Siemens VSZ 5330 Støvsuger

Siemens VSZ 5330

Forhandler Bedste pris

Gå til forhandler

Støvsugeren VSZ 5330 fra Siemens befinder sig i mellemklasseområdet rent prismæssigt, og selv om specifikationerne er fornuftige, ligger de en anelse i underkanten af, hvad man kan forvente til prisen.

Det gælder blandt andet en lidt støjende drift og en noget mangelfuld rengøringsevne på glatte gulve. Lavt strømforbrug og lav vægt tæller dog på positivsiden.

Strømforbruget for Siemens VSZ 5330 er på 700 Watt, hvilket er udmærket og kvalificerer modellen til den bedste energiklasse A. Noget tyder dog på, at støvsugeren ville kunne have haft gavn af en lidt kraftigere motor, for sugeevnen er ikke optimal.

Ved rengøring af gulvtæpper opnår modellen er C-klassificering, som er fuldt acceptabel, sammenlignet med andre modeller i klassen. Til gengæld må man til prisen forvente en A-klassificering ved rengøring af glatte gulve, men det rækker maskinens B-klassificering desværre ikke til.

Optimistisk markedsføring som støjsvag og effektiv

Siemens VSZ 5330 er markedsført på kerneparametre som støjsvag og effektiv, og det må siges at være ”lånte fjer”. Dels er støvsugningen som tidligere nævnt ikke specielt effektiv, og maskinen er bestemt heller ikke lydsvag under drift.

Med et støjniveau på 74 dB(A) ligger modellen i bedste fald på niveau med gennemsnittet, men mange nyere støvsugere er markant mere stillegående.

Monteret med HEPA-filter, men moderate standardspecifikationer

Siemens VSZ 5330 er monteret med et uspecificeret HEPA-filter, og det betyder normalt, at der er tale om et HEPA-10 filter, som langt fra er så effektivt som de HEPA-13 eller -14 filtre, der sidder på mange nyere støvsugere. Emissionen får en fin klasse A, men umiddelbart er der ikke tale om decideret allergivenlig udblæsningsluft.

Modellen tilbyder i øvrigt en moderat aktionsradius på 10 meter, samt en udmærket støvkapacitet på hele 4,5 liter.

Energiklasse:

Støvemission:

Rengøringsevne gulvtæppe:

Rengøringsevne hårdt gulv:

Motoreffekt:

Lydniveau:

Teleskoprør:

Arbejdsradius:

HEPA-filter:

Poseløs:

Kapacitet – beholder:

Parketmundstykke:

Turbo-mundstykke (til dyrehår):

Møbelmundstykke:

Fuge-mundstykke:

Vægt:

A

A

C

B

700 watt

74 dB(A)

Ja

10 meter

Ja

Nej

5 liter

Ja

Nej

Ja

Ja

7,4 kg

siemens logo lille

siemens-vsz-5330_6

Video

Vi har ikke kunne finde en video

Billeder

Siemens VSZ 5330

Støvsugerland.dk's bedømmelse
  • Energiklasse
  • Støvemission / Allergivenlig
  • Rengøringsevne gulvtæppe
  • Rengøringsevne hårdt gulv
  • Motoreffekt
  • Lydniveau
4.2

Bedømmelse

Til prisen skuffer Siemens VSZ 5330 på flere områder, hvor man blandt andet kunne forvente bedre filtrering og bedre sugeevne. Modellen falder ikke markant igennem, men til prisen fås støvsugere med bedre specifikationer fra andre mærker.
Retfærdigvis skal det dog nævnes, at de relativt få brugeranmeldelser, der kan findes på nettet hos blandt andet tyske Amazon.de, indikerer udmærket brugertilfredshed med 4,5 ud af 5 mulige stjerner i gennemsnit.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Efterlad en kommentar