Robotstøvsuger æder koreansk kvindes hår

Mange har allerede investeret i robotstøvsugere og flere ventes at følge efter i de kommende år, efterhånden som de bliver bedre og bedre til at holde rent og finde rundt. Samtidig vendtes endnu flere husholdningsrobotter at finde vej til vores hjem i fremtiden. Det vil måske øge antallet af bizarre hændelser som denne, hvor en koreansk kvinde fik håret suget op i sin robotstøvsuger.

japansk-kvinde-robotstovsugerDet lyder næsten for godt til at være sandt. Men skal man tro billederne fra byen Changwon i Sydkorea, måtte brandvæsen og paramedicinere sidste år i februar rykke ud til en uheldig kvinde, der var blevet overrasket af sin robotstøvsuger, mens hun tog en lur på gulvet.

Kvinden skulle angiveligt være faldet i søvn på gulvet. Da robotstøvsugeren så kommer forbi på sin daglige runde, får den kørt hendes hår op i de roterende børster, der sidder i bunden af de fleste robotstøvsugere.

Det fik kvinden med det gode sovehjerte til at vågne med et skrig og i stor smerte kontakte det lokale brandvæsen. De var hurtigt fremme med en paramediciner og en flok brandfolk, der sammen fik bakset håret ud af den forslugne robotstøvsuger.

Kvinden mistede dog 10 hårsække ved episoden, men skulle ellers efter sigende være sluppet med skrækken og en stærk frygt for at falde i søvn på gulvet igen. Mon ikke hun holder sig oppe i sofaen eller sengen i fremtiden, når hun bliver døsig.

Fagre nye verden

Lige så sjov som historien er, lige så seriøst kan man også vælge at se på hændelsen. For robotterne er godt på vej ind i vores hjem og mange herhjemme har allerede både støvsuger- og plæneklipperrobotter kørende rundt. Så det bliver næppe sidste gang husholdningsrobotter og mennesker mødes med uheldigt udkomme.

Heldigvis er der langt mellem uheld og andre uhensigtsmæssige hændelser og teknologien bliver stadig bedre og bedre. Så der går næppe længe, før støvsugerrobotterne bliver i stand til at opdage, at der ikke er tale om en lav væg, men et levende menneske på gulvet.

Hvor gode er robotstøvsugere egentligt i dag?

Faktisk er der allerede sket meget med især robotstøvsugerne på de små 15 år, der er gået siden det amerikanske firma iRobots sendte deres første Roomba-støvsugere på markedet. Fra blot at være en sjov gadget, der ikke gjorde specielt godt rent og ikke kunne komme ind langs væggene og ind i hjørner, kan robotstøvsugeren i dag klare opgaven stort set til perfektion.

Samtidig er der også kommet en række nye spillere på banen, der har givet iRobot og deres Roomba tiltrængt konkurrence. Det gør de efter sigende ganske effektivt, hvis man skal tro de mange test af robotstøvsugere som bl.a. hjemmesiden Støvsugerland.dk har samlet på en praktisk overblikside.

Her kan du få et altid opdateret øjebliksbillede af, hvad de mange robotstøvsugere der er på markedet i dag, rent faktisk kan præstere, ligesom du kan finde den billigste forhandler herhjemme til hver af modellerne.

Siden omhandler også alle de mange andre former for støvsugere, der findes på markedet. Så generelt kan det anbefales at lægge vejen forbi støvsugerland.dk, hvis du har brug for en ny støvsuger.

Efterlad en kommentar