Trådløs støvsuger

Er du på udkig efter en ny støvsuger? I så fald har du et hav af gode muligheder. Derfor kan det være svært at vælge den rette. I løbet af de seneste år er der kommet mere fokus på de trådløse støvsugere. Før i tiden kunne de udelukkende bruges til mindre opgaver i hjemmet, men sådan forholder det sig ikke længere.

I dag kan en trådløs støvsuger sagtens bruges som din primære støvsuger, hvis ikke din boligs areal er alt for stort. Bor du i en stor villa på 250 kvadratmeter, er det ikke en sådan støvsuger, du skal investere i. Bor du i en lejlighed eller et almindeligt parcelhus, kan en trådløs støvsuger sagtens være det rette valg for dig.

Der er mange fordele ved en trådløs støvsuger

Der er både fordele og ulemper ved alle typer støvsugere. Derfor handler det om at gøre op med dig selv, hvilket modeller, der egner sig bedst til dig. Det er ikke sikkert, at en trådløs støvsuger er det rette valg for dig, til trods for de mange fordele. Omvendt kan det også være, at det er den bedste løsning for dig.

Den mest indlysende fordel er, at den er trådløs. Derfor er du ikke begrænset af at have en ledning med, som du skal trække efter dig. I stedet er den udstyret med et batteri, der blot skal lades op i ny og næ. Derfor får du en helt anden bevægelsesfrihed, når du støvsuger, hvilket er noget, som mange savner.

I og med, at du ikke har en ledning at trække efter dig, skal du heller ikke være bekymret for, hvorvidt den ender med at vikle sig om bord- eller stoleben. Derfor er det hovedsageligt den store frihed, der følger med denne type støvsugere, der har medført, at de finder vej til flere og flere danske husstande.

De er poseløse

Du slipper ikke blot for ledningen, hvis du vælger en trådløs støvsuger. I de fleste tilfælde slipper du også for støvsugerposen. Der kan være rigtig meget bøvl med disse poser, da de hurtigt bliver fyldt, og de herefter skal skiftes ud. Hvis du ikke lige har flere poser på lager, er du nødt til at afbryde din støvsugning.

Har du en poseløs støvsuger, er det ikke noget, der er et problem. Her bliver støv og skidt blot suget ned i en beholder, som du kan tømme i din skraldespande, og dernæst montere på støvsugeren igen. Derfor er der også både tid og besvær at spare på denne front. Det er også noget, der bliver værdsat af rigtig mange.

Hvordan finder jeg den bedste trådløse støvsuger?

Det er ikke nemt at finde den rette trådløse støvsuger. Du skal nemlig vælge blandt et stort udvalg. Mange er af den opfattelse, at de blot kan læse en trådløs støvsuger test, hvorefter de kan vælge testvinderen. Det er dog ikke nok, at du vælger en trådløs støvsuger bedst i test, da du også skal have fokus på dine egne krav.

På trods af dette, skal der ikke herske nogen tvivl om, at der er nogle producenter og modeller, der udmærker sig mere end andre. Ofte kan det bedre betale sig at gå på jagt efter en Bosch trådløs støvsuger eller en Dyson trådløs støvsuger, end en billigere model. De billige modeller har nemlig sjældent en god sugeevne.

Hvis der er noget, der er vigtigt, når du køber en støvsuger, så er det sugeevne. Det gør sig gældende, uanset om den er trådløs eller ej. Derfor er det én af de faktorer, der er værd at have fokus på. Til trods for, at det er en vigtig faktor, er der dog også andre parametre, der skal indgå i dine overvejelser forud for dit køb.

Batterilevetid er også et vigtigt punkt

I og med, at det ikke er en støvsuger, der skal sluttes til en stikkontakt, så drives den af et batteri. Derfor er det også vitalt, at du vælger en model, der har en god batterilevetid. Den vil ikke være til megen gavn, hvis du er nødt til at lade den op hvert kvarter. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på at batteriets levetid.

Dertil bør du også kigge på, hvor stor en beholder, den er blevet forsynet med. Her er det samme gældende, som ved batteriet. Hvis din støvsuger har en lille beholder, så du er nødt til at tømme den hele tiden, så er den ikke meget ved. Sidst men ikke mindst, bør du også have fokus på dens vægt og dens ergonomi.