Batteri støvsuger

Hvis du har dyr, børn eller blot oplever, at der bliver krummet eller svinet en del i dit hjem, er en støvsuger med batteri guld værd. Den egner sig rigtig godt til hurtig, overfladisk rengøring, da du slipper for at skulle kæmpe med en almindelig støvsuger. Derved undgår du den irriterende ledning, fyldte støvsugeposer osv.

En håndholdt støvsuger er nemlig ledningsfri. Derfor er det nemt at tage den frem, hvorefter du kan støvsuge, hvor du ønsker. Mange bruger den blot som en ekstra støvsuger, der kan bruges, hvis der er blevet spildt lidt ved madlavningen. Andre bruger den derimod som den primære støvsuger i deres hjem.

Hvad er en støvsuger med batteri?

Som udgangspunkt kan denne type støvsugere deles ind i to grupper. Der fås nemlig en lille håndstøvsuger, der er meget praktisk, hvis du skal fjerne krummer på møbler, sand i bunden af bilen m.m. Der fås dog også en lidt større håndstøvsuger, som minder en kende om de traditionelle støvsugere – dog uden en ledning.

Sidstnævnte kan sagtens fungere som et fint alternativ til den almindelig støvsuger. Den egner sig dog bedst til de små hjem, hvor der ikke er et stort areal, der skal støvsuges. En batteri støvsuger er specielt god for dig, der gerne vil have en brugervenlig støvsuger, der er nem at manøvrere rundt med, når du støvsuger hjemmet.

Begge modeller har dog tilfælles, at de er ledningsfri. Derfor er de nemme at finde frem og bruge. Det er ikke nødvendigt, at du først samler dem, hvorefter du skal tilslutte dem en stikkontakt. Derfor er det også hurtigt at bruge en sådan støvsuger, hvis der fx er blevet spildt mel på gulvet, mens du har bagt boller.

Hvordan finder man en god batteristøvsuger?

På lige fod med alle andre typer elektronik og hvidevarer, er der en række ting, der er vigtige at tage stilling til, når du skal finde en ny håndstøvsuger. Derfor kan du ikke blot vælge en vilkårlig model og håbe på, at det er den rette. Heldigvis vil du herunder blive præsenteret for et udpluk af de vigtigste parametre.

Der er nogle af disse parametre, der er nogenlunde ens på en stor del af de modeller, der fås på markedet, mens andre varierer meget fra model til model. Det er ikke nødvendigvis alle parametre, der er vigtige for dig. Derfor er det også vigtigt at gøre op med dig selv, hvad du ønsker at lægge vægt på.

Arbejdstid

I og med, at der ikke er nogen ledning på en batteristøvsuger, skal den lades op, før du kan bruge den. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på den maksimale arbejdstid (kalde typisk for aktionstid). For nogen er det ikke nær så vigtigt, hvis de blot skal bruge den til at gøre rent efter de mindre uheld i løbet af dagen.

Det kan være, at du skal støvsuge efter en pose havregryn er væltet, eller at du skal fjerne hundehår i sengen. Til sådanne formål behøver du ikke nødvendigvis at have en støvsuger, der har en lang arbejdstid. Her er det også vigtigt, at det gøres klart, at i takt med at batterilevetiden stiger, så vil prisen typisk også følge med.

Hvis du ved, at du ikke skal bruge din støvsuger batteri i lang tid ad gangen, kan du spare penge ved at vælge en model, der byder på en lidt kortere batterilevetid. Får du en dag brug for at støvsuge i længere tid, er du dog nødt til at lade den op ind imellem. Derfor kan det ofte bedst betale sig at gå efter en god aktionstid.

Hvis du er på jagt efter en afløser til den almindelig støvsuger, er der ofte brug for en lidt længere arbejdstid, så du kan undgå at lade den op flere gange undervejs. Når du skal vurdere, hvor lang en batterilevetid, der er brug for, skal du tage højde for boligens samlede areal, da dette afgør, hvor meget der skal støvsuges.

Ladetid

Det er også meget normalt, at der ved hver håndstøvsuger er angivet, hvor lang tid den skal bruges på at lade op. Det er ikke alle, der mener, at det er vigtigt, da der er mange, der blot har den til opladning natten over, eller derimod hele tiden. Er det tilfældet, så er ladetiden ikke just et vigtigt parameter for dit vedkommende.

Hvis du derimod ved, at du kommer til at lade den op i ny og næ, før du kan bruge den, er det en god idé, at du holder øje med ladetiden. Det er nemlig et parameter, der kan begrænse din brug af enheden, hvis den tager for lang tid at lade op. Det bør dog ikke herske tvivl om, at aktionstid er vigtigere end ladetid.

Udseende

Det er de færreste, der mener, at udseende på en støvsuger er noget, der er af stor betydning. Det betyder dog ikke, at du blot skal vælge i blinde, når du skal vælge en støvsuger. Omvendt er det dog heller ikke noget, der betyder, at du skal gå på kompromis med nogle af de tekniske specifikationer, for et pænere udseende.

Hvis du allerede har vurderet, hvilke tekniske specifikationer, som din nye støvsuger skal leve op til, og dette gør det muligt for dig at vælge mellem flere modeller, så bør du naturligvis ikke vælge i blinde. I stedet bør du vælge en ledningsfri støvsuger, der har et pænt udseende – mange lader den nemlig blot stå fremme.

En batteri støvsuger test tager derfor også højde for udseende, til trods for, at det ikke er alle, der mener, at det er vigtigt. Ikke desto mindre bør det gøres klart, at de adskiller sig rigtig meget fra hinanden i forhold til både udformning og farve. Derfor kan du naturligvis også finde en model, der har et design, der tiltaler dig.

Dertil er der også enkelte brands, der har særlige kendetegn, som går igen på flere af deres produkter. Når alt kommer til alt, er det dog op til dig selv at finde en støvsuger, som du synes har et pænt udseende.