Dirt Devil Infinity Rebel 55HF støvsuger

Dirt Devil 55HF

Forhandler Bedste pris

Gå til forhandler

Dirt Devil Infinity Rebel 55HF er endnu en prisbillig cyklonstøvsuger fra den amerikanske Dyson-killer. Modellen her udmærker sig ved en pris på lige omkring 1000 kroner og eminent sugeevne på hårdt gulv og den bedste sugeevne for en Dirt Devil på gulvtæppe – selv om det kun rækker til rengøringsklasse C.

Lige som alle andre Dirt Devils er Dirt Devil Infinity Rebel 55HF en poseløs cyklonstøvsuger.

Mærket er først kommet til Danmark i starten af dette årtusinde, men har meget stor udbredelse i andre europæiske lande og hjemlandet USA, hvor det stort set er lige så meget synonym med cyklonstøvsugere, som engelske Dyson er det her i Europa.

Lavt energiniveau og HEPA-filter

Men hvor Dyson’s cyklonmaskiner har været stærkt udfordret af de nye skærpede energikrav til støvsugere, som EU indførte i 2014 og skærper endnu mere i september 2017, samt har store problemer med støjniveau og allergivenligheden af udblæsningsluften, så volder hverken energiniveau eller støvemission de store problemer for Dirt Devil.

Kun støjniveauet er rimeligt højt. Energiniveauet til gengæld er med kun 800 Watt under de 900 W, der bliver det højeste tilladte energiniveau for støvsugere efter 2017. Det rækker til energiklasse A.

Støvemissionen ligger også i klasse A og modellen er udstyret med et uspecificeret HEPA-filter, der dog nok næppe rækker til mere end HEPA-klasse 10.

Det betyder, at kun 85 % af udblæsningsluftens allergener og mikropartikler filtreres fra, hvilket kan medføre, at støvallergikere stadig vil kunne føle ubehag ved at bruge maskinen.

Pæn rengøringsevne til prisen

Rengøringsevnen er derimod pæn til prisen. Hvor det er forholdsvist nemt – især for cyklonstøvsugere – at få en A-klassificering for rengøring af hårdt gulv, imponerer denne model i forhold til andre Dirt Devils med en rengøringsklasse C for tæpper. Her ligger alle andre Dirt Devils i klasse D.

Det bringer samtidig maskinen et niveau over andre støvsugere i samme prisklasse.

Energiklasse:

Støvemission:

Rengøringsevne gulvtæppe:

Rengøringsevne hårdt gulv:

Motoreffekt:

Lydniveau:

Teleskoprør:

Arbejdsradius:

HEPA-filter:

Poseløs:

Kapacitet – beholder:

Parketmundstykke:

Turbo-mundstykke (til dyrehår):

Møbelmundstykke:

Fuge-mundstykke:

Vægt:

A

A

C

A

800 watt

76 dB(A)

Ja

9 meter

Ja

Ja

2,5 liter

Ja

Nej

Ja

Ja

5,2 kg

dirt devil logo lille

Dirt Devil Infinity Rebel 55HF støvsuger

Video

Billeder

Dirt Devil Infinity Rebel 55HF slider

Støvsugerland.dk's bedømmelse
  • Energiklasse
  • Støvemission / Allergivenlig
  • Rengøringsevne gulvtæppe
  • Rengøringsevne hårdt gulv
  • Motoreffekt
  • Lydniveau
3.8

Bedømmelse

Med rengøringsklasse A for hårdt gulv og rengøringsklasse C for tæpper ligger Dirt Devil Infinity Rebel 55HF over andre støvsugere i samme prisklasse, ligesom den ligger over andre DirtDevils i rengøringsevne generelt – uanset prisen.
Maskinens placering i klasse A for støvemission betyder ikke, at allergikere ikke kan risikere at opleve ubehag ved brugen, selv om den overraskende nok er udstyret med HEPA-filteret.
Dette er dog uspecificeret, hvilket i praksis oftest betyder HEPA-klasse 10, der udleder alt for meget støv for mange allergikere.

Sending
User Review
3.5 (2 votes)

Efterlad en kommentar