Støvsuger til hundehår

De fleste hundeejere er bekendte med, at det er svært at holde boligens gulve rene for de mange hår, der efterlades af hunden. Der ender nemt med at ligge hundehår spredt i hele boligen, hvorfor det er en fordel at have en kraftig støvsuger til rådighed. En sådan støvsuger er bedre egnet til at få fjernet alle hundehårene.

Derfor er et rent gulv ikke en umulighed at kombinere med at holde hund. Det kræver blot, at du har en god støvsuger til hundehår.

Hvordan finder jeg den bedste støvsuger til hundehår?

Der er mange producenter af støvsugere, der er velvidende om, hvor mange potentielle kunder, der holder kæledyr i hjemmet. Derfor producerer de naturligvis også støvsugere, der egner sig særligt godt til hundehår mv.

Det er nemlig ikke alle støvsugere, der er dette. Der er mange normale støvsugere, der kan have svært ved at samle de små op. For at få det til at lykkedes, er man ofte nødt til at støvsuge det samme sted op til flere gange. Derfor kan det hurtigt blive en tidskrævende affære at fjerne hundehår i hele hjemmet.

Det er dog især i sofaer, på tæpper m.m., hvor hårene sætter sig i de små mikrofibre. Som udgangspunkt er der to måder, at en støvsuger kan vise, at den egner sig til at suge hår op. Enten ved hjælp af Turbosug eller et Turbomundstykke, som er et særligt mundstykke til hundehår mv.

Et Turbomundstykke gør en stor forskel

Et Turbomundstykke er et særligt mundstykke, der egner sig godt til at få hårene op i sugeren. Derfor kan det også få hårene frigjort fra gulv, tæpper, sofaer. Det er dog også en fordel, at det leder håret ind i støvsugeren. På en støvsuger, der ikke egner sig til at fjerne hundehår, kan man risikere, at de sætter sig i mundstykket.

Hvis det sker, så vil dens ydeevne blive mindsket på markant vis. Det er dog ikke kun et sådant mundstykke, der gør en støvsuger særligt egnet til at fjerne hundehår. Det gør en funktion som Turbosug også. Det er en funktion, der karakteriseres ved, at maskinens sugeevne bliver maksimeret, når funktion aktiveres.

Dette vil medføre, at din støvsuger suger hårdere. Som følge af en maksimeret sugeevne, er det derfor lettere at få suget alt håret op. Derfor er dette også to funktioner, som bør være implementeret i den støvsuger, du køber, hvis du har hund. Det er også gældende, hvis du søger en robotstøvsuger til hundehår.

God og effektiv sugeevne er vigtigt

Når du går på jagt efter en støvsuger, der skal bruges i et hjem, hvor der er hund eller kat, er der flere faktorer, der skal være i fokus. Det vil blandt andet være en fordel at vælge en model, der kan bryste sig af en god og effektiv sugeevne. Det burde være en selvfølge for alle støvsugere, men det er det desværre ikke.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en given støvsuger har en god sugeevne eller ej, er det vigtigt, at du læser op på dette. Det kan du typisk gøre i beskrivelsen af støvsugeren hos den webshop, du handler hos. Får du fat i en støvsuger med en effektiv sugeevne med et godt mundstykke, er du godt på vej mod et rent hjem.

Der er mange specifikationer at holde øje med

Det er ikke nemt at købe en ny støvsuger. Der er rigtig meget at tage stilling til. Foruden ovenstående, er der også en lang række andre faktorer, der skal inddrages i dine overvejelser. Du bør fx se på dens evne til at gøre rent på forskellige gulvunderlag.

Det er nemlig ikke alle støvsugere, der er i stand til at rengøre alle gulvunderlag lige godt. Nogle modeller er fx bedre til at rengøre trægulve, end de er til at støvsuge gulvtæpper og møbler. Men hvordan ved man, hvad man skal holde øje med, for at finde ud af dette?

Det er faktisk relativt nemt. Langt de fleste støvsugere bliver nemlig klassificeret i forhold til deres evne til at gøre rent på tæpper og gulv. De bliver alle bedømt ud fra den samme skala, der går fra A til G. Kigger du fx på en støvsuger, der har klassifikationen A ved tæpperengøring, er dens evne til tæpperengøring i top.

Hvis den derimod har en rengøringsevne, der hedder G, vil den ikke egne sig til rengøring af tæpper. Dette er dog kun problematisk, hvis det er en støvsuger, der reelt set skal bruges på gulvtæpper. Hvis den ikke skal det, har dens klassifikation i forhold til tæpperengøring ingen relevans for dig.

Nogle specifikationer er vigtigere end andre

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange ting, der skal være i fokus, når man skal købe en støvsuger. Der er dog endnu flere ting, der skal være i fokus, hvis man ønsker at købe en støvsuger til hundehår. Det er især vigtigt, at der er fokus på de følgende specifikationer, når du skal købe en sådan støvsuger:

  • Sugeevne
  • Mundstykke
  • Støvemission
  • Energiklasse
  • Lydniveau
  • Rengøringsevne på forskellige underlag

Er det en robotstøvsuger hundehår, du er på udkig efter, er det selvfølgelig lidt anderledes. Her er det nogle andre specifikationer, der også spiller ind. Derfor er det en god idé at læse en decideret robotstøvsuger test hundehår, hvor du kan få et bedre indblik i dette.

Hvilke producenter er førende inden for støvsugere til hundehår?

Hvis du skal købe en god støvsuger til hundehår, kan du glæde idg over, at der er god konkurrence på markedet for disse støvsugere. Store fabrikanter som Electrolux, Bosch, Miele, Nilfisk og Hoover er blandt dem, der står bag modeller, der egner sig rigtig godt til at støvsuge hundehår op fra gulvet.

Det er også noget, der fortæller om, at det ikke kun er dig, der har behov for en sådan støvsuger. Tværtimod, så er der mange, der har et sådant behov. Det har medført, at der er et utal af producenter, der har valgt at melde sig ind i kampen om kunderne. For dig som forbruger er dette dog udelukkende en fordel.