Tænk på støvsugningen når du køber ny seng

Når man står overfor at skulle købe en ny seng, tænker man typisk mest på parametre som liggekomfort og valg af rette madrastype. Det er begge ting der sikrer, at man får en god nattesøvn. Få husker dog, at der også er et praktisk element i valget. Manges mareridt når det kommer til støvsugning er netop at komme ordentligt ind under sengen.

Du kan spare dig selv for meget hovedpine, hvis du husker at tage højde for at det skal være nemt og praktisk at gøre rent.

Almindelig støvsuger eller robotstøvsuger

Det vigtigste er hvor højt sengen er hævet fra gulvet. Det vil sige at benenes højde er i centrum. Hvis du bruger en almindelig støvsuger er det bedst at kigge på senge med høje ben. Det kan hurtig blive til en daglig frustration, at du skal ned på knæ og dreje støvsugeren i forskellige vinkler for at komme hele vejen rundt, hvis der er for lidt plads i højden. Det er en problemstilling de fleste kender alt for godt. Hvis ikke under sengen, så under sofaen.

Problemet er generelt ikke så stort, hvis du har en robotstøvsuger. De fleste robotstøvsugere er flade og kan komme ind under de fleste senge. Her er det blot et spørgsmål om at få målt den præcise højde på din robotstøvsuger, og så skal sengen bare være løftet et par centimeter højere for at være sikker på at støvsugeren komme under.

Gør det nemt for dig selv og hold orden under sengen

Uanset hvilken seng og støvsuger du har, så kan du dog gøre alt meget nemmere for dig selv ved at holde orden under sengen. For mange bliver denne plads med tiden til en slags opmagasinering for flade ting, man ikke ellers lige kan finde en god plads til. Det er en dårlig ide. Hver gang du skal have støvsuget under sengen, skal du flytte rundt på tingene.

Sørg derfor så vidt muligt for at holde helt frit under sengen. Det vil gøre din støvsugning så meget nemmere. Hvis du har en elevationsseng går der sikkert ledning fra motoren til en stikkontakt. Sørg også for at få disse ledninger væk fra gulvet. De kan sættes fast langs sengen og føres under sengen hen til bagvæggen, hvorfra ledningen kan gå videre til nærmeste stikkontakt. På den måde får du elimineret endnu et irritationsmoment.

Man siger at en god søvn er helt central for dit helbred og velbefindende. På samme måde er det godt for din mentale sundhed at undgå daglige frustrationer hvor man kan. Husk på dette, når du næste gang skal investere i en ny seng.

Efterlad en kommentar