en del dyrere i indkøb end en traditionel støvsuger, og de mange bevægelige dele og teknikken betyder typisk også, at robotstøvsugeren ikke kan forventes at holde i flere generationer, som det f.eks. er set med den klassiske danske støvsuger fra Nilfisk.

Konklusion vedr. LG’s robotstøvsugere

LG har valgt at gøre modelstrukturen simpel, idet det danske publikum kun har to modeller at vælge imellem. Begge modellerne klarer sig udmærket i tests, og prisen kontra specifikationer er yderst rimelig, når man sammenligner med konkurrerende robotstøvsugere.

Baggrundsinfo om LG Electronics

LG blev grundlagt i Korea i 1958, og visionen har siden starten været at ”give forbrugerne et bedre og rigere liv”. De ældre generationer kender nok virksomheden bedre under det oprindelige navn ”GoldStar”, som bl.a. er at finde på mange ældre modeller inden for radio og tv. Virksomheden skiftede dog i 1995 navn til LG Electronics, og de fleste bruger i dag blot navnet ”LG”.

LG har op gennem historien været en dominerende spiller inden for forbrugerelektronik og hvidevarer, og har altid haft fokus på både design og innovation. Eksempelvis var det LG, der var først på markedet med mobiltelefoner med farveskærm og kamera, som jo nærmest er en selvfølgelighed efter nutidens standard.

Kerneområderne for LG er i dag henholdsvis underholdningselektronik (radio, tv mv.), hvidevarer, mobiltelefoner, aircondition og energiløsninger. Samlet set sælges der hver eneste dag mere end 4.500 LG-produkter verden over.

LG må siges at være en kommerciel succes på verdensplan, og den slags forpligter. Derfor har LG taget en række initiativer i forhold til at løfte både det sociale ansvar og ansvaret for miljøet, herunder store investeringer i udvikling af miljørigtige teknologier som f.eks. vandrensning, solenergi og smartere elforsyning. LG’s motto er i den forbindelse: ”Life’s good when it’s green”.

Støvsuger mærker

Støvsuger typer

Andre rengørings kategorier