Ledningsfri støvsuger

Det er de færreste, der er vilde med at støvsuge. Ikke desto mindre er det nødvendigt. Man kan dog gøre lidt af hvert for at gøre det mindre irriterende. Det kan du fx gøre ved at investere i en ledningsfri støvsuger. Det er en støvsuger, der fratager dig irritationen ved at skulle slæbe en ledning efter din støvsuger i hele boligen.

Samtidig skal du ikke bekymre dig for, at gulvet tager skadet af, at ledningen skraber rundt. Derfor er det en støvsuger, der kan fjerne op til flere af de irritationsmomenter, der er forbundet med at støvsuge. Endvidere er det også betydeligt nemmere at manøvre rundt med den, da du netop ikke er bundet af en ledning.

Hvad er en ledningsfri støvsuger?

En ledningsfri støvsuger er netop, hvad navnet antyder; en støvsuger uden ledning. Det betyder, at det ikke er nødvendigt at koble den til en stikkontakt under brug. Den har nemlig slet ikke nogen ledning. I stedet er den blevet udstyret med et batteri, som den bruger, i stedet for at være tilsluttet til en stikkontakt.

Langt de fleste modeller bliver leveret med en ladestation. Derfor er du ikke nødt til at afmontere batteriet, når det skal lades op. Derimod kan du blot placere hele støvsugeren i en ladestation. Derfor er det både nemt og bekvemt at lade den op. Det er naturligvis en klar fordel, hvis du bor i en travl husholdning.

De vejer ikke specielt meget

Ikke nok med det, så vejer de fleste af disse modeller heller ikke det store. Derfor er det også relativt nemt at håndtere dem. Dertil er det også værd at pointere, at det er en støvsuger, der er poseløs. Det betyder, at der ikke er behov for at skulle udskifte eller købe støvsugerposer, som det er tilfældet for andre støvsugere.

Støvet bliver derimod suget direkte ned i en beholder. Når denne beholder er ved at være fyldt, skal du blot tømme den i skraldespanden. Derfor skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at der er mange fordele ved at vælge en ledningsfri støvsuger. Det er selvfølgelig også derfor, at det er blevet et meget populært valg.

Hvad er fordelene ved en ledningsfri støvsuger?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange fordele ved en ledningsfri støvsuger. Derfor er der også mange årsager til, at det er en støvsuger, der er værd at investere i. Lige netop af denne årsag, er det faktisk blevet en af de mest populære typer af støvsugere i de danske hjem – og faktisk også i resten af verden.

Der er selvfølgelig en fordel, der er mere åbenlys end de andre. Den største fordel er, at det er en støvsuger, der er let at gå til. Som der også tidligere er givet udtryk for, så er der ikke nogen ledning på den. Derfor har du en høj bevægelsesfrihed, når du bruger den. Det skyldes netop, at du ikke er begrænset af dens ledning.

Til trods for, at du skal lade den op, er det faktisk nemt at have med dette at gøre. Du behøver ikke at fjerne batteriet, for at lade det op. Faktisk er de fleste modeller udstyret med en ladestation, som blot skal tilkobles en stikkontakt. Når du er færdig med at støvsuge, placerer du blot støvsugeren på denne ladestation.

Mange har den blot tilsluttet hele tiden, så de altid har strøm på deres støvsuger. Andre lader den stå natten over, så den kan lade op til dagen efter. Hvordan du vælger at gøre dette, er helt op til dig selv. Hvis der ikke medfølger en ladestation, kan den typisk stå op selv, hvorefter du blot skal tilslutte den en stikkontakt.

Har ikke nogen støvsugerpose

En af de andre fordele ved at bruge en ledningsfri støvsuger er, at den ikke er udstyret med en støvsugerpose. I stedet for at støv og skidt suges ind i en støvsugerpose, bliver det samlet i en beholder. Det er en fordel, da du blot kan tømme den, når den er fyldt, frem for at skulle udskifte en støvsugerpose hver gang, den er fyldt.

Når den er fyldt, skal du blot afmontere den og tømme den i skraldespanden. Når den er tømt, sætter du den på plads igen. Det tager mindre end 30 sekunder, og er betydeligt nemmere end at skifte en støvsugerpose. En ting er, at det ikke bliver nemmere end dette, men noget andet er, at du slipper for at købe disse poser.

De fleste har prøvet at stå i en situation, hvor de er i færd med at støvsuge huset, og pludselig er støvsugerens pose fyldt. Det er dog først et problem, hvis man ikke har en ny pose, man kan skifte den ud med. Har du ikke det, er du nødt til at forsøge at tømme den nuværende pose, og det er sjældent noget, der går godt.

Hvorfor er de ledningsfrie støvsugere blevet populære?

Det er ikke uden grund, at de mange ledningsfrie støvsugere er blevet populære. Herover der blevet belyst en række af de fordele, der er forbundet med en sådan støvsuger. Det er selvfølgelig med udgangspunkt i en eller flere af disse, at mange vælger at købe en ledningsfri støvsuger, og det har gjort dem yderst populære.

Hvad dette kan koges ned til er, at de fleste vælger at købe en sådan støvsuger, fordi det er nemt. Det er ikke en nødvendighed, at man først skal til at finde en støvsuger i skabet – og måske endda samle den. Fjern den blot fra sin ladestation, tænd for den, og slå dig løs med støvsugningen, indtil du er færdig.

Hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv at holde dit hjem rent, så er dette en god måde at gøre det på. Det er i hvert fald med til at sikre, at du ikke kun nøjes med at støvsuge et par gange i måneden, fordi det er for besværligt. Hvis du støvsuger oftere, så er du selvfølgelig også sikret, at du får et hjem, der er mere rent.

Er også nemmere at bruge ved små uheld

De fleste kender til, at de har spildt noget mel, mens de har bagt boller i køkkenet, har tabt lidt krummer fra brødet e.l. Normalt er man nødt til at finde sin store støvsuger frem, for at få det gjort rent. Hvis du har en ledningsfri støvsuger, er det dog ikke nødvendigt, da du blot finder den, støvsuger hurtigt, og stiller den væk.

Dette er også noget, der er fokus på i mange ledningsfri støvsuger test på nettet. Det er også derfor, at der er mange, der vælger at købe en 2-i-1-støvsuger, der også byder på en lille, håndholdt støvsuger. Det vil blot gøre det endnu nemmere for dig, når du skal støvsuge efter små uheld e.l.

Er der ulemper ved en ledningsfri støvsuger?

Til trods for, at der er et hav af fordele ved at bruge en ledningsfri støvsuger, er der dog ikke kun fordele ved det. Det er vigtigt, at du er klar over, at der også er en række ulemper. Det ville være skønt, hvis der kun var fordele ved at bruge den, men sådan forholder det sig ikke. Derfor skal man også tage stilling til ulemperne.

Du skal nemlig gøre op med dig selv, hvorvidt du er villig til at leve med ulemperne, for at få fordelene. Det er ikke alle, der mener, at det er ulemperne værd. Derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at vurdere, om du er villig til dette. Langt de fleste mener dog at fordelene overskygger ulemperne på markant vis.

Dertil er det også en ulempe, at de ledningsfrie modeller ikke er helt så alsidige som de almindelige modeller. Hvad der menes med dette er, at du fx ikke er i stand til at skifte til de almindelige sugeskafte, som det kan lade sig gøre på en normal støvsuger. Det er ikke alle, der kommer til at mangle dette, men nogen vil dog.

Ikke alle modeller kan støvsuge i møblerne

Det skal også gøres klart, at det ikke er alle modeller, der kan støvsuge i møblerne. Hvis du gerne vil have en støvsuger, som du kan bruge til at støvsuge i dine møbler, er det derfor noget, som du skal sørge for at holde øje med. Her er det typisk bedst, at du vælger en 2-i-1-model, der også byder på en håndholdt støvsuger.

Det er heller ikke alle modeller, der er blevet lavet på en sådan vis, at du kan få dem ind under dine møbler. Der er dog flere og flere producenter, der er begyndt at lave udskiftelige skafte til deres ledningsfrie modeller. Det betyder, at du også kan bruge dem under møbler, i bilen eller derimod oppe i møblerne.

Det viser også, at der er mange ting, der skal være i fokus, når du skal finde den bedste ledningsfri støvsuger. Det handler nemlig om at finde en model, der lever op til dine krav, og ikke blot om at købe en ledningsfri støvsuger bedst i test, hvilket der er mange, der tror. Hold altid fokus på dine egne krav og ønsker.